Raamdorpelstenen online kopen?

2

Raamdorpelstenen voorkomen dat bij de ramen in de gevel inwatering kan plaatsvinden. Ze beschermem de gevel tegen regenwater en ander vocht.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Op zoek naar raamdorpelstenen?

Raamdorpelstenen metsel je één voor één tegen de onderdorpel van het houten kozijn. Let daar wel bij op dat de steen minimaal 40mm uit de gevel steekt en minimaal 15 graden schuin staat voor het beste resultaat. Water dat vervolgens tegen het raam slaat wordt vanaf de waterkering van de raamdorpelstenen op de juiste manier naar beneden afgevoerd. De gevel wordt op deze manier tegen inwatering beschermd en ontstaan er geen watervlekken. Dit komt de levensduur van de gevel en kozijnen ten goede. Om dit ook tussen de onderdorpel en raamdorpel te voorkomen bevestig je ventilatieclips over de dorpelstenen. Tussen het houten kozijn en de raamdorpel ontstaat een kleine ruimte die nodig is voor de ventilatie. Aan de uiteinden van de vensterbanken metsel je, zowel links als rechts, einddorpelstenen tegen de onderdorpel.

Keramische raamdorpelstenen zijn hardgebakken tegels met keramische elementen. De eigenschappen van keramiek zorgen ervoor dat je een product in handen hebt dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden. De raamdorpelstenen zijn daarnaast kleurecht, onderhoudsvrij en voor een stijlvolle afwerking van de gevel verkrijgbaar in diverse kleuren.

Bent u op zoek naar speciale kleuren of maten? Neem gerust contact met ons op!