Grind & Zand online kopen?

9

Online-Bouwmaterialen.nl biedt verschillende soorten zand en grind in bigbags aan zodat u altijd het geschikte materiaal heeft voor de verwerking. Hierbij kan gedacht worden aan voegzand, vloerenzand, grind in verschillende groottes. Wij hebben bijvoorbeeld grind om beton aan te maken, dakgrind voor EDPM (plat)dak, siergrind. Daarnaast bieden wij 25 kg zakken, maar ook big bags met verschillende typen zand zoals o.a. speelzand, metselzand, ophoog/aanvulzand en vloerenzand.


Grind 8-16mm
4,89 Vanaf 4,25
ACTIE

Grind 16-32mm
4,77 Vanaf 4,15
ACTIE

BigBag Grindzand 1m3
142,03 123,50
ACTIE

Metselzand 0-2mm
3,74 Vanaf 3,25
ACTIE

Vloerenzand 0-8mm
4,95 Vanaf 4,30
ACTIE

Voegzand licht 0-1mm
3,91 Vanaf 3,40
ACTIE

Zilverzand 25kg
3,51 3,05
ACTIE

Brekerzand 25kg
6,21 5,40
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Grind en zand kopen

Ons assortiment met big bags grind/zand is zeer uitgebreid: Soorten stenen, zand. Vanaf 25 kg zak leverbaar of bigbag.

  • Big bag ophoogzand/aanvulzand (of losse zak vanaf 25 kg)
  • Bigbag voegzand 0,25 - 0,5 mm
  • Basalt split antraciet zwart
  • Geel zand (tevens geschikt voor het aanleggen van Hydrorock)

Benodigdheden voor het maken van beton in bigbags

  • Betongrind 16-32 mm
  • Bigbag grindzand 0-16 mm

Benodigdheden voor het metselen

  • Bigbag metselzand 0-2 mm

Overige bigbags

  • Bigbag grind 8-16 mm (grind en split)
  • Lege bigbag voor bouwafval (ook leverbaar in containers)

Wij leveren in heel Nederland. Wanneer u bijvoorbeeld een grote zak puin heeft met bouwafval, dan kunnen wij zowel een container met bouwafval of andere soorten afval laten ophalen. U kunt gemakkelijk een container bestellen via onze website. U kunt in een big bag of bouwcontainer schoon puin laten ophalen.
Heeft u zak zand nodig, of veel zand? U kunt zowel 25 kg als een big bag bestellen. Of dat nu een big bag zand of big bag grind is, wij kunnen het snel bij u laten afleveren. Grind kopen of zand kopen in verschillende soorten en maten kunt u voordelig bij onze webshop bestellen. Sommige mensen kennen grind ook wel anders als kiezelstenen.

Een kuub zand in een standaard big bag is gemiddeld tussen de 1400 en 1500 kg. Een kuub (1m3) big bag grind, of grind split in big bag weegt al gauw ca. 1500 kg.

Handig om te weten: 1000 kg (1m3) aan ophoogzand is iets meer dan een halve kuub: omgerekend omgeveer 0,65 m3. Het is dus niet zo dat een kuub in een big bag 1000 of 1500 kg is. Op de vraag: wat weegt een kuub zand? Daar kunnen we kort in zijn, afhankelijk van de vochtigheid kan dit variëren in gewicht.

Grind/split in bigbag heeft verschillende afmetingen: bekijk vooraf welk type grind of zand u nodig heeft voor het doeleinde waarvoor u deze producten wilt gebruiken. Kiezelstenen kopen? Een andere naam voor grind, zijn kiezelstenen of kiezels, dat wordt aangeduidt in grootte van de steentjes (tussen 2 en 60 mm). Grint is overigens een andere benaming hierover: dit is een ouderwetse spelling. Grind bestellen kan voordelig en binnen zeer korte periode (ongeveer 1 tot 2 werkdagen, mits anders aangegeven) geleverd, voor elk doeleinde.

Wat te doen met een lege big bag?

U kunt na het gebruiken van de inhoud van de bigbag de lege big bag natuurlijk hergebruiken of gebruiken voor andere doeleinden. U kunt bijvoorbeeld hier bouwafval in deponeren en zelf naar de milieustraat brengen. Mocht uw gemeente afval inzamelen per productgroep, dan kunt u zelf vooraf de inhoud scheiden.

U kunt natuurlijk ook anderen blij maken met een big bag. Wanneer u bijvoorbeeld te veel besteld heeft dan kunt u het delen of verkopen via platformen als Marktplaats. Heeft u net te weinig dan kunnen we tevens als aanvulling ook kleinere zakken van 25 kg aanbieden.

Een big bag afval is handzaam wanneer deze leeg is en u kunt deze gemakkelijk vullen en verplaatsen. We hebben ook halve big bags leverbaar met grindzand, betonzand, grind en allerlei andere soorten dat geschikt is voor uw klus. U kunt bij ons allerlei soorten big bag met inhoud van 1m3 kopen.

Wanneer u uw tuin gaat verbouwen en een big bag tuinaarde of geel zand nodig heeft, dan kunt u zelfs ook vooruit bestellen. U kunt aangeven wanneer u heeft nodig heeft, en wij kunnen het leveren.

Wanneer het gaat om een big bag of container bouwafval dan kunnen we ook aangeven wanneer deze weer opgehaald moet worden. Op deze manier kunt u zorgeloos verder met uw verbouwing.

Metselspecie en voegwerk

Verhouding metselspecie 1 deel cement: 3 delen zand (metselzand) voor het opbouwen. Voor het voegwerk kunt u cement en voegzand gebruiken. Voor het voegen hebben we tevens een kleurtoevoeging (additief voor kleurmortel) beschikbaar. Deze hoeft alleen toegevoegd te worden aan de mortel en u heeft meteen de juiste kleur. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor grotere hoeveelheden en zichtwerk voegen). U hoeft hier alleen nog de juiste dosis zand en water aan toe te voegen.

De hoeveelheid water is wel bepalend voor de structuur van de specie: er mogen geen klonten inzitten en er wordt geadviseerd om net zo lang te mixen tot het een gladde structuur heeft: of dat nu met een troffel wordt gemixt, of met de betonmolen. Mocht de mortel nog te droog zijn, voeg dan water toe. Als de mortel een onjuiste structuur heeft of te nat is, dan dient u altijd nog cement en water toevoegen. Als de structuur namelijk niet juist is, heeft het geen goede hechting. De stenen moeten verzinken in de specie, dus als u merkt dat de specie te vochtig is, voeg dan een afwisseling van cement en water toe voor de goede structuur.

Betongrind en betonmortel

In een standaard mengsel van beton wordt gebruik gemaakt van grof grind (16-32 mm), maar u kunt uiteraard ook de kleinere diameter van betongrind (4-16 mm) gebruiken voor andere verwerking. Bijvoorbeeld voor vloeren met een vloerverwarming of als er veel betonwapening wordt gebruikt gebruikt u fijn betongrind (4-16 mm).

Grind zand, of grindzand is een mengsel van betonzand en grind (ook bekend als kiezelstenen met diameter 0 tot 16 mm. De afmeting 0 16 wil zeggen dat er een variëteit is qua kiezelgrootte). Deze variant uitermate geschikt voor het maken van beton omdat hier de verhouding 3:2 is. Op deze manier heeft u een correcte ratio zand en grind voor het snel maken van een kleinere of juist een grotere hoeveelheid beton. Houdt wel rekening met de verwerkingstijd van beton en de droogtijd hiervan terwijl u betonmortel aanmaakt.

Voor het maken van beton hoeft alleen nog cement (portland cement) en water toegevoegd te worden. U kan direct beginnen met storten van beton na het vermengen in een betonmolen of speciekuip. Beton heeft een verwerkingstijd van ongeveer 1 tot 2 uur, afhankelijk per te storten dikte van het beton. Zorg dat de laag goed is uitgehard (houdt rekening met ongeveer een droogtijd van 28 dagen).

Welk soort grind u nodig heeft, is afhankelijk van het doeleinde waarvoor u het wilt gebruiken. Zo heeft u bijvoorbeeld grind van kleiner formaat (0 16) dat geschikt is voor het maken van beton, maar ook groter en groffer formaat van 16 32 mm dat geschikt is voor bestrating, dakbedekking voor garages, opritten. Houdt er wel rekening mee dat dit een bonte kleurstelling is. Bent u op zoek naar een egale kleur, dan is basalt wellicht beter geschikt voor sierbestrating. Het grind gaat per zak van 25 kg, halve bigbag of hele bigbag.

Als u een aantal bigbags nodig heeft, dan kunnen we goedkoop grind gratis bezorgen. Afhankelijk per regio en voorraad, kunnen we binnen 1 tot 2 werkdagen, of op een gewenste leverdatum bezorgen. De voorraad kan per gebied verschillen, maar we leveren altijd de beste kwaliteit. Elke 1m3 of kg is van beste kwaliteit uit verschillende steengroeven of zandgroeve, waardoor u eenvoudig een enkele zak zand en/of grind bestellen kunt in heel Nederland.

Metselkalk

Wij bieden verschillende soorten cement aan. De meesten daarvan hebben kalk verwerkt in het materiaal. Soms wordt er geadviseerd om metselkalk bij te voegen aan het cement, om bijvoorbeeld specie minder direct in de zuigende steen te laten trekken. Het voordeel hierbij is dat de specie niet gelijk uitgedroogd en een verhardende werking heeft. Bekijk vooraf welk type u kan gebruiken, omdat de werking van kalk per product invloed kan hebben op droogtijd en hechting.

Wanneer de zuigende stenen een dermate zuigende werking hebben (bijvoorbeeld bij het afwerken met producten als gevelimpregneer, verf of behang. Dan hoeft alleen voorstrijk toegepast te worden om de zuigende werking op te heffen of te verminderen). Als u geen zuigende steen heeft, dan gebruik u alleen nog cement, zonder kalktoeslag.

Bekijk onze blog over hoeveel metselmortel/specie u nodig heeft. Hier staan ook de meeste gestelde vragen, zoals "hoeveel zand heb ik nodig?".

Tijdens de verbouwing of renovatie kan het altijd voorkomen dat u veel afval heeft. Hiervoor kunt u voordelig een kleine container van 6m3 huren. Eventueel is het ook mogelijk om grotere containers te huren: wij ontzorgen door tijdig te leveren en ook weer het afval te laten ophalen of een keer de container te laten ledigen.

Wat is de mengverhouding voor metselspecie en voegwerk?

Verhouding metselspecie 1 deel cement: 3 delen zand (metselzand) voor het opbouwen. Voor het voegwerk kunt u cement en voegzand gebruiken. 

Hoe maak ik metselkalk en wat is de verhouding daarvan?

Verhouding hierbij is vaak 3 delen cement: 0,5 deel kalk (lees voor de juiste verhoudingen het bijgevoegde werkblad, of die het informatieblad van de leverancier).