Isover glaswol in verschillende varianten kopen?

6

Koel in de zomer, warm in de winter. Wij bieden verschillende typen glaswol aan voor akoestische en thermische isolatie. Heeft u slechts een aantal platen nodig, of een hele pallet vol met glaswol isolatie materiaal? Wij kunnen het leveren in allerlei verschillende soorten: platen of rollen. Van isover sonepanel tot knauf acoustifit, wij hebben allerlei verschillende isolatiewaarden beschikbaar. Bespaar op uw energierekening door uw huis goed te isoleren. Bekijk onder de pagina de verschillen.


Isover Comfortpanel
90,79 Vanaf 78,95
ACTIE

Isover Sonepanel 36
47,44 Vanaf 41,25
ACTIE

Isover Rollisol Plus glaswoldeken
143,98 Vanaf 125,20
ACTIE

Isover Isolatiemes
127,71 111,05
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Isover glaswol materiaal kopen?

Bent u op zoek Isover glaswol isolatie materiaal? Online Bouwmaterialen heeft een uitgebreid online assortiment Isover isolatie, waarmee u brandveilig, thermisch en akoestisch kunt isoleren. Bij ons kunt u diverse soorten en een uitgebreid assortiment isolatie van Isover met zeer gunstige prijzen kopen! Snel en voordelig bij u thuis geleverd!

Het voordeel van materiaal als glaswol is dat het goedkoper is dan steenwol. Echter is het wel verstandig om handschoenen en bedekkende kleding te gebruiken, waar het de huid kan irriteren. De productie van Isover glaswol wordt in Nederland uitgevoerd.

U kunt uw binnenmuur op verschillende manieren isoleren. Of u nu een voorzetwand of een scheidingswand gaat plaatsen, dan is het verstandig om binnenmuren goed te isoleren. Isover glaswolisolatie is hiervan een voorbeeld en wordt toegepast als thermische en of geluidsisolatie.

Verschillende soorten Isover glaswol isolatie

  • Isover Mupan is bestemd en geschikt voor het thermisch isoleren van spouwmuren. Deze variant is een stevige, vormvaste glaswol isolatieplaten.
  • Isover Rollisol Plus is bestemd en geschikt voor thermische en akoestische isolatie van een hellend dak
  • Isover Comfortpanel is bestemd en geschikt bij renovatie. Deze panelen hebben een hoge warmte isolatie. Geschikt voor voorzetwand, scheidingswand, spouwmuur, na isoleren van hellend dak, borstwering, dakkapel, plafonds en vloeren.
  • Isover Systemroll is geschikt voor het akoestisch, thermisch en brandveilig isoleren van houtskeletbouw dak en gevelelementen. Deze variant wordt voornamelijk in de houten bouw gebruikt. Tevens geschikt voor gedeeltelijke spouwmuurvulling.

Wat zijn de grootste verschillen tussen glaswol en steenwol?

  • Glaswol wordt gemaakt van gerecycled glas in combinatie met zand. Deze worden samengesmolten en daarbij worden bindstoffen en lucht toegevoegd. Hierdoor is glaswol volledig recyclebaar en is het materiaal zeer brandveilig en niet oplosbaar in water. Glaswol wordt geadviseerd en is voornamelijk bestemd voor de thermische isolatie, maar ook voor demping van geluid binnen kan glaswol worden gebruikt. Het gebruik van glaswol is isolatie van binnenmuren, isolatie van hellende daken en onder houten vloeren.
  • Steenwol wordt gemaakt van basalt. De vezels worden geperst tot dekens of platen en zijn volledig recyclebaar en brandveilig. Glaswol is te verkrijgen in verschillende diktes en lamda-waardes. De lamda-waarde is de mate van warmtegeleiding van een materiaal dat wordt aangeduidt door middel van W/(m·K). Hoe hoger de waarde, hoe beter de isolatie. Steenwol wordt ook geadviseerd als isolatiemateriaal voor akoestische isolatie. Deze vorm van isolatiemateriaal wordt voornamelijk gebruikt voor isolatie van daken, vloeren en spouwmuren. De levensduur is ongeveer 75 jaar.

Omdat bij de productie gebruik gemaakt wordt van gerecyclede producten, is het een duurzaam product. Beiden zijn gemakkelijk te verwerken. Tevens geldt voor zowel steenwol als glaswol dat ze te verkrijgen zijn in verschillende diktes en daardoor een hoge isolatiewaarde hebben.

Tip: Ervaart u veel akoestiek in uw woning? Dan kan het wellicht verstandig zijn om extra akoestisch te isoleren. Dit kan door het plaatsen van akoestische panelen van Isover Comfortpanel of Knauf Akoestifit.

De verschillen in een schema

 GlaswolSteenwol
Isolatiewaarde (thermisch)Zeer goedGoed
Geluidisolatie (akoestisch)GoedZeer goed
RecyclebaarVolledigVolledig
PrijsGoedkoop materiaalGoedkoop materiaal, iets duurder dan glaswol
Stuctuur van de isolatieZeer flexibel, makkelijk te verwerkenStugger materiaal, lastiger te verwerken en wegwerken
Levensduur isolatiemateriaalOngeveer 55 jaarOngeveer 75 jaar
VochtbestendigheidGeenZeer goed