VBI Renovatievloer online kopen?

6

Wilt u een VBI broodjesvloer / VBI Renovatievloer kopen en aanleggen of bent u op zoek naar een broodjesvloer prijs per vierkante meter (m²) ? Online Bouwmaterialen heeft een groot online assortiment waar u alles vindt wat u nodig heeft voor het aanleggen van een broodjesvloer. De broodjesvloer bestaat uit VBI stalen liggers (VBI Renovatievloer) en VBI vulelementen. Voor het verduurzamen van een vloer (Rc van 4,0 t/m 5,2). Hulp nodig? Wij stellen graag een offerte voor u op. Wij helpen u graag!


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

VBI PS renovatievloer is een van de meest innovatieve prefab vloersystemen dat oplossing biedt ter vervanging van oude houten vloeren. Voornamelijk bij oudere huizen, waar jaren 30 woningen vrij populair zijn, zijn houten vloeren gelegd. Dit heeft een prachtig uiterlijk, maar is niet duurzaam. Daarnaast kunnen er slijtageplekken of houtrot optreden dat zorgt voor een hoger energieverbruik en meer stookkosten.

Hoe weet ik welk type VBI renovatievloer geschikt is?

Het maakt niet uit welke uitvoering u kiest van de VBI PS renovatievloer met stalen liggers, of dat nu standaard, VBI PS renovatievloer droog of een semi droog variant is. U heeft daarbij altijd een zeer goed geïsoleerde vloer waar u nog jarenlang plezier van heeft.

Wij leggen hierbij uit welk type u kunt gebruiken voor uw project, zodat u daarin een keuze kunt maken.

 • VBI PS renovatievloer standaard variant
  Dit type renovatievloer wordt voornamelijk gebruikt bij het vervangen van een houten vloer, een kleinere aanbouw of uitbouw. Deze variant wordt tevens gebruikt bij nieuwbouw, maar is zeker ook geschikt voor het renoveren van een bestaande vloer. De stalen vloerliggers zijn verkrijgbaar tot 5 meter en moet daarna worden afgewerkt met een constructieve druklaag dat gewapend is voor de stevigheid.
  Op de opvolgende laag heeft u de mogelijkheid om een afwerklaag van cement aan te brengen waarbij u deze kunt voorzien van een vloerverwarming of vloerverkoeling.
 • VBI PS renovatievloer droge variant
  Dit type renovatievloer wordt gebruikt bij grondgebonden woningen, zoals onder andere een bungalow. Voor deze variant kunt u liggers gebruiken tot maximaal 4,2 meter. De afwerking van de vloer gaat door middel van houten plaatmateriaal (underlayment platen), waarna de vloer direct begaanbaar is. Het voordeel van deze vloer is dat deze in zeer korte tijd gelegd kan worden.
  Ook in deze variant kunt u, wanneer de houten platen ingefreesd zijn, vloerverwarming of vloerverkoeling worden toegepast. Ons advies is daarbij wel om vooraf de verwarmingsspecialist reed te plegen.
 • VBI PS renovatievloer semi droge variant
  De derde en tevens laatste variant van de VBI PS renovatievloer wordt toegepast bij een vloerrenovatie van grondgebonden woningen. Hier kunt u vloerliggers tot maximaal 4,2 meter gebruiken. De VBI PS renovatievloer semi droog variant van deze vloer is een combinatie van de standaard en droog variant.
  Bovenop de liggers kunt u LEWIS zwaluwstaartplaten monteren, waarbij u vloerverwarming/vloerverkoeling kunt toepassen. Over deze laag moet dan een afwerklaag gestort worden van grindbeton of een gietvloermortel.

Welke vloeren kunnen gelegd worden op de VBI PS renovatievloer standaard?

U kunt verschillende soorten vloeren leggen op dit type vloer. We hebben een blog gemaakt, waarbij u kunt visualiseren hoe de constructies van VBI werken. Als eindafwerking kunt u zelfs massief hout, parket met eiken toplaag, PVC of laminaat leggen.

Het voordeel van een renovatievloer is dat deze licht ingewicht is, snel aangelegd en garant staat voor jarenlang woonplezier.
Kan ik een VBI PS renovatievloer ook toepassen boven een kruipruimte?
VBI geeft als instructie en minimaal vereiste aan dat er minstens 15 cm ruimte moet zijn aan de onderkant van de ligger. Voor de droge variant adviseert de fabrikant om meer ruimte aan te houden.

VBI Renovatievloer kopen?

U kunt ook kiezen voor een VBI PS renovatievloer. Wanneer u deze vloer wilt leggen, wordt hier gebruik gemaakt van stalen liggers en EPS vulelementen. Deze vloer wordt gelegd als nieuwe vloer in een bestaand pand. Wanneer in, voornamelijk oudere bouw of in prefab woningen, de houten balken aan vervanging toe zijn, kan er gebruikt gemaakt worden van dit type vloersysteem. De prefab vloersystemen biedt VBI aan vanwege de innovatie van duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. VBI werkt dagelijks aan veiligere en slimmere oplossingen voor een duurzame vloer. De renovatievloer kent zowel de natte als droge variant. De VBI PS renovatievloer droog wordt afgewerkt met plaatmateriaal.

Er kan een complete berekening gemaakt kan worden per ruimte (dit geldt voor zowel de combinatievloer als renovatievloer), waarbij u alleen rekening hoeft te houden met de afmetingen van de ruimte en de isolatiewaarde.

Hulp nodig? Vul het contactformulier in en wij helpen u graag met het opstellen van een passende offerte.

Kunnen de liggers ingekort worden?

Ja, u kunt de stalen ligger van de VBI PS renovatievloer met een haakse slijper inkorten.