Installatiematerialen online kopen?

Wij hebben een groothandel aan installatiemateriaal. Of u nu op zoek bent naar elektriciteit of of sanitair installatiemateriaal, u kunt het via de webshop gemakkelijk bestellen. Het woord zegt het al: alles wat benodigd is om een complete installatie te doen: van inbouwdoos, lasdoos, (elektra)kabels tot lasdop en kroonsteentjes.

Categorieën
Draad
Draad
Meterkast
Meterkast
Installatiebuis
Installatiebuis
Haspels
Haspels
Verlichting
Verlichting

Op zoek naar installatiematerialen?

Wanneer u aan een nieuw project begonnen bent, is het gemakkelijk om op meerdere plekken elektra aan te leggen. U kunt een kabelhaspel of een verlengkabel gebruiken maar het is veel mooier en handiger om bij bijvoorbeeld een nieuwe scheidingswand nieuwe stopcontacten aan te leggen en lichtschakelaars aan te sluiten.

Snel en goedkoop installatiemateriaal nodig voor uw meterkast, elektra aansluiting of andere toebehoren nodig? Dan bent u bij Online Bouwmaterialen aan het juiste adres. Onze webshop heeft een groot aanbod aan bouwmaterialen.

Elektriciteit installatiemateriaal in diverse diktes: aardedraad, nuldraad, schakeldraad of fasedraad: in verschillende lengtematen. Naast de installatiedraden bieden wij ook de materialen voor inbouw aan: lasdozen, stekkers, inbouw en opbouwschakelmateriaal.

U kunt deze installatiematerialen gemakkelijk via de webshop van Online Bouwmaterialen bestellen. Leidingen, elektrabuizen, elektradraad vormen de basis van uw elektrische installatie bij uw nieuwbouw, verbouw of renovatie project. Om het extra makkelijk te maken, kunt u niet alleen losse kabels bestellen, maar hebben we ook een kant-en-klaardraad met flexibele buis. We hebben ook huishoudkabel (zoals bijvoorbeeld bij reparatie van huishoudelijk apparatuur, het aanleggen van verlichting of stroomaansluitingen of het verlengen van een bestaande stroomkabel) en dunnere variant binnen- en buitenkabel leverbaar.

Welk type draad heeft u nodig?

Nuldraad (blauw) Aangeduidt als N (voorheen rood). Een neutrale geleider die zorgt dat de stroomdoorvoer samen met de Fasedraad compleet is.
Fasedraad (bruin) Aangeduidt als L. Samen met de Nuldraad zorgt deze voor de verdeling van spanning, 230 volt. Wanneer de Fasedraad en Nuldraad aangesloten zijn, is stroomgeleiding mogelijk.
Schakeldraad (zwart) Staat altijd onder spanning, bijvoorbeeld met lichtschakelaars.
Aardedraad of aarddraad (geel/groen) Staat nooit onder spanning. Deze draad zorgt voor een doorvoer van spanning als dat nodig is. Wanneer er spanning op komt te staan, dan springt de stop of schakelaar in de meterkast. Dit is voor de veiligheid!

Welk type kabel heeft u nodig? Kruipruimte of meterkast

Voor het aansluiten van uw meterkast op het tellerkast heeft u een EXVB of XMVK kabel (buitenkabel) nodig. Deze hebben een speciale beschermhuls om de kabels zitten.

Twijfelt u over het type kabel? Neem dan gerust contact op. U kunt uw vraag snel en eenvouding stellen via het contactformulier. Let op: uw meterkast moet speciaal aangesloten worden door een gespecialiseerd elektriciën of installatiebedrijf.

Haspels

Installatiemateriaal is te koop bij ons: lasdoppen, centraaldoos , trekveren en installatiedraad. Met elke installatieklus of verbouwing kunt u verder met de materialen van Online Bouwmaterialen.

Naast het installatiemateriaal voor elektra, kunnen we ook op aanvraag voor waterleiding, verwarming bepaalde producten leveren. Deze staan niet in de webshop, maar wij kunnen u wellicht hierin adviseren en deze voor u bestellen.