Ytong Fix blokkenlijm

Ytong Fix blokkenlijm
ACTIE

Ytong Fix blokkenlijm om cellenbeton te lijmen.

Gewicht
Vanaf 13,65 11,28 ex. btw
1-2 werkdagen

Specificaties

Specificaties

Merk Xella
Soort Blokkenlijm
Levertijd 1-2 werkdagen
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Bij het verwerken van Ytong cellenbeton tot stevige, stabiele wanden is het van groot belang gebruik te maken van de juiste lijm- en vulmaterialen. Xella biedt daartoe een aantal op maat gesneden oplossingen. Zo is voor Ytong cellenbeton een speciale lijmmortel ontwikkeld.

Ytong-fix is een KOMO-gecertificeerde mortel op cementbasis die wordt geproduceerd in de eigen lijmfabriek van Xella en geschikt is voor binnen- en buitentoepassingen. Het gebruik van deze blokkenlijm is één van de voorwaarden voor het voldoen aan de kwaliteit zoals die aan cellenbetonnen constructies wordt gesteld. Een in het verlengde van de lijm liggend product is Ytong-fill dat bij binnentoepassingen wordt gebruikt voor het repareren van wanden en het dichten van leidingsleuven. Ook oppervlaktebeschadigingen kunnen met Ytong-fill worden hersteld. Ytong-skin, een gipsmortel voor binnengebruik, wordt meestal in samenhang toegepast met een vertinlaag.

Met Ytong-skin worden wanden behang- of spuitklaar afgewerkt. Cellenbeton kan worden gelijmd of gemetseld. Lijmen met Ytong-fix heeft de voorkeur. Kiest u toch voor metselen dan is het zaak Ytong-add aan de metsel- en voegspecie toe te voegen. Dit om 'verbranding' te voorkomen en te zorgen voor een betere verwerking van de specie. Ondanks het lichte gewicht zijn Ytong wanden stevig en daarmee prima geschikt voor het bevestigen van voorwerpen. Een spiegel vraagt echter om een andere oplossing dan een wastafel. Xella adviseert een uitgebreid assortiment bevestigingsmiddelen die geschikt zijn voor gebruik in cellenbeton, waarbij onderscheid wordt gemaakt in drie categorieën: lichte, middelzware en zware voorwerpen.


Vaak samen gekocht (4)

Vaak samen gekocht (4)

Ytong blok
Vanaf 2,45
Adviesprijs 2,82
ACTIE
Lijmkamschep
Vanaf 9,50
Adviesprijs 10,93
ACTIE
Vuren panlatten op dikte geschaafd
Vanaf 1,55
Adviesprijs 1,78
ACTIE
Metselprofiel 5 laags 66x76x2950mm
62,85
Adviesprijs 72,28
ACTIE

Blogs

Blogs

Hoeveel lijm gebruiken voor Ytong blokken?
Hoeveel lijm gebruiken voor Ytong blokken?

Wij bieden diverse varianten van de Ytong blokken aan welke gemakkelijk zijn te verwerken en verlijmd worden met Ytong-fix lijm. Ytong blokken zijn ook beter bekend als gasbetonblokken of celbetonblokken.