Bouwfolies online kopen?

Bent u op zoek naar folies voor gebruik in de bouw? Bij ons kunt u DPC folie, Miofol, PE folie, Crossfol 125, Tyvek 2460 B rooliner en Polytex 3 vochtregulerende, dampremmende, dampdichte en dampdoorlatende folie kopen. Deze folies zorgen voor de perfecte balans van uw vochthuishouding wanneer u gaat isoleren, bescherming wil bieden aan uw constructie. tevens ook ideaal voor het tijdelijk afschermen of afdichten van ruimtes.

Categorieën
DPC Folie
DPC Folie
PE Folie
PE Folie
Miofol
Miofol
Stucloper en afdekfolies
Stucloper en afdekfolies
Isover klimaatfolie
Isover klimaatfolie
Maskeerpapier
Maskeerpapier
Tape
Tape
Noppenfolie
Noppenfolie

Bouwfolies kopen?

Bent u op zoek naar bouwfolie voor uw project? Bij ons kunt u gemakkelijk PE folie op rol bestellen. Bouwfolie op rol is verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld de T100 en T200 folie. U kunt onze blog lezen voor meer informatie over de soorten bouwfolies.

Bouwfolie PE folie T100 en T200 is een ongewapende folie dat zorgt voor bescherming tijdens verbouwingen en een goede dampremmende werking. Deze bouwfolie zorgt dat uw kwetsbare producten.

Miofol active en Isover klimaatfolie is damp regulerende folie. Deze bouwfolie wordt toegepast als isolatielaag in de gevel en in dakconstructies, ook wel de binnenzijde en warme zijde van het huis. U kunt deze folie gebruiken voor een hellend dak, platte daken en voorzetwand.

Het voordeel van deze bouwfolie is dat deze een dubbele functie heeft: het werkt onder temperatuur en luchtvochtigheid. Deze zorgt ervoor dat door middel van de dampremmende en ademde functie er schade wordt voorkomen en een gezonder leefklimaat.

Isover klimaatfolie wordt gebruikt om vochtproblemen en houtrot te voorkomen. Deze vochtregulerende klimaatfolie wordt vaak in houten wanden en daken toegepast. Klimaatfolie werkt als het ware als een ademende huid: in de zomer is de klimaatfolie damp-open wat ervoor zorgt dat het vocht uit de isolatie en (dak)constructie kan. De folie is dampdicht in de winter en sluit de constructie tegen indringen van vocht.

Indien u twijfelt welke bouwfolie geschikt is voor uw project, dan adviseren wij om deze blog door te nemen. Zo beschermt u uw woning, kantoor en isolatie materiaal tegen rotting en schimmelvorming. Wanneer u dit direct toepast, dan scheelt dat heel wat problemen in de toekomst. Als u twijfelt welk type u nodig heeft, dan helpen wij u graag.

Miofol

  • Miofol 125 G is micro geperoreerd transparante bouwfolie (lage dichtheids polyetheen, ookwel LDPE) versterkt. Deze bouwfolie wordt gebruikt als waterkerend dampdoorlatende folielaag aan de buitenzijde, ook wel de koude zijde in gevels toegepast. Tijdens de bouw in huis wordt dit type bouwfolie gebruikt als beglazingsfolie tegen wind- en waterdicht houden van openingen in de gevel. Door de perforaties kan het vocht naar buiten afgevoerd worden.
  • Miofol 125 S is een dampremmende folielaag: een gewapende dampremmende bouwfolie. Deze wordt toegepast in wand en dakconstructies. Deze folie zorgt voor bescherming van de constructie tegen vocht. Dat houdt in dat deze bouwfolie aan de binnenzijde (ook wel de warme zijde) van een bouwconstructie geplaatst wordt. De Sd-waarde (ook wel µd-waarde) geeft aan in welke mate de folie vocht of waterdamp doorlaat. De miofol dampremmende folie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen in onze shop.
  • Miofol 125 AV is een dampdichte folie voorzien van een aluminiumlaag. Deze bouwfolie zorgt ervoor dat er geen vocht of waterdamp in uw constructie komt. Deze miofol dampdicht folie is een niet ademende bouwfolie: deze is waterdicht. Gebruik in zwembad of badkamers en andere vochtige ruimtes. Dampdichte folie zorgt voor bescherming van uw bouwconstructies aan de binnenkant van uw constructie.
  • Miofol active is een damp regulierende klimaatfolie. Deze folie past zich aan aan de luchtvochtigheid binnen een ruimte. De Miofol active is vergelijkbaar met de Isover klimaatfolie: deze hebben beiden een ademende functie.

PE bouwfolie

PE folie aanbrengen is zeer gemakkelijk omdat u de folie in verschillende afmetingen kunt verkrijgen. Er zit wel een groot verschil in de T100 en T200 folie, namelijk:

  • De T100 heeft een dikte van ca. 0,035 mm. Deze bouwfolie wordt gebruikt voor het afschermen tijdens een verbouwing. De bouwfolie T100 gebruikt u voor het beschermen van uw kostbare spullen.
  • De T200 heeft een dikte van ca. 0,05 mm. Deze wordt gebruikt voor het isoleren en voorkomt doortrekken van vocht. De bouwfolie T200 gebruikt u als folie onder beton.

Noppenfolie

Noppenfolie, ook wel bubbelfolie, bubblewrap of bubbelplastic, kunt u gebruiken voor vele doeleinden. Noppenfolie op rol is verkrijgbaar in diverse afmetingen. U kunt noppenfolie kopen om te gebruiken voor bescherming van uw producten tijdens verhuizingen of transport. U kunt ook hiervoor goedkope noppenfolie gebruiken. Het materiaal is goedkoop, goed beschermend en transparant.

Een andere optie voor het gebruik van noppenfolie is dat u deze ook kunt gebruiken voor het isoleren. U kunt ook minerale wol (glaswol of steenwol) gebruiken voor het isoleren. Wanneer u gaat isoleren kunt u ook andere opties gebruiken, zoals isolatiemateriaal.

De noppenfolie wordt gebruikt onder betonvloeren en funderingen. Het zorgen ervoor dat beton niet in contact komt met zand en de dekkingsblokken/hunebed afstandhouders niet wegzakken. De noppenfolie zorgt ook ervoor dat het water niet uit het beton wegspoelt tijdens het storten.

Stucloper op rol

Wij bieden verschillende soorten stucloper aan. U kunt hierbij denken aan zelfklevende stucloper (permafix) of afdekfolie, stucloopkarton (veelgebruikt) en stucloper met PE-laag. Met stucloper tape kunt u de bouwfolie, stucloper en afdekfolie vastplakken. U kunt deze stucloper als aanvulling gebruiken tijdens een verbouwing op de afdekfolie. Bouwfolie afdekfolie is een bescherming van uw vloeren en trappen tijdens schilderwerk en andere grote verbouwprojecten.

  • Stucloper karton: bescherming van vloeren het het afdekken tijdens een verbouwing
  • Stucloper wit of zwart met folielaag: geschikt voor schilderwerk en stucwerk
  • Zelfklevende stucloper (permafix of primacover): bescherming van gladde ondergronden (zoals tegelvloer, PVC vloer, laminaat, vloerbedekking of trappen)

DPC folie

DPC folie is verkrijgbaar in verschillende afmetingen: de meestgebruikte is de 50 cm. Deze rubberen bouwfolie wordt toegepast in muren tegen opstijgend of doortrekkend vocht. De DPC file (damp proof course) is gemaakt van recyclebare polyethyleen en is waterdicht, vochtwerend en vaak dampdicht. DPC folie wordt gebruikt voor kozijnaansluitingen en gevelaansluitingen. Dit mag niet in contact komen met zonlicht en UV licht. Wanneer dat wel het geval is, adviseren wij hiervoor om EPDM rubberfolie toe te passen.

DPC folie is verkrijgbaar in zowel 50 meter als 100 meter. Breedtematen DPC folie GR500 van 300 mm, 400mm, 450 mm, 500 mm, 600 mm, 900 mm en 1000 mm. Andere maten op aanvraag verkrijgbaar.