Lewis Zwaluwstaartplaten kopen?

4 artikel(en)
Lewis zwaluwstaartplaat 1220x630mm

Lewis zwaluwstaartplaat 1220x630mm

Per plaat

Normaal: € 18,28

Aanbieding € 14,66 Excl. BTW € 17,74 Incl. BTW

Lewis zwaluwstaartplaat 1530x630mm

Lewis zwaluwstaartplaat 1530x630mm

Per plaat

Normaal: € 22,93

Aanbieding € 18,38 Excl. BTW € 22,24 Incl. BTW

Lewis zwaluwstaartplaat 1830x630mm

Lewis zwaluwstaartplaat 1830x630mm

Per plaat

Normaal: € 27,44

Aanbieding € 21,99 Excl. BTW € 26,61 Incl. BTW

Lewis zwaluwstaartplaat 2000x630mm

Lewis zwaluwstaartplaat 2000x630mm

Per plaat

Normaal: € 29,98

Aanbieding € 24,03 Excl. BTW € 29,08 Incl. BTW

Zwaluwstaartplaat kopen?

Bij Online Bouwmaterialen kunt u terecht voor Lewis zwaluwstaartplaten van een optimale kwaliteit tegen een scherpe prijs! Vraagt u zich nu af waar de Lewis zwaluwstaartplaten voor worden gebruikt? We leggen het hieronder uit!

Toepassingen Lewis Zwaluwstaartplaten

Zwaluwstaartplaten worden veelal gebruikt als een vloeroplossing in nieuwbouw maar ook in renovatiewerkzaamheden, daaronder valt zelfs de badkamervloer. Bekisting en wapening van dunne lichtgewicht betonvloeren op een houten, stalen of andere draagconstructie behoren tot de mogelijkheden. Één van de voordelen van een Lewis vloer is de geringe vloerdikte, deze bestaat al toepasbaar vanaf 36mm! Een bijkomend voordeel is dat de vloer zelf laag is in gewicht, een ander mooi voordeel is dat de vloer een hoge toelaatbare belasting kan hebben. De vloer is kostenbesparend en duurzaam. Door middel van de eenvoudige verwerking is een Lewis zwaluwstaartplaatvloer echt een van onze favorieten, zeker in combinatie met vloerverwarming.

Semi natte vloer

Heeft u een houten of stalen balklaag als huidige vloer? Dan kunt u de Lewis vloer zeer gemakkelijk toepassen! Zijn uw houten balken van de beganegrond rot? Geen paniek, u kunt een renovatievloer van VBI toepassen, deze vloer bestaat uit stalen balken en vulelementen, de zogeheten broodjes, welke u kunt afwerken met een zwaluwstaartvloer. Deze toepassing noemt men de semi-droge vloer. De balken worden veelal ingehakt in de muren of geplaatst op een oplegging, hiertussen komen de EPS broodjes (piepschuimen elementen). Beide vulelementen zijn te gebruiken, welk vulelement is afhankelijk van de lengte van de liggers. Bij een liggerlengte tot 3,60 meter kunt u de 900mm brede vulelementen gebruiken en bij een liggerlengte tot 4,20 meter kunt u de 610mm brede vulelementen gebruiken. De elementen zijn in verschillende isolatiewaarden te verkrijgen. Hierop plaatst men de zwaluwstaartplaten, eventuele vloerverwarming en vervolgens werkt u de vloer af met een lichtgewicht beton. De voordelen van de Semi natte vloer zijn onder andere de gemakkelijke verwerking, de snelle montage, de hoge isolatiewaarde en de lage belasting op de fundatie.

Zwevende vloer

De Zwaluwstaart vloer kan ook op een andere manier worden toegepast, namelijk de zogeheten zwevende optie. Met een dunne en relatief lichte zwevende vloer kan vaak een leuke geluidsisolatie worden bewerkstelligd. Een zwevende vloer wil zeggen dat de zwaluwstaartplaten niet zijn bevestigd aan de onderconstructie. Men legt ze ‘’zwevend’’ op stroken isolatiemateriaal waardoor er ook een geluidsisolerende effect teweeg wordt gebracht. De zwevende Lewis vloer wordt afgewerkt met een fijn grind beton, wederom op een monolite manier waardoor de vloerdikte minimaal blijft.

Verwerking Lewis vloer

Voor het leggen van een Lewis zwaluwstaartvloer kan de zwaluwstaartplaat gemakkelijk op maat worden geslepen met een haakse slijper met een doorslijpschijf. Er kunnen sparingen worden aangebracht door middel van dezelfde haakse slijper of een decoupeerzaag. Zodra de Lewis platen in elkaar ‘’geklikt’’ op de balklaag liggen (door middel van de ‘’S-vormige golf’’ in de plaat is de pasvorm zeer goedsluitend) kan hierop de betonlaag worden gestort. De Lewis vloer dient afgewerkt te worden met een dunne laag (lichtgewicht) fijn grind beton of gietvloermortel. In de betonlaag kunt u ook de vloerverwarming plaatsen. Na het afstorten van het beton kan de vloer worden afgedekt met een PE-folie, hierdoor voorkomt men krimpscheurtjes. Er is geen extra afwerkvloer nodig doordat de betonmortel monoliet vlak kan worden afgewerkt. Hierdoor is de vloer licht en dun. De vloer kan worden afgewerkt met een harde of zachte vloerbedekking maar ook met tegels, plavuizen en natuursteen.

Toebehoren

In ons assortiment zijn ook allerlei toebehoren van de Lewis platen te vinden zoals (lichtgewicht) betonmortel, kinband, krimpnetten en folie, haakse slijpers. Voor het veilig te verwerken van de vloer hebben we natuurlijk ook hulpmiddelen zoals een veiligheidshelm, handschoenen, gehoorbescherming, veiligheidsbrillen en kniebeschermers.

Levertijd en verzendkosten

Wij maken gebruik van verschillende leveranciers waardoor het niet mogelijk is om bestellingen af te halen. Dit is enkel mogelijk in overleg. Wij leveren alleen op werkdagen en dus niet in het weekend in Nederland met uitzondering van Zeeuws Vlaanderen (eventueel meerkosten) en de Waddeneilanden (in overleg). Normaal gesproken bedraagt de levertijd 1 tot 5 werkdagen. Mocht dit langer bedragen dan wordt dat zo snel mogelijk met de opdrachtgever gecommuniceerd. Alle levertijden zijn indicatief, hier kan op geen enkele wijze rechten aan ontleend worden. Voor de provincie Limburg is levering alleen mogelijk op een dinsdag of donderdag. Leveringen in België of Duitsland alleen in overleg!

Bestellingen boven de 450 euro (inclusief btw) worden gratis bezorgd. Heeft u een bestelling onder de 450 euro (inclusief btw) geplaatst? Dan bedragen de verzendkosten 42,50 euro (inclusief btw).

Wij maken ook gebruik van verschillende betaalmogelijkheden. Zo kunt u betalen met iDEAL, Creditcard (Visa, MasterCard) of overboeking.

Klanttevredenheid

Op basis van kwaliteit, communicatie, levertijd en betrouwbaarheid kunnen klanten ons beoordelen en aangeven waar verbeterpunten liggen. Momenteel krijgen wij op bovenstaande aspecten een gemiddeld cijfer van een 9 en zijn wij al ruim 1504 keer beoordeeld! En daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op. En dit willen wij ook graag zo houden. Heeft u bijvoorbeeld nog vragen of vindt u dat er iets beter kan? Schroom dan niet en neem contact op met ons!

Bezorgkosten bouwmaterialen online. Vanaf 450 euro bouwmaterialen gratis bezorgd

* incl. BTW
* uitgezonderd Wadden eilanden en Zeeuws Vlaanderen (op aanvraag).

Heeft u een vraag?

Contact / Levertijd Veelgestelde vragen Offerte Ik mis een product
* vragen over levertijd/bestellingen graag via email

Betaalmethoden

Veilig betalen bij Online Bouwmaterialen

Waarom Bouwmaterialen Online bestellen?

  • Uitgebreid assortiment bouwmaterialen
  • Gemakkelijk bouwmateriaal kopen
  • Uitstekende service
  • Hoge kwaliteit
  • Zeer scherp geprijsd
  • Snel geleverd
  • Betrouwbaar en veilig
  • Lage bezorgkosten € 42,50
  • Gratis bezorgd vanaf € 450,-

Social Media