Supportliggers online kopen?

1

Supportliggers, of ook wel tralieliggers genoemd, worden als hulpbewapening gebruikt om wapeningsmatten op gewenste hoogte te plaatsen. De supportligger bestaat uit 2 onderstaven, diagonaalstaven en een enkele bovenstaaf. De supportliggers zijn per stuk leverbaar. Geschikt voor het op hoogte plaatsen van wapening voor het storten van betonvloeren en het plaatsen van betonwanden.


Supportligger
6,44 Vanaf 5,60
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Waarvoor worden supportliggers gebruikt?

Wij hebben verschillende afmetingen leverbaar om uw vloer of wand op gewenste hoogte te plaatsen. Het voordeel hierbij is dat u een dikkere betonvloer kunt storten met de juiste fundering.

Met behulp van de supportligger wordt er een geheel aan beton gecreëerd waardoor u een stevige vloerconstructie heeft. Vaak worden deze supportliggers gebruikt bij breedplaatvloeren, namelijk een verdiepingsvloer.

De supportliggers worden tevens gebruikt als afstandhouders. U kunt eventueel de supportliggers verlengen of koppelen door middel van een koppelstaaf. Bouwstaal is altijd onbehandeld, dit geldt zowel voor bouwstaalstaven als de supportliggers.

Hoe weet ik welke maat supportliggers ik moet gebruiken?

De hoogte van de supportligger kunt u als volgt berekenen: gewenste vloerdikte - dekking boven en onder in centimeters. Daarvan haalt u vier keer de wapeningsdiameter af waarop u uiteindelijk de hoogte van de supportligger heeft berekend.

U kunt ook hunebedjes, betonblokjes gebruiken als hulpmiddel. U gebruikt ongeveer vier stuks per totale vierkante meter. De gewenste tussenafstand is tussen de 500 en 700 mm.

Hoeveel supportliggers heb ik nodig voor mijn vloeroppervlak?

Voor een stevige constructie heeft u voldoende supportliggers/tralieliggers nodig. Op deze manier bent u verzekerd van een goed houdbare vloer. U berekent het aantal als volgt: totaal vloeroppervlak in vierkante meters X 0.85. Rond het totaalaantal altijd af naar volledige supportliggers. Let hier wel op: dit is slechts een richtlijn.