Underlayment platen kopen?

Goedkoop underlayment platen kopen?

Bent u op zoek naar underlayment platen van goede kwaliteit? Dan vindt u hier alles wat u nodig hebt. In ons assortiment hebben we verschillende soorten platen die u kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Hieronder wordt uitgelegd waarvoor underlayment geschikt is, welke platen wij verkopen en nog veel meer!

Underlayment platen gebruiken

Under layment platen worden tegenwoordig voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo ziet u het veel voorbij komen in keukens, worden er stapelbedden van gemaakt en kasten. Toch is het van oorsprong een constructieplaat. Hier worden de platen ook het meest voor gebruikt. Hierbij kunt u denken aan vloeren, daken, wanden, overkappingen of carport. Toch zit er wel verschil in het soort platen, en hier wordt dat allemaal toegelicht.

Underlayment is een basislaag voor vloeren op een balklaag. Toch kan het op meerdere manieren worden toegepast, zoals bij meubels zoals hierboven al eerder is benoemd. Het is een multiplex plaat met een tand en een groef, ook wel tong en groef genoemd. Door de groef kunnen de platen strak aan elkaar worden gelegd. Zonder hoogteverschil.

De opbouw van platen

Underlayment platen bestaan uit een oneven aantal verlijmde lagen. De fineerlagen zijn kruislings met elkaar verlijmd. Het verlijmen van de fineerlagen gebeurt als deze voldoende gedroogd zijn. Daarna worden de platen op het juiste formaat gezaagd. Ook worden dan de tong en de groef erin gefreesd.

Verschillende soorten platen

Wij hebben verschillende soorten platen op voorraad.

 1. Fins: deze platen zijn gemaakt van vuren fineren. Fins vuren wordt veel gebruikt voor vloeren en wanden in permanente bouwtoepassingen. Het is ook goed te gebruiken voor afwerking/zichtwerk. Het hout heeft namelijk 2 nette zichtzijdes. De platen zijn daarnaast ook van zeer goede kwaliteit.
 2. Elliottis Pine: bij deze plaat is de voorzijde mooier dan de achterzijde. De platen zijn van goede kwaliteit en is prijstechnisch de meest aantrekkelijke constructieplaat. Bij schilderen wordt aangeraden om beide kanten te schilderen om kromtrekken te voorkomen. Het is tevens een goede basis voor vloerbedekking.
 3. Arauco Ply: dit is een degelijk en glad materiaal met fineerlaag. Dit hout is zeer geschikt voor constructieve toepassingen voor wanden, daken en zichtwerk. Het hout komt van plantage hout uit gecertificeerde bossen waardoor het een duurzaam product is.
 4. Radiata Pine: deze platen hebben relatief veel kwastvrije en foutvrije fineren. Daardoor wordt dit ook wel als de mooiste constructieplaat gerekend omdat het oppervlakte mooi en egaal is. De platen zijn geschikt voor vele constructieve doeleinden als vloeren, wanden, daken en afscheidingen. Deze is prijstechnisch een stukje duurder.

Verschil tussen underlayment en OSB platen

Underlayment en OSB platen worden allebei constructieplaten genoemd. Zo heeft under layment een messing en een groef. Het verschil ten opzichte van een OSB plaat (m.u.v. OSB3) is dat een underlayment plaat vochtvast is verlijmd. Dit maakt under layment geschikter voor vloeren en daken. OSB platen zijn opgebouwd uit houtsnippers die met elkaar verlijmd zijn. OSB platen kunnen gebruikt worden voor vloerafwerking, het aftimmeren van wanden en voor het maken van meubels of andere decoratieve doeleinden.

Levertijd en verzendkosten

Wij maken gebruik van verschillende leveranciers waardoor het niet mogelijk is om bestellingen af te halen. Dit is enkel mogelijk in overleg. Wij leveren alleen op werkdagen en dus niet in het weekend in Nederland met uitzondering van Zeeuws Vlaanderen (eventueel meerkosten) en de Waddeneilanden (in overleg). Normaal gesproken bedraagt de levertijd 1 tot 5 werkdagen. Mocht dit langer bedragen dan wordt dat zo snel mogelijk met de opdrachtgever gecommuniceerd. Alle levertijden zijn indicatief, hier kan op geen enkele wijze rechten aan ontleend worden. Voor de provincie Limburg is levering alleen mogelijk op een dinsdag of donderdag. Leveringen in België of Duitsland alleen in overleg!

Bestellingen boven de 450 euro (inclusief btw) worden gratis bezorgd. Heeft u een bestelling onder de 450 euro (inclusief btw) geplaatst? Dan bedragen de verzendkosten 42,50 euro (inclusief btw).

Wij maken ook gebruik van verschillende betaalmogelijkheden. Zo kunt u betalen met iDEAL, Creditcard (Visa, MasterCard) of overboeking.

Klanttevredenheid

Op basis van kwaliteit, communicatie, levertijd en betrouwbaarheid kunnen klanten ons beoordelen en aangeven waar verbeterpunten liggen. Momenteel krijgen wij op bovenstaande aspecten een gemiddeld cijfer van een 9 en zijn wij al ruim 1504 keer beoordeeld! En daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op. En dit willen wij ook graag zo houden. Heeft u bijvoorbeeld nog vragen of vindt u dat er iets beter kan? Schroom dan niet en neem contact op met ons!

Bezorgkosten bouwmaterialen online. Vanaf 450 euro bouwmaterialen gratis bezorgd

* incl. BTW
* uitgezonderd Wadden eilanden en Zeeuws Vlaanderen (op aanvraag).

Heeft u een vraag?

Contact / Levertijd Veelgestelde vragen Offerte Ik mis een product
* vragen over levertijd/bestellingen graag via email

Betaalmethoden

Veilig betalen bij Online Bouwmaterialen

Waarom Bouwmaterialen Online bestellen?

 • Uitgebreid assortiment bouwmaterialen
 • Gemakkelijk bouwmateriaal kopen
 • Uitstekende service
 • Hoge kwaliteit
 • Zeer scherp geprijsd
 • Snel geleverd
 • Betrouwbaar en veilig
 • Lage bezorgkosten € 42,50
 • Gratis bezorgd vanaf € 450,-

Social Media