TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Rockwool steenwol online kopen?

5

Bij ons kunt u gemakkelijk en snel steenwol van Rockwool kopen. Online-Bouwmaterialen.nl heeft een groot assortiment van Rockwool isolatie met gunstige prijzen. De meeste Rockwool isolatie producten kunnen toegepast worden in hout-, wand- en plafond- constructies. Rockwool heeft uitstekende thermische, brandwerende en akoestische eigenschappen! Binnen ons assortiment vindt u Rocksono Base (voorheen Bouwplaat 210), Rockfit DUO en RockRoof Sidefix Base (voorheen spijkerflensdeken 123).

Meer lezen

Rockwool RockSono Base
€ 45,77 Vanaf € 39,80
ACTIE

Rockwool RockRoof Sidefix Base
€ 46,29 Vanaf € 40,25
ACTIE

Rockwool Rockfit Duo
€ 52,10 Vanaf € 45,30
ACTIE

Rockwool Isolatiemes
€ 22,94 € 19,95
ACTIE

Rockwool Rockfit Mono
€ 61,58 € 53,55
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Rockwool steenwol isolatie

Steenwol isolatie van het merk Rockwool is voor veel verschillende toepassingen gebruiken. Bijvoorbeeld het isoleren van van wanden, gevels, daken en vloeren. Steenwol is bekend omdat het materiaal thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen heeft.

100% recyclebaar, en erg veel plusplunten. Kort samengevat is steenwol:

  • Geluidisolerend (akoestische isolatie)
  • Thermische isolaterend
  • Milieuvriendelijk
  • Lange levensduur
  • Waterafstotend

Welk type Rockwool is geschikt voor mijn project?

Uiteraard zijn er diverse soort Rockwool in omloop, hieronder lichten wij een aantal opties uit.

Zolder, hellend dak

Wanneer u uw zolderdak, of ander hellende dak wilt isoleren, dan kunt u hiervoor Rockroof Sidefix gebruiken. Dit type steenwol is een steenwoldeken dat aan een kant voorzien is van een dampremmende en luchtdichte aluminiumlaag. Als afwerking hebben deze draadversterkte hechtranden.

Rockwool Rockroof Sidefix heeft thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen en kan gebruikt worden tussen houten balken met gelijke afstanden van 450 tot 600 mm in schuine wanden of daken. De aluminiumlaag plaatst u naar de binnenkant (verwarmde kant). Een ander voordeel is dat de isolatiewaarde van steenwol, een hoge rc waarde, heeft. U kunt daarna de daken of schuine wanden afwerken met bijvoorbeeld spaanplaat of gipsplaten.

Wandisolatie

U kunt voor Rockwool steenwol platen gemakkelijk online bestellen. U kunt steenwol gebruiken voor bijvoorbeeld het isoleren van een voorzetwand, het isoleren van de buitenmuur, maar dan aan de binnenkant. Of bijvoorbeeld een nieuwe scheidingswand of voorzetwand isoleren.

Hiervoor kunt u Rocksono Base gebruiken. Deze kant- en klare steenwolplaten zijn geschikt voor nieuwe scheidingswanden omdat hzij beschikken over thermische, akoestische en brandwerende eigenschappen hebben. Deze platen zijn geschikt voor zowel een nieuwe wand van metal studs als met houten staanders. Met houten staanders bedoelen we vuren balken of palen.

Steenwol kunt u gemakkelijk op maat maken met een isolatiemes. Zo kunt u een strakke afwerking garanderen. Wanneer u een voorzetwand bouwt voor het isoleren van de buitenmuur, dan wordt dat ook wel na-isoleren genoemd.

U verhoogt dan de RD-waarde van de woning en zult daardoor uw stookkosten verminderen. Mogelijk kunt u hiervoor duurzaamheidssubsidie ontvangen. Het isoleren van uw woning is niet alleen belangrijk voor buiten, maar ook voor binnen. Wanneer u bijvoorbeeld geluidsoverlast ervaart, dan is het mogelijk interessant voor u om te letten op de akoestische isolatie.

Spouwmuur isoleren

Wanneer u merkt dat er vaak wat tocht optreedt in de woning, dan is het wellicht verstandig om aandacht te besteden aan de spouwmuur. Spouwmuurisolatie zorgt namelijk voor een constante temperatuur. Juist door dit te verbeteren kunt u besparen op uw energiekosten. Wanneer u de spouwmuur (een dubbele muur in open ruimte), dan adviseren wij hiervoor om Rockfit Duo te gebruiken.

Dit type steenwol, Rockwool Rockfit Duo, is een dampopen spouwmuurisolatie en kan een bijdrage leveren aan het drogen van bouwvocht uit de binnenmuur. Op deze manier vermindert u de kans op schimmelvorming in uw woning. Daarnaast heeft ook dit type isolatiemateriaal thermisch, akoestische en brandveilige eigenschappen. De spouwmuurisolatie is dampopen en waterafstotend.