Underlayment platen (met of zonder T/G) online kopen?

2

Underlayment platen worden voor allerlei doeleinden gebruikt. Zo ziet u het veel voorbij komen in keukens, worden er stapelbedden van gemaakt en kasten. Oorspronkelijk zijn de underlayment platen een constructie plaat, waar deze veelal voor worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan vloeren, daken, wanden, overkappingen of carport. We hebben verschillende soorten underlayment in het assortiment We lichten hierbij de verschillen tussen de platen uit.


Fins vuren underlayment
€ 42,67 Vanaf € 37,10
ACTIE

Elliottis Pine underlayment
€ 34,10 Vanaf € 29,65
ACTIE

Goedkoop underlayment platen kopen?

Bent u op zoek naar underlayment platen van goede kwaliteit? Dan vindt u hier alles wat u nodig hebt. In ons assortiment hebben we verschillende soorten platen die u kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Hieronder wordt uitgelegd waarvoor underlayment geschikt is, welke platen wij verkopen en nog veel meer!

Underlayment voor egaliseren van vloeren

Underlayment is een basislaag voor vloeren op een balklaag. Toch kan het op meerdere manieren worden toegepast, zoals bij meubels zoals hierboven al eerder is benoemd. Het is een multiplex plaat met tong en groef, ook wel tand en groef genoemd. Door de groef kunnen de platen strak aan elkaar worden gelegd. Zonder hoogteverschil.

De opbouw van underlaymentplaten

Underlayment platen bestaan uit een oneven aantal verlijmde lagen. De fineerlagen zijn kruislings met elkaar watervast verlijmd. Het verlijmen van de fineerlagen gebeurt als deze voldoende gedroogd zijn. Daarna worden de platen op het juiste formaat gezaagd. Ook worden dan de tong en de groef erin gefreesd waardoor u de platen gemakkelijk in elkaar kunt schuiven en eventueel naar wens verlijmen.

Verschillende soorten platen

Wij hebben verschillende soorten platen op voorraad. De underlayment platen zijn van C+/c kwaliteit.

* Fins vuren underlayment: deze platen zijn gemaakt van vuren fineren. Fins vuren wordt veel gebruikt voor vloeren en wanden in permanente bouwtoepassingen. Het is ook goed te gebruiken voor afwerking/zichtwerk. Deze type plaat heeft strakke zaagsnede aan zowel zichtzijde als achterkant. De platen zijn daarnaast ook van zeer goede kwaliteit.

* Elliottis Pine underlayment: Deze plaat heeft strakke zaagsnede aan alleen de zichtzijde. De platen zijn van goede kwaliteit en is prijstechnisch de meest aantrekkelijke constructieplaat. Wanneer u de platen gaat schilderen, adviseren wij om beide kanten van de platen te lakken, met zowel grondverf als lak. Op deze manier voorkomt u het kromtrekken van de platen.Bij schilderen wordt aangeraden om beide kanten te schilderen om kromtrekken te voorkomen.

U kunt de underlaymentplaten van minstens 18 mm goed gebruiken voor het egaliseren van de ondervloer dat als basis dient voor bijvoorbeeld vloerbedekking, laminaat of PVC. Elliotis pine is verkrijgbaar in verschillende diktes en afmetingen.

* Radiata pine underlayment: vergelijkbaar met fins vuren. Voorkant is gesloten en aan beide kanten geschuurd. Deze variant is daardoor ook geschikt voor de constructie van dak, vloer en wand. Daarnaast is deze ook geschikt voor zichtwerk.

Verschil tussen underlayment en OSB platen

Underlayment en OSB platen worden allebei constructieplaten genoemd. Zo heeft under layment een messing en een groef. Het verschil ten opzichte van een OSB plaat (m.u.v. OSB3) is dat een underlayment plaat vochtvast is verlijmd. Dit maakt underlayment platen geschikter voor vloeren en daken. OSB platen zijn opgebouwd uit houtsnippers die met elkaar verlijmd zijn. OSB platen kunnen gebruikt worden voor vloerafwerking, het aftimmeren van wanden en voor het maken van meubels of andere decoratieve doeleinden.

Verschil tussen spaanplaat of underlayment

Underlayment platen zijn veruit het meest geschikt voor het egaliseren van ondervloer. Dit omdat underlayment beter geschikt is tegen vocht en kan hooguit iets veren. Spaanplaat (vezelplaat) kan minder goed tegen vocht en zal in de loop van de tijd meer door gaan hangen. Voor een houten vloer raden wij dan ook underlayment aan.