Velux dakramen kopen?

Dakramen kopen?

Bij Online Bouwmaterialen kunt u terecht voor Velux dakramen van een optimale kwaliteit tegen een goede prijs! Is uw raam aan vervanging toe? Of vraagt u zich af hoe en wanneer Velux kan worden toegepast? We leggen het hieronder uit!

Het Velux dakraam

Een Velux raam is in verschillende ruimtes toepasbaar bijvoorbeeld in een slaapkamer, kinderkamer, zolder, woonkamer of eetkamer etc. Deze ruimtes zijn gemakkelijk te voorzien van meer natuurlijk daglicht. U kunt het raam zelfs voorzien van een rolgordijn, rolluik of plissé waardoor u zelf kunt bepalen wanneer het natuurlijke licht wel en niet naar binnen schijnt. Er zijn meerdere types te bestellen zoals bijvoorbeeld:
- Een tuimelvenster voor een hellend dak.
- Een uitzettuimelvenster
- Een daglichtsysteem waarbij er twee dakramen direct naast of boven elkaar kunnen worden gemonteerd, dit met behulp van een koppelgootstuk.
- Een lichtstraat waarmee u op uw platte dak een groter raam oppervlakte kan creëren.
- Lichtkoepels of een daglichtspot.
- Ook zijn er bij alle ramen, raamdecoratie, zonwering en rolluiken beschikbaar.

Randafwerking dakraam

- Vochtbestendig, (wit afgelakt) GGL 20 en (blank afgelakt) GGL 30.
De houten kern van deze afwerkrand is met warmte behandeld en wit afgelakt met een vochtbestendige afwerklaag waardoor dit raam geschikt is voor het gebruik in natte ruimten zoals de badkamer, keuken en zolders. Het grote voordeel van deze afwerking is dat het een onderhoudsarm raam is. Het raam hoeft slechts afgenomen te worden met een vochtige doek. Het smeren van de scharnieren dient slechts één maal per jaar te gebeuren.

- Grenenhout, blank of wit afgelakt, de GGU versie
De houten kern van deze afwerkrand is voorzien van een polyurethanen beschermlaag. Hierdoor is het raam vochtbestendig en dus is dit raam geschikt voor het gebruik in natte ruimten zoals de badkamer, keuken en zolders.

Beide ramen zijn voorzien van een bedieningsgreep waarmee u uw huis gemakkelijk kunt ventileren zonder het gehele raam te openen.

Dakraam vervangen?

De codering van de ramen zijn bij elke vernieuwde versie anders, dit betekend dat er even opgelet dient te worden bij de vervanging van een ouder type dakraam. In elk Velux raam zit een typeplaatje waar benoemd staat welk type het raam is. De nieuwe dakramen van Velux hebben een groter glasoppervlakte. Prachtig toch?

Dakraam benodigdheden

Volgende artikelen heeft u nodig om het raam goed te kunnen plaatsen:
- Gootstuk EDW. Het gootstuk zorgt voor een waterdichte aansluiting tussen dakraam en het dak wel zo handig.
- Waterkerend manchet BFX
. Het waterkerende manchet isoleert de ruimte tussen het dakbeschot en het raam, daarbij voorkomt het manchet problemen ten gevolge van lekwater. De BFX wordt standaard bij de BDX geleverd, u hoeft dit dus niet apart te bestellen.
- Isolatieframe BDX
. Het isolatieframe verzorgt een goede isolatie door het frame in de uitsparing te plaatsen, waarin het raam wordt geplaatst.
- Dampremmende folie BBX. Een goed geïsoleerd dak moet behouden blijven vinden wij, vandaar dat wij adviseren om een dampremmende folie toe te passen om de isolatiewaarde van het dak zo min mogelijk te verstoren. De folie wordt toegepast aan de warme zijde van de constructie.
Er bestaat ook een interieurafwerking en een vensterbank element. Deze artikelen zijn echter niet persé nodig voor het plaatsen van het raam maar verzorgen wel een prachtige (strakke) afwerking.

Montage

Een handleiding voor de montage van het raam is te vinden via de volgende LINK. Mocht u hierna alsnog vragen hebben mag u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Toebehoren

In ons assortiment zijn ook allerlei toebehoren van Velux te vinden zoals een gootstuk, een isolatieframe, een waterkerend manchet en folie. Tevens is er raamdecoratie verkrijgbaar op aanvraag. Hieronder vallen onder andere rolgordijnen in verschillende designs, jaloezieën, plisségordijnen en rolluiken.

Levertijd en verzendkosten

Wij maken gebruik van verschillende leveranciers waardoor het niet mogelijk is om bestellingen af te halen. Dit is enkel mogelijk in overleg. Wij leveren alleen op werkdagen en dus niet in het weekend in Nederland met uitzondering van Zeeuws Vlaanderen (eventueel meerkosten) en de Waddeneilanden (in overleg). Normaal gesproken bedraagt de levertijd 1 tot 5 werkdagen. Mocht dit langer bedragen dan wordt dat zo snel mogelijk met de opdrachtgever gecommuniceerd. Alle levertijden zijn indicatief, hier kan op geen enkele wijze rechten aan ontleend worden. Voor de provincie Limburg is levering alleen mogelijk op een dinsdag of donderdag. Leveringen in België of Duitsland alleen in overleg!

Bestellingen boven de 450 euro (inclusief btw) worden gratis bezorgd. Heeft u een bestelling onder de 450 euro (inclusief btw) geplaatst? Dan bedragen de verzendkosten 42,50 euro (inclusief btw).

Wij maken ook gebruik van verschillende betaalmogelijkheden. Zo kunt u betalen met iDEAL, Creditcard (Visa, MasterCard) of overboeking.

Klanttevredenheid

Op basis van kwaliteit, communicatie, levertijd en betrouwbaarheid kunnen klanten ons beoordelen en aangeven waar verbeterpunten liggen. Momenteel krijgen wij op bovenstaande aspecten een gemiddeld cijfer van een 9 en zijn wij al ruim 1504 keer beoordeeld! En daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op. En dit willen wij ook graag zo houden. Heeft u bijvoorbeeld nog vragen of vindt u dat er iets beter kan? Schroom dan niet en neem contact op met ons!

Bezorgkosten bouwmaterialen online. Vanaf 450 euro bouwmaterialen gratis bezorgd

* incl. BTW
* uitgezonderd Wadden eilanden en Zeeuws Vlaanderen (op aanvraag).

Heeft u een vraag?

Contact / Levertijd Veelgestelde vragen Offerte Ik mis een product
* vragen over levertijd/bestellingen graag via email

Betaalmethoden

Veilig betalen bij Online Bouwmaterialen

Waarom Bouwmaterialen Online bestellen?

  • Uitgebreid assortiment bouwmaterialen
  • Gemakkelijk bouwmateriaal kopen
  • Uitstekende service
  • Hoge kwaliteit
  • Zeer scherp geprijsd
  • Snel geleverd
  • Betrouwbaar en veilig
  • Lage bezorgkosten € 42,50
  • Gratis bezorgd vanaf € 450,-

Social Media