OSB-3 plaat

OSB-3 plaat
ACTIE

OSB-3 plaat in verschillende diktes leverbaar: 9,11 en 18 mm. Variant rechte kant en tong en groef (2 of 4).

Breedte
Dikte
Randafwerking
Vanaf € 22,75 € 18,80 ex. btw


Specificaties

Specificaties

Merk Eigen merk
Lengte 2440 mm
Levertijd 1-2 werkdagen
* hier kunnen geen rechten aan ontleend worden!

Beschrijving

Beschrijving

Deze OSB platen worden veel gebruikt voor verpakking, wandbekledingen, vloeren, ondervloeren en diverse decoratieve toepassingen en andere dragende constructies in een droog klimaat (OSB II) en vochtig klimaat (OSB III). OSB3 platen zijn beperkt waterbestendig.

Afhankelijk van de leveranciers en de voorraad proberen we zoveel mogelijk OSB ‘Zero’ formaldehyde (ofwel zonder toevoeging van formaldehyde) uit te leveren, echter is dit niet altijd mogelijk.

OSB plaat kopen?

In ons assortiment hebben we diverse soorten OSB platen. OSB platen zijn constructieplaten die gebruikt kunnen worden voor onder andere het afwerken van wanden, vloeren, daken en nog veel meer! OBS behoort daarom ook tot goedkope bouwmaterialen. Daarnaast kunnen OSB platen ook gebruikt worden voor decoratieve doeleinden. Het materiaal heeft vele voordelen en is een goedkope constructieplaat.

Wat zijn OSB platen?

OSB is een afkorting voor Oriented Strand Board. Andere benamingen voor OSB platen zijn ook wel constructieplaat of chipwood. Een OSB plaat is samengesteld uit meerdere lagen houtschilfers van een vooraf bepaalde vorm en dikte. Deze lagen worden vervolgens met elkaar verlijmd door een bindmiddel. Een OSB plaat is daarom ook een zeer goed alternatief voor multiplex. Een OSB plaat heeft hetzelfde te bieden als multiplex maar tegen een lagere prijs! OSB kent door zijn opbouw geen onvolkomenheden zoals knoesten, gaps of overlaps.

Een ander voordeel van de OSB platen is dat ze licht zijn en sterk. Ze kunnen zowel in droge als in vochtige ruimtes worden gebruikt. Daarnaast zijn OBS platen relatief goedkoop en duurzaam!

Duurzaam product

Omdat OBS platen recyclebaar zijn is het een duurzaam product. En dat is natuurlijk een prettige bijkomstigheid. Daarnaast hebben al onze OSB platen een FSC keurmerk. Dit houdt in dat het hout in de OSB platen afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens de norm voor milieu. Diverse studies, van bijvoorbeeld het onderzoeksinstituut CIFOR, hebben laten zien dat FSC aantoonbaar positieve effecten heeft voor het bos en de lokale bevolking.

Verschillende soorten OSB platen

Er zijn verschillende soorten OBS. Binnen deze soorten wordt er met name onderscheid gemaakt in de bruikbaarheid bij een bepaalde luchtvochtigheid. Aan de hand van onderstaand overzicht kunt u dus bepalen welke OSB plaat u nodig heeft voor uw klus. Voor buitengebruik wordt dan ook en impregneren en beitsen aanbevolen, zodat de plaat jarenlang zonder problemen zijn werk kan doen.

OSB-1: voor algemeen gebruik in droge omstandigheden, vooral decoratieve toepassingen en voor het maken van bijvoorbeeld meubels..

OSB-2: voor last dragende constructies in droge omstandigheden met een luchtvochtigheid van maximaal 65%..

OSB-3: voor last dragende constructies in vochtige omstandigheden met een luchtvochtigheid van maximaal 80%.

OSB-4: voor zware last dragende constructies in droge of vochtige omstandigheden.

Het is nooit te laat voor een OSB plaat!

OSB heeft vele toepassingsmogelijkheden. Zo is het materiaal perfect geschikt om bijvoorbeeld meubels van te maken. Maar ook bij een verbouwing kan OBS veel voor u betekenen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook de vloerafwerking doen met OSB platen. U kunt de platen namelijk rechtstreeks op de ondergrond lijmen met parketlijm. OSB kunt u ongeveer op dezelfde manier afwerken als andere soorten hout. Beitsen of oliën is één van de beste manieren om de structuur mooi naar voren te laten komen. Coaten met epoxy behoort ook tot de mogelijkheden, bedenk alleen wel dat dat vrij prijzig is.


Reviews

Reviews

5 / 5
Gemiddelde uit 1 reviews

Meest relevante reviews

5 / 5
De osb platen zijn van goede kwaliteit.
- Carla Nieuwen 28-12-2018

De osb platen zijn van goede kwaliteit.

Aanbevolen (5)

Aanbevolen (5)