TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Stukadoorsmaterialen online kopen?

3

Wilt u Knauf bouwproducten kopen? Bij ons kunt Knauf (roodband, geelband, groenband, goudband) , Knauf MP75,betokontaktschuurband, fix & finish, grondeermiddel, engis, renoband, snelband, snelschuur en stuc-primer kopen. Ook kunt u spuitgips van merken zoals Gyproc kopen bij Online Bouwmaterialen.

Categorieën
Gipspleister
Gipspleister
Voorbehandeling
Voorbehandeling
Stucanet
Stucanet
Hoekbeschermer & stucstopprofiel
Hoekbeschermer & stucstopprofiel
Accessoires
Accessoires

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Merken zoals onder andere Brander, Gyproc en Knauf zijn verkrijgbaar bij Online Bouwmaterialen. Wij leveren zowel machinaal als handmatige spuitgips en pleister. U vindt bij ons een uitgebreid assortiment aan stukadoorsmaterialen.

Voor het aanmaken van de rood-, geel-, groen-, en goudband hebben wij kwalitatieve en gunstig geprijsde materialen. Of u nu op zoek bent naar schuursponzen, wandrijen, bouwemmer, troffel of een raapspaan, bij ons kunt u het allemaal vinden. Bekijk onze categorieën voor meer professioneel stukadoorsgereedschap.

Het verschil tussen stucen en stuken

Het verschil tussen stuc en stuken, in de volksmond wordt dit verward met elkaar. Het beroep is een stukadoor en het pleisterwerk is stucen. U kunt zoeken op stucadoor of stukadoor, maar dit ter verduidelijking: er is geen verschil. Voordat u uw kamer wilt (laten) stucen is het belangrijk om hier een aantal zaken goed voor te bereiden.

Voorbereiding stucwerk

Bedenk vooraf of u zelf wilt gaan stucen, of dat u een stukadoorsbedrijf inhuurt. U kunt een aantal factoren in overweging nemen om deze beslissing te bepalen: het soort stucwerk, een klein oppervlak of groot oppervlak, muren of plafonds. Hou er rekening mee dat stucadoren een lichamelijk zware klus is. Een stuc profiel (ookwel hoekprofiel) wordt gebruikt om strakke en sterke hoeken te creëren. Deze wordt ook gebruikt als maatvoering tijdens het (af)reien: gladmaken en afwerken.

Stuc stopprofiel wordt gebruikt om het stucwerk te stoppen, zoals bijvoorbeeld een kozijn. Zowel de stucprofielen als stucstopprofielen zijn verkrijgbaar in RVS, kunststof, verzinkt staal en kunststof voor een mooie afwerking van bijvoorbeeld badkamer, muren en inbouwreservoirs van toiletten. Zet het stucprofiel vast met gips en zorg dat deze waterpas is.

Wat kost een stukadoor ?

De stukadoor kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. De gemiddelde prijzen voor stucwerk is totaal afhankelijk van de voorbereiding en afwerking.

Het kost namelijk veel ervaring om stucwerk mooi af te werken zoals bijvoorbeeld beton ciré. De prijs per m2 (vierkante meter) ligt ongeveer rond de € 10 - € 30 (inclusief 21% btw tarief) voor een muur. Voor een vloer ligt dit rond de € 15 - € 30 per m2. Voor exacte prijzen kunt u het beste overleggen met een vakman: wellicht kunt u een vaste prijs afspreken zonder extra kosten. Houdt ook rekening mee met het loon per uur en eventuele voorrijkosten.

Wanneer u zelf wilt gaan stucen is het belangrijk om goede stukadoorsmaterialen te hebben, want goed begin is het halve werk. We hebben een overzicht voor u gemaakt met welke materialen een stukadoor werkt.

Welk gereedschap gebruikt een stukadoor?

 • Schuurbord (rubber): voor het afwerken van stucwerk
 • Stukadoorstroffel: het verwerken van stuc op het raapbord
 • Pleisterspaan/vloerplakspaan: gladmaken van vloeren en muren
 • Paleerijzer: voor fijner en gedetailleerder stucwerk
 • Raapspaan: voor het berapen (muur bedekken met selspecie of stucwerk) van de muur
 • Spackmes: mes van metaal om wand en plafond glad te strijken: vergelijkbaar met een heel breed plamuurmes
 • Rei of afrijlat: lange lat van aluminium om de aangesmeerde muren glad te maken

Vaak wordt het werk van een stukadoor onderschat. De stukadoor prijs is afhankelijk van een aantal onderdelen: denk aan de afwerking, is voorbereiding nodig en wat voor soort stucwerk wilt u ? Het vereist veel kracht, ervaring en kennis om dit goed uit te voeren. Het werken boven uw hoofd is lichamelijk zwaar werk en ook het afwerken vereist tijd, geduld en goed materiaal.

U kunt bij ons goede en kwalitatief goede stukadoorsmateriaal kopen. De kosten per stuk gereedschap is een investering die uiteindelijk te zien en waar u jarenlang plezier van heeft. De kosten per vierkante meter nemen dan ook behoorlijk af. U kunt aanvullend ook bij ons stucwerkpleister kopen van merken als Brander of Knauf.

Soorten Knaufband

 • Knauf Roodband, rotband: hecht pleistergips, handmatige verwerking. Geschikt voor steenachtige ondergronden.
 • Knauf Geelband: gipspleister, handmatige verwerking in één laag. Geschikt voor vochtige (maar geen natte) ruimtes, zoals badkamer en keuken voor plafond en wanden.
 • Knauf Groenband: schuurgips voor grotere laagdiktes. Geschikt voor steenachtige ondergronden waardoor fijne structuur bereikt kan worden. Minimale laagdikte is 1 cm.
 • Knauf Goudband: gipspleister in één laag. Mooi glad eindresultaat. Wordt handmatig aangebracht op gasbeton, metselwerk en gipsplaten. Kan ook gebruikt worden als ondergrond voor sierpleister of spachtelputz.