Plaatmateriaal online kopen?

5

Bij Online Bouwmaterialen kunt u gemakkelijk diverse soorten hout en plaatmateriaal kopen. Wij leveren diverse soorten (vuren) hout, houten balken & plaatmateriaal, in diverse afmetingen. Goede kwaliteit, goede prijs! Van MDF platen tot spaanplaat, betonplex, OSB en underlayment platen. Naast houtachtige materialen is ook te vinden in deze categorie: kozijnhout, steigerhout / steigerplanken, Promatect, hardboard, plinten, Western Red Cedar en metselprofielen.

Categorieën
OSB plaat
OSB plaat
Underlayment
Underlayment
Multiplex
Multiplex
MDF
MDF
Spaanplaat
Spaanplaat
Betonplex
Betonplex
Hardboard
Hardboard
Promatect onbrandbare platen
Promatect onbrandbare platen

OSB 3 plaat
19,03 Vanaf 16,55
ACTIE

Fins vuren underlayment
43,59 Vanaf 37,90
ACTIE

Spaanplaat E1
30,99 Vanaf 26,95
ACTIE

Melamine vloerplaat P5
19,32 Vanaf 16,80
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Via Online-Bouwmaterialen.nl kunt u alles bestellen voor de bouw en afwerking van uw huis, pand of (ge)bouw. Wij bieden verschillende soorten plaatmateriaal en houten platen aan. Wanneer u op zoek bent naar constructief plaatmateriaal zoals voor een vloerconstructie dan kunt u underlaymentplaten of OSB hout gebruiken. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes: bekijk ons aanbod! Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes: bekijk ons aanbod!

Plaatmateriaal voor buiten

Okoumé multiplex exterieurplaten zijn watervast verlijmd, waardoor deze geschikt is voor buitentoepassing en eventueel voor constructieve toepassingen zoals een buitenverblijf. De meeste platen hebben een tong en groef waardoor deze gemakkelijk aan elkaar gelijmd kunnen worden, maar ook zijn deze als rechte platen verkrijgbaar.

Plaatmateriaal voor binnen

Plaatmateriaal voor binnen zijn eveneens te vinden via de website, zoals mdf platen, populieren multiplex van 4mm tot en met 12 mm dik tot 40 mm dik (op aanvraag). Wanneer u bijvoorbeeld platen zoekt voor constructieve toepassingen zoals voor een ombouw van een bad of toilet, dan kunt u zowel MDF platen, gipsplaten als een wedi- bouwplaat gebruiken. Deze platen zijn allemaal geschikt voor tegelwerk, met de nodige voorbereidingen. Voor de gipsplaten gebruikt u voorstrijk, voor de mdf platen een primer of grondeer.

Houtachtige plaatmaterialen zijn geschikt voor verschillende doeleinden: verwerken als constructieve toepassingen, maar ook als afwerking zijn populaire producten. Met name omdat zij in vele maten (halve platen van 2,44 x 61 of 59 cm), hele platen (2,44 x 1,22) en zelfs grote platen (afhankelijk van soort) van 3,05x1,53 meter. Doordat het aanbod zo divers is, is er altijd wel een plaat dat geschikt is voor uw klus.

Multiplex en triplex bestaat uit meerdere lagen houtfineer waardoor deze vaak gebruikt wordt door timmermannen en werkers in de bouw. Deze lagen zijn verlijmd en worden verkocht als watervast multiplex. Deze lijmlaag zorgt ervoor dat er een massieve plaat ontstaat die gemakkelijk te verwerken is.

De multiplex platen zijn voor buiten zijn ook bekend onder Okoume: geschikt voor buitengebruik (ook bekend onder hardhouten multiplexplaat). Wanneer u op zoek bent naar een houten plaat dat ook buigzaam is, dan kunt u ook de buigbare triplex platen gebruiken. Deze platen worden gebruikt voor afwerking. Binnen-platen kunnen bevestigd worden met verzinkte schroeven, terwijl er bij buiten-platen aan te raden is om RVS schroeven te gebruiken. Deze kunt u onder de categorie "bevestiging" vinden.

Brandwerend plaatmateriaal

Wij leveren diverse soort Promat platen. Deze brandwerende platen worden vaak toegepast voor een openhaard ombouw en als brandvertragend plaatmateriaal. Wij hebben de Promatect H en de Promatect 100 platen in ons assortiment. Overige Promat producten zijn leverbaar op aanvraag (neem even contact op).

Betonplex en waterbestendigheid

Betonplex is een hardhoutsoort die affgewerkt is met een aantal lagen epoxy, waardoor de platen waterbestendig zijn. Dit type plaatmateriaal wordt gebruikt om bijvoorbeeld een betonconstructie te gieten. De epoxylaag zorgt ervoor dat er geen lekkages komen waardoor er spillage van beton komt, maar ook voor een goede mal kan deze plaat gebruikt worden.

Of u nu op zoek bent naar dun plaatmateriaal (zoals bijvoorbeeld de buigbare multiplex) of dik plaatmateriaal, u kunt bij ons de beste platen vinden voor de beste prijs.