Tegelzet materialen nodig?

14

Bent u op zoek naar accessoires voor het tegelzetten? Dan bent u aan het juiste adres bij Online Bouwmaterialen. Wij hebben onder andere een assortiment van voegkruis (groot en klein in diverse afmetingen: 1, 1.5, 2 en 3 mm) maar ook vernieuwde en verbeterde accessoires zoals het Rubi delta levelling systeem.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Bij ons kunt u alle tegelzet accessoires en gereedschappen bestellen, zowel particulier als zakelijk. Wij bieden bouwmaterialen en toebehoren aan zodat u als particulier en zakelijke klant terecht kunt voor kwalitatief goede en gunstig geprijsde materialen.

Gaat u tegels plaatsen in de badkamer, of bijvoorbeeld een terras aanleggen? U kunt dan gebruikmaken van de volgende tegelzet methoden:

Rubi clips levelling systeem

Door middel van deze vernieuwde en vele malen verbeterde techniek van tegelzetten, bent u garant van een strakke afwerking. U plaatst de Rubi clips tussen de tegels in plaats van voegkruisjes: ook deze hebben net als de oorspronkelijke voegkruisjes een bepaalde dikte. Nadat deze Rubi clips geplaatst zijn, kunt u met behulp van een tang en de bijbehorende keggen de tegels als het ware "aantrekken".

Door de combinatie van clips en keggen zorgt u voor het aandrukken/aantrekken van de tegels zodat zij met elkaar levellen. Het tegel levelling systeem is leverbaar in zowel een set als aparte onderdelen (Rubi clips, herbruikbare keggen/wiggen en de Rubi clip (nivelleer) tang).

De functie van het Delta level systeem (Rubi) is het voorkomen dat u de tegels te strak tegen elkaar plaatst. Ditzelfde systeem kan worden gebruikt voor zowel vloertegels als (keramische) wandtegels. Een ander voordeel van dit nivelleringssysteem is dat het voorkomt dat de tegels bewegen of verzakken tijdens het uitharden van de tegellijm. Plaats de keg in de clip en trek deze aan met de fast fix rubi clip tang.

Rubi omschrijft deze vernieuwde en verbeterde manier van tegelzetten als het nivelleren, ofwel gelijk trekken, van tegels aan de aangrenzende tegels waardoor u garant bent van een vlak oppervlak. U kunt de het Rubi clip nivelleersysteem gebruiken voor tegels vanaf 30x30 cm. Het advies is om dubbel te verlijmen (dus grond of muuroppervlak en ook de tegel zelf).

De Rubi clips zijn voor eenmalig gebruik, de keggen/wiggen zijn herbruikbaar. De Rubiclips kunt u nadat de geplaatste tegels volledig zijn uitgehard gemakkelijk (met een hamer) zachtjes van het oppervlak tikken. Dit tikt u af op de tegel zelf. Wanneer u de Rubi nivelleer clips gebruikt kunt u met alle gemak de volgende tegel plaatsen.

Op deze manier breekt het overbodige gedeelte (waar voorheen de keg/wig geplaatst zat) af en kunt u deze deponeren. Het overige gedeelte blijft zitten en fungeert als het ware als een voegkruisje. Deze kunt u dan afvoegen met een voegmiddel naar keuze.

De levelling keggen en clipgs zijn in verschillende maten leverbaar. De clip van 3 mm gebruikt u voor tegels van 6 tot 15 mm dikte. De Rubi clip van 1,5 en 2 mm gebruikt u voor tegels van 11 tot 20 mm. De tile tegel levelling systeem starter kit kunt u in zijn geheelp bij ons bestellen, zodat u direct aan de slag kunt. U kunt ook alleen de bijbehorende artikelen bestellen om de wand of vloertegels gelijkmatig te leggen.

Tegels zetten met voegkruisjes

Tegelkruisjes of tegelvoegkruisjes worden, net als Rubi clips, geplaatst als afstandshouders waar later als afwerking een voegmiddel wordt gebruikt. Elke hoek van de tegel moet worden voorzien van een voegkruisje om de juiste afstanden te hanteren. U dient hier vooraf rekening met de voegbreedte te houden, zodat u uiteindelijk het gewenste resultaat krijgt.

Er zijn verschillende typen voegenkruis voor terrastegels of keramische tegels leverbaar. U kunt hiervoor bijvoorbeeld voegkruisjes van 5 mm gebruiken. Voor andere tegels gebruikt u voegenkruis voor badkamertegels (1 , 1.5, 2, 2.5, 3, 4, 5 mm en groter ). Dit is een kunststof "kruisje" dat als afstandshouder wordt geplaatst.

Voor zowel het gebruik als voegkruisjes en rubi levelling clips geldt het advies om de lijm minimaal 24 uur te laten uitharden. Tegel voegkruisjes kunt u gemakkelijk via Online Bouwmaterialen bestellen.

Tegels op maat maken

Met behulp van de Rubi diamantschijf bent u zeker van het strak afslijpen of inslijpen in uw tegel, zonder dat de gehele tegel beschadigd raakt of ongewenst delen van de tegel afbreken. De tegel slijpschijf met diamantsteen zorgt ervoor dat u met droog gebruik strak kunt slijpen.

Met een haakse slijper kunt u de tegels infrezen of op maat maken.

Zorg ervoor dat waar en wanneer u ook gaat slijpen, zagen en schuren dat u altijd beschermende kleding, gehoor- en gezichtbescherming draagt. Materialen zoals deze kunt u via onze webshop bestellen.