Multiplex online kopen?

6

Bij Online Bouwmaterialen kunt u diverse soorten Multiplex platen kopen, voordelig en snel. Multiplex wordt vaak gebruikt in de bouw voor bijv. daken en bekisting van een betonfundering. Kenmerkend is het lichte gewicht, duurzaamheid en de onderhoud vriendelijkheid.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Op zoek naar een multiplex plaat?

Het is een plaatvormig composietmateriaal, bestaande uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd worden. Voor speciale toepassingen wordt er wel eens afgeweken van het aantal lagen of het om en om kruisen.

Door de gekruisde lagen zijn de platen in sommige richtingen zelfs sterker dan bijvoorbeeld massief hout. De multiplex platen zijn sterk en trekken nauwelijks krom. Wij leveren tevens multiplex waarbij de verlijming watervast is ofwel WBP (Water Boiled Proof).

Plaatmateriaal is te verkrijgen in vele maatvoeringen, waaronder 250x122 cm, 244x122 cm, 310x153 cm, maar ook kleinere (halve) platen zijn leverbaar.

Wat is multiplex/triplex precies?

Multiplex is een plaatvormig hout- en composietmateriaal. Multiplex of triplex bestaat uit een oneven aantal houtfineerlagen die kruislings op elkaar verlijmd worden. Voor speciale toepassingen wordt er soms afgeweken van verschillende lagen, of het aantal lagen. Ook de verlijming heeft te maken met onder andere de vochtbestendigheid.

Oorspronkelijk gold de vuistregel dat bij drie lagen fineer dit als triplex werd bestempeld en multiplex minimaal 5, maar tegenwoordig valt dit onder dezelfde categorie. Houtfineer is een benaming voor een plaat die is opgebouwd uit dunne lagen hout op plaatmateriaal.

Diverse soorten multiplex plaatmateriaal

Multiplex is onder verschillende soorten te verkrijgen, wij bieden een ruim assortiment aan in verschillende soorten en diktes. Zo kunt u gemakkelijk zien welk plaatmateriaal geschikt is voor uw klus.

Multiplex platen kunnen voor meerdere doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor het aftimmeren of het storten van beton. U kunt bijvoorbeeld het okoumé platen hout gebruiken voor buiten of vochtige ruimtes. We bieden volgend soorten plaatmateriaal aan:

  • Okoume multiplex: Okoumé hout is een vrij zachte houtsoort, maar zeker geschikt voor constructiebouw.
  • Okoume gegrond multiplex
  • Populieren multiplex platen. De populieren platen bestaan uit meerdere lagen lichtgewicht populierenhout. Ondanks het lichtgewicht is het een zeer sterke houten plaat dat geschikt is voor constructieve doeleinden.
    Populierenhout is namelijk een vrij zachte houtsoort, maar zeer zeker makkelijk te bewerken. Dit type plaat wordt gebruikt als interieur plaat.
  • Hardwood multiplex en berken multiplex. Hardwood multiplex is een verzamelnaam voor meerdere hardhouten (multiplex) platen. Berkenhout is sterker dan populierenhout. Beiden zijn gemakkelijk te gebruiken als plaatmateriaal voor exterieur (buitengebruik) en interieur (binnengebruik).

Welke platen kan ik binnen en buiten gebruiken?

  • Geschikt voor binnen (interieur): populieren multiplex (wit gegrond), hardwood multiplex (gegrond), okoumé multiplex (wit gegrond)
  • Geschikt voor buiten (exterieur): hardwood multiplex (gegrond), okoume multiplex (gegrond)Geschikt voor buiten: hardwood multiplex (gegrond), okoume multiplex (gegrond)

Waarvoor kan ik multiplex/triplex gebruiken?

U kunt dit type plaatmateriaal voor veel einden gebruiken, zoals keuken- en interieurbouw. Betonplex is ook een type multiplex, met een speciale laag expoxy, waardoor het betontriplex genoemd wordt. Deze beschermingslaag vormt een afwerking waardoor het waterdicht is.

Betonplex wordt ook vaak gebruikt voor het bouwen van aanhangers, of ter vervanging van bijvoorbeeld een bodemplaat.