TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Grind & Zand online kopen?

9

Online bouwmaterialen biedt verschillende soorten zand en grind aan zodat u altijd het juiste materiaal heeft voor de verwerking. Hierbij kan gedacht worden aan voegzand, vloerenzand, grind in verschillende groottes. Wij hebben bijvoorbeeld grind om beton aan te maken, dakgrind voor EDPM (plat)dak, siergrind. Daarnaast bieden wij 25 kg zakken, maar ook big bags met verschillende typen zand zoals o.a. speelzand, metselzand, ophoog/aanvulzand en vloerenzand.

Meer lezen

Grind 8-16mm
€ 3,39 Vanaf € 2,95
ACTIE

Grind 16-32mm
€ 3,62 Vanaf € 3,15
ACTIE

BigBag Grindzand 1m3
€ 118,97 € 103,45
ACTIE

Metselzand 0-2mm
€ 2,88 Vanaf € 2,50
ACTIE

Vloerenzand 0-8mm
€ 2,82 Vanaf € 2,45
ACTIE

Voegzand licht 0-1mm
€ 3,97 Vanaf € 3,45
ACTIE

Ophoogzand/vulzand 0-2mm
€ 2,24 Vanaf € 1,95
ACTIE

Zilverzand 25kg
€ 3,39 € 2,95
ACTIE

Brekerzand 25kg
€ 6,04 € 5,25
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Ons assortiment met big bags is zeer uitgebreid:

Soorten zand en aarde voor de tuin

 • (Bemeste) tuinaarde in een big bag
 • Big bag met tuinaarde
 • Big bag ophoogzand/aanvulzand
 • Bigbag voegzand 0,25 - 0,5 mm
 • Basalt split antraciet zwart
 • Geel zand (tevens geschikt voor het aanleggen van Hydroblock)

Benodigdheden voor het maken van beton in bigbags

 • Betongrind 16-32 mm
 • Bigbag grindzand 0-16 mm

Benodigdheden voor het metselen

 • Bigbag metselzand 0-2 mm

Overige bigbags

 • Bigbag grind 8-16 mm (grind en split)
 • Lege bigbag voor bouwafval (ook leverbaar in containers)

Wij leveren in heel Nederland. Wanneer u bijvoorbeeld een grote zak puin heeft met bouwafval, dan kunnen wij zowel een container met bouwafval of andere soorten afval laten ophalen. U kunt gemakkelijk een container bestellen via onze website. U kunt in een big bag of bouwcontainer schoon puin laten ophalen.

Heeft u zand nodig, of een grote hoeveelheid zand? U kunt zowel 25 kg als een big bag bestellen. Of dat nu een big bag zand of big bag grind is.

Een kuub zand in een standaard big bag is gemiddeld tussen de 1400 en 1500 kg. Een m3 big bag grind, of grind split in big bag weegt al gauw 1600 kg.

1000 kg aan ophoogzand is iets meer dan een halve kuub: omgerekend omgeveer 0,65 m3. Het is dus niet zo dat een kuub in een big bag 1000 kg is. Grind split in bigbag heeft verschillende afmetingen: bekijk voroaf welk type grind of zand u nodig heeft.

Wat te doen met een lege big bag?

U kunt na het gebruiken van de inhoud van de bigbag de lege big bag natuurlijk hergebruiken of gebruiken voor andere doeleinden. U kunt bijvoorbeeld hier bouwafval in deponeren en zelf naar de milieustraat brengen. Mocht uw gemeente afval inzamelen per productgroep, dan kunt u zelf vooraf de inhoud scheiden.

U kunt natuurlijk ook anderen blij maken met een big bag. Wanneer u bijvoorbeeld te veel besteld heeft dan kunt u het delen of verkopen. Heeft u net te weinig dan kunnen we tevens als aanvulling ook kleinere zakken van 25 kg aanbieden.

Een big bag afval is handzaam wanneer deze leeg is, en u kunt deze gemakkelijk vullen en verplaatsen. We hebben ook halve big bags leverbaar. U kunt bij ons allerlei soorten big bag kopen.

Wanneer u uw tuin gaat verbouwen en een big bag tuinaarde of geel zand nodig heeft, dan kunt u zelfs ook vooruit bestellen. U kunt aangeven wanneer u heeft nodig heeft, en wij kunnen het leveren.

Wanneer het gaat om een big bag bouwafval dan kunnen we ook aangeven wanneer deze weer opgehaald moet worden. Op deze manier kunt u zorgeloos verder met uw verbouwing.

Metselspecie en voegwerk

Verhouding metselspecie 1 deel cement: 3 delen zand (metselzand) voor het opbouwen. Voor het voegwerk kunt u cement en voegzand gebruiken.

Betongrind en betonmortel

In een standaard mengsel van beton wordt gebruik gemaakt van grof grind (16-32 mm), maar u kunt uiteraard ook de kleinere diameter van betongrind (4-16 mm) gebruiken voor andere verwerking. Bijvoorbeeld voor vloeren met een vloerverwarming of als er veel betonwapening wordt gebruikt gebruikt u fijn betongrind (4-16 mm).

Metselkalk

Wij bieden verschillende soorten cement aan. De meesten daarvan hebben kalk verwerkt in het materiaal. Soms wordt er geadviseerd om metselkalk toe te voegen aan het cement, om bijvoorbeeld specie minder snel in de zuigende steen te laten trekken. Het voordeel hierbij is dat de specie niet te snel uitgedroogd en een verhardende werking heeft). 

Wat is de mengverhouding voor metselspecie en voegwerk?

Verhouding metselspecie 1 deel cement: 3 delen zand (metselzand) voor het opbouwen. Voor het voegwerk kunt u cement en voegzand gebruiken. 

Hoe maak ik metselkalk en wat is de verhouding daarvan?

Verhouding hierbij is vaak 3 delen cement: 0,5 deel kalk (lees voor de juiste verhoudingen het bijgevoegde werkblad, of die het informatieblad van de leverancier).