TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Cement & Beton online kopen?

34

Op zoek naar cement en/of beton? Wij hebben een uitgebreid assortiment met diverse soorten cement, beton, voegmortel. Ook kunt u hier diverse soorten mortel vinden en lijmen voor bijvoorbeeld kalkzandsteen. Wij leveren merken zoals Enci en Beamix, uiteraard is er ook een voordelig eigen merk.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Beton is een steenachtig materiaal dat als bouwmateriaal wordt gebruikt, vaak in combinatie met bouwstaal. Het hedendaagse beton is een combinatie van cement, zand of grind. Ons materiaal zoals grind is in verschillende grootte verkrijgbaar waardoor wij altijd het meest geschikte materiaal kunnen aanbieden.

De juiste mengverhouding is hierbij belangrijk, teveel water zorgt voor onvoldoende sterkte en te weinig water zorgt voor slechte verwerking van het materiaal. In tegenstelling tot sommige soorten verkrijgbaar gips kan uitgehard beton niet meer opnieuw verwerkt worden. Wij hebben verschillende blogs gemaakt waar u meer informatie kunt vinden. In deze blog kunt u lezen hoe u zelf beton maakt.

Online bouwmaterialen biedt verschillende soorten beton en cement aan voor diverse doeleinden: het storten van beton bij een combinatievloer of renovatievloer bijvoorbeeld.

Toepassing metselcement: metselspecie

Cement maken kunt u gemakkelijk zelf met onze voordelige producten.

Met metselcement maak je metselmortel. Door het samenvoegen van metselcement, metselzand en water krijg je een hoogwaardige metselmortel. De mengverhouding is erg bepalend wat de kwaliteit wordt van het gehele metselwerk. Let vooraf wel op de fabrikantinstructies wanneer u mortel gaat maken.

Metselspecie heeft een watervasthoudend vermogen dat gemakkelijk verwerkbaar is. LET OP: metselcement is niet geschikt als bindmiddel voor voegmortel!

De zakken metselcement zijn te verkrijgen in 25 kg zakken. U kunt ook voordelig een pallet met zakken cement kopen. Snel aan huis geleverd! Mortel maken kunt u het beste doen in kleine hoeveelheden vanwege de droogtijd.

Toepassing Portlandcement: beton

Dit soort cement wordt gebruikt voor het maken van beton voor funderingen. De eigenschappen van deze mortel wordt bepaald door de verhoudingen met zand, grind en water. Niet alleen voor funderingen kan Portlandcement gebruikt worden, ook voor dekvloeren en voegwerk is dit type geschikt.

Bekijk onze blog voor de juiste mengverhoudingen zodat u gebruik kan maken van optimale verwerking. Beton maken kunt u makkelijk zelf. Beton kopen kunt u via onze website: ook met palletvoordeel.

U kunt gemakkelijk zelf beton storten wanneer u kleine hoeveelheden aanmaakt. Gebruik daarvoor de juiste verhouding: als u de 1-2-3 methode aanhoudt zit u altijd goed. De 1-2-3 methode houdt als volgt in: 1 deel cement, 2 delen zand en 3 delen grind. Voor het creeëren van een homogene massa gebuikt u een betonmixer of betonmolen.

Voor grote hoeveelheden kunt u ook een betonwagen laten komen om te laten storten, maar u kunt met onze producten zeker een goede hoeveelheid beton aanmaken.

Bij het storten van een vloer: dekvloeren laat u het beste minstens 24 uur drogen. Na 24 uur is de vloer beloopbaar en betegelbaar. Het drogingsproces is ongeveer een week per centimeter cement. Wij raden hier altijd aan om portlandcement te gebruiken vanwege de verhoudingen die zorgen voor stevigheid.

Beton ciré

Beton cire is de trend voor elke moderne badkamer, keukenvloer en wand. Beton cire wordt steeds populairder: in plaats van pleisterwerk is deze vorm van stucwerk populairder wordend. Deze laag wordt aangebracht met een dunne laag beton. Deze techniek is al heel wat jaren oud voor afwerking van wanden en vloeren en wordt steeds populairder, ook als vervanging voor bijvoorbeeld tegelwerk.

Deze trend wordt al eeuwen toegepast in Frankrijk en is vergelijkbaar met leemstuc. Het voordeel van deze techniek is dat deze slijtvast en waterdicht is. Voordat u deze techniek toe past of daarvoor iemand inhuurt om dit voor u te doen, is het belangrijk dat de ondergrond 100% droog is.

Als dit niet het geval is, dan kan dat zorgen voor slechtere hechting. U kunt de ondergrond (die niet zuigend is) ontvetten met producten van bijvoorbeeld Eurocol (type 014). Denk hierbij aan bijvoorbeeld steenachtige ondergronden.

De ondergronden die geschikt zijn voor beton cire zijn hout, gipsplaten, tegelwerk en MDF platen. Juist omdat deze niet zuigend zijn, kunnen deze met de juiste hechtingsmiddel bewerkt worden.

U kunt al uw voorbereidende artikelen bij ons kopen, zodat u goed voorbereid aan de slag kunt. Wanneer u iemand wilt inhuren voor het verwerken van beton ciré (dit is zeker vakmanschap), dan kunt u wellicht in overleg met de vakman de voorbereidingen zelf doen. Beton ciré staat erom bekend dat een vrij prijzige techniek is, omdat dit bepaalde technieken omvat.

Welke materialen heb ik nodig voor het aanbrengen van beton ciré?

Schuimroller, mortelmixer (geschikt voor boormachine), schuurpapier, beton cire spaan. Voor de voorbereiding en afwerking kunt u een PU coating toepassen met een microvezelroller.

Beton ciré vloeren en muren wordt steeds populairder vanwege de natuurlijke uitstraling. Het is een techniek uit Frankrijk waarbij dunne lagen en hoeveelheden beton worden aangebracht. Het is een soort van stucwerk dat te verkrijgen is in verschillende kleuren. U kunt uw gereedschap ook bij ons bestellen, zodat u alle producten in één keer in huis heeft. Bekijk daarbij de pagina gereedschap.

Wat is het verschil tussen beton en cement?

Cement is een bindingspoeder. Mortel is een samenstelling uit cement en zand: beton is een samenstelling uit cement, zand en grind. U kunt bigbags met zand en grind bestellen via onze website. Wij kunnen dit leveren in bigbags, 25 kg zakken en halve bigbags. 

Wat is Portlandcement?

Portlandcement is een snelhardend cementsoort. Wanneer u cement wilt gebruiken bij constructies met hogere (veiligheids) eisen, dan kunt u beter hoogovencement bestellen. Deze soort is geschikt en beter bestendig tegen aantasting van zee- en afvalwater.

Voor het aanleggen van een afwerkvloer kunt u zeker portlandcement gebruiken: leverbaar in verschillende merken.