OSB platen kopen?

4 artikel(en)
OSB-3 plaat 9x1220x2440mm rechte kant

OSB-3 9x1220x2440mm rechte kant

Per plaat

Normaal: € 15,09

Aanbieding € 12,10 Excl. BTW € 14,64 Incl. BTW

OSB-3 plaat 12x1220x2440mm rechte kant

OSB-3 12x1220x2440mm rechte kant

Per plaat

Normaal: € 18,37

Aanbieding € 14,72 Excl. BTW € 17,81 Incl. BTW

OSB-3 plaat 18x1220x2440mm tong en groef

OSB-3 18x1220x2440mm tong en groef

Per plaat

Normaal: € 26,29

Aanbieding € 21,08 Excl. BTW € 25,51 Incl. BTW

OSB-3 plaat 18x590x2440mm 4-zijdig tong en groef

OSB-3 18x590x2440mm 4-zijdig tong en groef

Per plaat

Normaal: € 13,24

Aanbieding € 10,61 Excl. BTW € 12,84 Incl. BTW

OSB plaat kopen?

In ons assortiment hebben we diverse soorten OSB platen. OSB platen zijn constructieplaten die gebruikt kunnen worden voor onder andere het afwerken van wanden, vloeren, daken en nog veel meer! OBS behoort daarom ook tot goedkope bouwmaterialen. Daarnaast kunnen OSB platen ook gebruikt worden voor decoratieve doeleinden. Het materiaal heeft vele voordelen en is een goedkope constructieplaat.

Wat zijn OSB platen?

OSB is een afkorting voor Oriented Strand Board. Andere benamingen voor OSB platen zijn ook wel constructieplaat of chipwood. Een OSB plaat is samengesteld uit meerdere lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte. Deze lagen worden vervolgens met elkaar verlijmd door een bindmiddel. Een OSB plaat is daarom ook een zeer goed alternatief voor multiplex. Een OSB plaat heeft hetzelfde te bieden als multiplex maar tegen een lagere prijs! OSB kent door zijn opbouw geen onvolkomenheden zoals knoesten, gaps of overlaps.

Een ander voordeel van de OSB platen is dat ze licht zijn en sterk. Ze kunnen zowel in droge als in vochtige ruimtes worden gebruikt. Daarnaast zijn OBS platen relatief goedkoop en duurzaam!

Duurzaam product

Omdat OBS platen recyclebaar zijn is het een duurzaam product. En dat is natuurlijk een prettige bijkomstigheid. Daarnaast hebben al onze OSB platen een FSC keurmerk. Dit houdt in dat het hout in de OSB platen afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens de norm voor milieu. Diverse studies, van bijvoorbeeld het onderzoeksinstituut CIFOR, hebben laten zien dat FSC aantoonbaar positieve effecten heeft voor het bos en de lokale bevolking.

Verschillende soorten OSB platen

Er zijn verschillende soorten OBS. Binnen deze soorten wordt er met name onderscheid gemaakt in de bruikbaarheid bij een bepaalde luchtvochtigheid. Aan de hand van onderstaand overzicht kunt u dus bepalen welke OSB plaat u nodig heeft voor uw klus. Voor buitengebruik wordt dan ook en impregneren en beitsen aanbevolen, zodat de plaat jarenlang zonder problemen zijn werk kan doen.

 • OSB-1: voor algemeen gebruik in droge omstandigheden, vooral decoratieve toepassingen en voor het maken van bijvoorbeeld meubels..
 • OSB-2: voor last dragende constructies in droge omstandigheden met een luchtvochtigheid van maximaal 65%..
 • OSB-3: voor last dragende constructies in vochtige omstandigheden met een luchtvochtigheid van maximaal 80%.
 • OSB-4: voor zware last dragende constructies in droge of vochtige omstandigheden.

Het is nooit te laat voor een OSB plaat!

OSB heeft vele toepassingsmogelijkheden. Zo is het materiaal perfect geschikt om bijvoorbeeld meubels van te maken. Maar ook bij een verbouwing kan OBS veel voor u betekenen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook de vloerafwerking doen met OSB platen. U kunt de platen namelijk rechtstreeks op de ondergrond lijmen met parketlijm. OSB kunt u ongeveer op dezelfde manier afwerken als andere soorten hout. Beitsen of oliën is één van de beste manieren om de structuur mooi naar voren te laten komen. Coaten met epoxy behoort ook tot de mogelijkheden, bedenk alleen wel dat dat vrij prijzig is.

Levertijd en verzendkosten

Wij maken gebruik van verschillende leveranciers waardoor het niet mogelijk is om bestellingen af te halen. Dit is enkel mogelijk in overleg. Wij leveren alleen op werkdagen en dus niet in het weekend in Nederland met uitzondering van Zeeuws Vlaanderen (eventueel meerkosten) en de Waddeneilanden (in overleg). Normaal gesproken bedraagt de levertijd 1 tot 5 werkdagen. Mocht dit langer bedragen dan wordt dat zo snel mogelijk met de opdrachtgever gecommuniceerd. Alle levertijden zijn indicatief, hier kan op geen enkele wijze rechten aan ontleend worden. Voor de provincie Limburg is levering alleen mogelijk op een dinsdag of donderdag. Leveringen in België of Duitsland alleen in overleg!

Bestellingen boven de 450 euro (inclusief btw) worden gratis bezorgd. Heeft u een bestelling onder de 450 euro (inclusief btw) geplaatst? Dan bedragen de verzendkosten 42,50 euro (inclusief btw).

Wij maken ook gebruik van verschillende betaalmogelijkheden. Zo kunt u betalen met iDEAL, Creditcard (Visa, MasterCard) of overboeking.

Klanttevredenheid

Op basis van kwaliteit, communicatie, levertijd en betrouwbaarheid kunnen klanten ons beoordelen en aangeven waar verbeterpunten liggen. Momenteel krijgen wij op bovenstaande aspecten een gemiddeld cijfer van een 9 en zijn wij al ruim 1504 keer beoordeeld! En daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op. En dit willen wij ook graag zo houden. Heeft u bijvoorbeeld nog vragen of vindt u dat er iets beter kan? Schroom dan niet en neem contact op met ons!

Bezorgkosten bouwmaterialen online. Vanaf 450 euro bouwmaterialen gratis bezorgd

* incl. BTW
* uitgezonderd Wadden eilanden en Zeeuws Vlaanderen (op aanvraag).

Heeft u een vraag?

Contact / Levertijd Veelgestelde vragen Offerte Ik mis een product
* vragen over levertijd/bestellingen graag via email

Betaalmethoden

Veilig betalen bij Online Bouwmaterialen

Waarom Bouwmaterialen Online bestellen?

 • Uitgebreid assortiment bouwmaterialen
 • Gemakkelijk bouwmateriaal kopen
 • Uitstekende service
 • Hoge kwaliteit
 • Zeer scherp geprijsd
 • Snel geleverd
 • Betrouwbaar en veilig
 • Lage bezorgkosten € 42,50
 • Gratis bezorgd vanaf € 450,-

Social Media