Hemelwaterafvoer, (lijm)moffen PVC en toebehoren

12

Voor het aansluiten van hemelwaterop de dakrand wordt een stadsuitloop of hemelwaterafvoer verwerkt in het platdak. Deze aansluiting wordt vaak toegepast op een dak van EPDM folie (bij veranda, schuur, overkapping of afdak) of een dak van bitumen. Uw huis of veranda voorzien van een regenpijp ? U kunt uw hemelwaterafvoer in allerlei bochten en maten samenstellen. PVC, ofwel Polyvinylchloride, is onderhoudsvriendelijk, ontzettend sterk en een van de meest gebruikte materialen qua kunststof.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Het aansluiten van hemelwaterafvoer of stadsafvoer

U kunt een boldraadrooster of een bladvanger van PVC hierin verwerken om te voorkomen dat tijdens seizoenswisselingen losse bladeren zorgen voor verstopping. Aanvullend hebben wij loofscheiders en toebehoren leverbaar om zo optimaal gebruik te maken van de HWA.

U kunt zelfs uw hemelwaterafvoer aansluiten op onze producten van wateroverlastshop. U kunt dan het hemelwater afvoeren naar Hydrorock en opslaan in uw tuin. U bent dan niet aangesloten op de riolering, maar kunt dan zorgen dat het regenwater in uw tuin terecht komt!

In sommige gevallen kunt u hier zelfs subsidie van de gemeente voor krijgen ter verduurzaming. Informeer bij uw gemeente naar de mogelijkheden hiervoor. Dit kan namelijk oplopen tot honderden euro's besparing!

Is het verstandig PVC hemelwaterafvoeronderdelen verlijmen ?

Wanneer u bovengronds en verticaal PVC leidingen en buizen gebruikt, hoeven deze niet verlijmd te worden. Gebruik bij het plaatsen altijd een schuifsysteem: plaats het bovenliggende deel in het onderliggende stuk hemelwaterafvoer (HWA).


Wanneer u ondergronds PVC toepast wordt er geadviseerd om deze stukken wel te verlijmen. Op deze manier bent u er zeker van dat dit stevig bevestigd is. U kunt namelijk bovengronds natuurlijk sneller een aanpassing maken van ondergronds. Daarnaast is het belangrijk om als u het PVC verlijmd om deze niet na het verlijmen te fixeren. Dit kan namelijk de werking aantasten van de PVC lijm.