Vensterbanken online kopen?

2

Bent u op zoek naar een vensterbank voor uw woning? U kunt vele soorten en maten bestellen bij ons!


Vensterbank wit
121,79 Vanaf 105,90
ACTIE

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Vensterbank kopen?

Wij hebben verschillende soorten vensterbanken. Op deze pagina van Online Bouwmaterialen lichten we het een en ander toe wat betreft verkrijgbare vensterbanken.

 • Een overzet-vensterbank plaatst u over een bestaande vensterbank heen. Bijvoorbeeld vanwege het uiterlijk van de bestaande vensterbank.
 • Houten vensterbank wordt soms gebruikt in een raamkozijn als nieuwe vensterbank in bijvoorbeeld een erker. De houten variant bestaan uit verschillende delen (massief) hout dat met elkaar verlijmd is. U kunt deze gemakkelijk op maat maken. U kunt zowel een eiken wandplanken als houten vensterbanken gebruiken als blad op een bestaand tv meubel of een kast. Door middel van deze simpele aanpak, kunt u in een handomdraai een bestaand meubel moderniseren.

U kunt een houten vensterbank gemakkelijk op maat maken. U kunt dan zelfs een vensterbank bankje maken in een erker of als gedetailleerde afwerking van uw huis. Daarnaast kunt u een houten vensterbank gebruiken als tv meubel.

 • Een composiet vensterbank, granieten vensterbank, belgisch hardsteen vensterbank of natuurstenen vensterbanken: zeer geliefd vanwege hun strakke uiterlijk en stevigheid. Het materiaal is slechts een paar cm dik en hoeft slechts een paar cm diep te zijn, maar is ontzettend stevig. Gebruikelijk is een breedte van ongeveer 20 cm.

Natuursteen is een gezoet product. Het zoeten van natuursteen is een afwerking, net als geschuurd natuursteen, satinato natuursteen, gepolijst natuursteen of marmer, gestopt en ongestopt travertin. Wij bieden de gezoete variant aan via onze leveranciers. Onderaan de pagina een overzicht met verschillende afwerkingen van natuursteen. Verkrijgbaar in licht en donker gezoet antraciet.

 • Kant-en-klare overzet vensterbank of een kunststof vensterbank met melamine toplaag. Deze zijn in standaardmaten leverbaar. U kunt deze makkelijk op maat maken en daarna afwerken met een strijkplint.

Voor een vensterbank voor buiten wordt vaak een natuurstenen vensterbank gebruikt, of raamdorpelstenen. Dit om te voorkomen dat er veel water in uw muur trekt. Natuurstenen raamdorpels zorgen voor een strakke afwerking van uw woning. Een stenen vensterbank of raamdorpel wordt gebruikt als overgang van metselwerk naar kozijn.

 • De meest ideale hellingshoek voor een gemonteerde raamdorpel is ongeveer 15 graden en met een overstek hebben van minimaal 4 cm lang met waterhol aan de onderkant of lekrand.

Bent u op zoek naar verschillende breedte of merken van uw raamdorpel? Wij helpen u dan graag verder. Wij maken voor u een offerte indien gewenst.

Onze vensterbanken zijn uitsluitend van uitstekende kwaliteit en kunnen makkelijk op maat gemaakt worden.

Wat betekenen de verschillende afwerkmethoden van natuursteen?

 • Geschuurd natuursteen: het verwijderen van zaagsporen in natuursteen waarna er daarna nog één keer het natuursteen wordt geschuurd. Het geeft een poreuze look, maar het natuursteen is het niet. Daarnaast is er geen sprake van vochtabsorbering. Deze methode is geschikt voor buitentoepassing.
 • Satinato natuursteen: halfruwe afwerking van natuursteen, maar is ietwat poreuzer dan een wanneer het hardsteen een gezoete afwerking heeft.
 • Gezoet natuursteen: laatste deel van afwerkingsproces waarbij nog één keer goed geschuurd met fijne korrel. Het voordeel van hardsteen is dat deze minder gevoelig is voor vocht en vuil. Slijtage is minder snel zichtbaar: deze toepassing wordt vaak gebruikt op Belgisch hardsteen.
 • Gepolijst natuursteen of marmer: glanzend uiterlijk
 • Gestopt en ongestopt travertin: kleine gaatjes zijn zichtbaar, met name aan de achterkant van bijvoorbeeld een tegel. De gaatjes worden dan gevuld of gestopt met steenlijm.
 • Gevlamd hardsteen of anticato graniet: een techniek waarbij een veroudering wordt veroorzaakt door middel van branding. Daarna wordt deze geborsteld. Gebruikt voor bijvoorbeeld terras, bestrating, buitentrap en heeft als eigenschap ook een antislipfunctie.

Hoe plaats ik een raamdorpel?

Een raamdorpel wordt in een mortelbed geplaatst. Maak eerst de mortel volgens de verpakking aan. Breng een laag mortel aan in de opening in het metselwerk. Plaats daarna de DPC folie met waterkerende laag aan op de verse mortel. Daarna kunt u de raamdorpel plaatsen en is deze waterdicht.