Eigen merk kalkzandsteenlijm

Eigen merk kalkzandsteenlijm
ACTIE

Kalkzandsteen lijmblokken kunnen worden verlijmd met kalkzandsteenlijm. Wij hebben deze in poedervorm leverbaar in zakken van 25kg. Kalkzandsteenlijm is een poedermortel voor het lijmen van kalkzandsteen lijm- en vellingblokken en elementen.

Productsoort
Vanaf 20,90 Per zak 17,27 ex. btw
1-2 werkdagen

Specificaties

Specificaties

Merk Eigen merk
Soort Kalkzandsteenlijm
Gewicht 25 kg
Levertijd 1-2 werkdagen
Besteleenheid Per zak
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Het verlijmen van kalkzandstenen is snel en eenvoudig met dit type lijmmortel. Wanneer u kiest om een muur te bouwen (zowel dragende en niet dragende muren) dan heeft u keuze uit verschillende soorten metselblokken. Het voordeel van deze kalkzandsteen (alternatief voor metselstenen) is dat het zowel thermisch als akoestisch isoleert. Dat betekent dat de ruimte langer warm blijft wanneer u kiest voor kalkzandsteen metselblokken.

De kalkzandstenen zijn verkrijgbaar in vuilwerk en schoonwerk. Het verschil zit hem in de afwerking na het plaatsen van de wand. Bij vuilwerk kiest u ervoor om deze af te werken met bijvoorbeeld een pleistervorm. Metselblokken zijn sneller te verwerken met de kalkzandsteenlijm, omdat dit goed droogt en u een groot oppervlakte kunt verwerken in korte tijd.

Wij gebruiken meerdere leveranciers voor dit product, waardoor wij altijd de beste kwaliteit kunnen aanbieden.  

Het verbruik van de poedermortel voor kalkzandstenen

Het verbruik van de mortel per vierkante meter is ongeveer 1,6 kg droge mortel (uitgaand van kalkzandsteen blokken met het formaat van 600x 400x 100 mm) . Voor pleisterwerk kunt u ongeveer uitgaan van circa 1,4 kg per m2. Dit is uiteraard een richtlijn: volg hierbij altijd de instructies van de producent.

Voor de hoeken adviseren wij om hoekbeschermers te gebruiken bij de afwerking. U kunt deze gemakkelijk op de juiste maat knippen door middel van een blikschaar of op maat zagen met een ijzerzaag. 

Wat is kalkzandsteen?

Dit type metselstenen is gemaakt van kalk en zand. Deze stenen worden voornamelijk toegepast voor binnenwanden en binnenspouwbladen. De dikte van kalkzandstenen is afhankelijk van de toepassing.
Dragende binnenwanden moeten bijvoorbeeld dikker zijn (wij adviseren hierbij minimaal een breedte van 100, 120 mm) dan scheidingswanden. Raadpleeg wanneer u twijfelt de website van de fabrikant, of vraag het ons.

TIP: Kalkzandstenen zijn niet geschikt voor buiten of in de gevels. Wanneer deze blokken nat worden (ook bij het opslaan) kan er scheurvorming optreden. Wanneer deze drogen bieden deze niet meer de kwaliteit en kan uw constructie instabiel worden na verloop van tijd.


Vaak samen gekocht (2)

Vaak samen gekocht (2)

Kalkzandsteen vuilwerk
Vanaf 0,50
Adviesprijs 0,58
ACTIE