Hang- en sluitwerk en toebehoren online kopen?

11

Op zoek naar hang- en sluitwerk voor uw project? Op deze pagina kunt u hang- en sluitwerk vinden om alle ramen, deuren en meubels af te hangen, openen, vastzetten, sluiten en vergrendelen. Wij hebben een groot gamma van producten om passende sloten en scharnieren bij uw binnen- en buitendeuren te vinden via Online Bouwmaterialen. Beslag, maar ook sluitplaten voor deuren en kasten kunt u hier vinden. Bent u op zoek naar een specifiek soort beslag, hangwerk of sluitwerk? Vraag het ons!


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Welke producten kunnen wij onder andere leveren? 

 • Sloten (sluitwerk) voor binnen in huis
 • Slot voor toilet of badkamer
 • Meubelsloten of kastdeursloten
 • Deurslot voor binnendeur: het type slot voor het afsluiten van een ruimte
 • Loopslot binnendeur: dit type slot wordt gebruikt om de deur enkel te sluiten zonder slotopening
 • Profielcilinder (ookwel cilinderslot genoemd): in combinatie met een deurschild (langschild of blind schild) en deurkruk
 • Meubelslot of slot voor (inbouw)kast 

Veel ijzerwaren zijn verkrijgbaar in geborsteld RVS waardoor het een matte uitstraling krijgt, verzinkt, gegalvaniseerd staal met topcoating, messing en zwart. Mooie afwerking voor bijvoorbeeld een industriële look of jaren 30 woning als vervanging voor bakeliet.

Hangwerk voor onder andere binnendeuren

 • Kogellager scharnieren
 • Inboorpaumelle voor opdekdeur
 • (Veiligheids) kogelscharnier afgerond en recht (geschikt voor deuren en ramen) 

U kunt uiteraard ook toebehoren vinden in onze webshop voor de ijzerwaren. Wanneer u op zoek bent naar een stift voor binnensloten, dan is het belangrijk om te weten hoe dik uw deur is. Dit soort ijzerwaar wordt gebruikt voor onder andere WC deuren. Dit kunt u uitstekend combineren met een vrij bezet toiletslot (halve cilinder met rood-wit aanduiding). Deze passen op zowel stompe deuren als opdekdeuren.

Doordat de stift in meerdere maten te verkrijgen is, gemaakt van staal een is naderhand ook toe te passen als vervanging van bestaand ijzerwaar bij ramen de deuren.  

Welk scharnier is geschikt voor mijn deur? 

 • Voor zowel links als zowel naar rechts draaiende deuren (stompe deur) zijn kogellager scharnieren te verkrijgen. Dit geldt voor binnendeuren.
  Wanneer u een zwaardere buitendeur heeft, kunt u kiezen voor een veiligheids kogellagerscharnier in verschillende maten. Zowel met ronde hoeken als rechte hoeken.
 • Inboorpaumelle of insteekpaumelle. Deze is geschikt voor opdekdeuren of stalen deuren. Wanneer u een nieuwe binnendeur heeft, zijn de gaten vaak al voorgeboord (voorzien van paumelleboringen). De deur kunt u dan stellen met wiggen om de juiste hoogte te bepalen en de deur gemakkelijk te verhangen. De stift en einddop zijn niet inbegrepen: deze kunt u seperaat bestellen.

Bladscharnier voor stompe deur: deze hebben geen pin die in de deur en kozijn gedraait worden, maar hebben een 2 bladen vervaardigd uit roestvast staal. Door het gebruik van een massief RVS stift of kogellager kunnen deze scharnieren behoorlijk wat gewicht dragen. Bekijk vooraf of u er twee of meerdere nodig heeft. Verkrijgbaar in zowel 76 als 89 mm en heeft een 2,5mm dikke bledden. 

Nieuwe binnendeur of kozijn nodig? Verkrijgbaar in meerdere maten en merken.

Hoe bepaal ik de draairichting van een deur?

Houdt bij het bestellen van een binnendeur rekening met het kozijn. Hoe u erachter komt of uw deur links of rechtsdraaiend zijn? U gaat aan de zijde staan waar de deur naartoe draait. U kunt daar zien waar de scharnieren zijn gemonteerd. Als deze rechts gemonteerd zijn, heeft u een rechtsdraaiende deur. Wanneer deze links gemonteerd zijn, heeft u een linksdraaiende deur. 

Deuren nodig? Klik hier!