Havebo Renovatievloer

2

Wanneer u een nieuwe vloer in een bestaande woning wilt leggen, heeft u naast VBI ook de keuze uit een HAVEBO renovatievloer of SL-combinatievloer. Het voordeel van het leggen van een renovatievloer, droge variant, is dat deze gemakkelijk te plaatsen zijn, binnen 1 dag. Dat betekent dat wanneer u een vloer er s'ochtends uithaalt, u s'avonds weer kunt genieten van een nieuwe houten vloer en een optimaal wooncomfort.


Havebo stalen vloerbalk
191,02 Vanaf 166,10
ACTIE

Havebo EPS vulelement
33,47 Vanaf 29,10
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Deze stalen liggers zijn gevuld met PIR isolatie, waardoor zij een verbeterde isolatiewaarde hebben. Daarnaast heeft Havebo de eigenschap dat de vulelementen van de broodjesvloeren gelijk zijn, of u nu de betonnen liggers gebruikt, of de stalen variant. De stalen balken van Havebo zijn geschikt voor een droge of natte variant.

SL- combinatievloer / renovatievloer

Havebo zorgt met hun stalen liggers voor snelle verwerking, maar ook voor gemak. Omdat deze liggers al extra zijn geïsoleerd met PIR, heeft uw vloer een betere isolatie. In plaats van PIR plaat materiaal, zit deze al verwerkt in de liggers zelf. De vulelementen worden continu verbeterd qua isolatiewaarde: waar voorheen de Rc 3,5 was, is deze inmiddels minstens 3,7 geworden. Op deze manier zorgt de Havebo groep voor continu verbetering van hun producten. De meest voorkomende variant is de droge variant, maar ook de natte variant wordt vaak toegepast. De PS combinatievloer, of de betonnen vloer wordt vaak toegepast op de begane grond of boven een kruipruimte. De stalen liggers van Havebo zijn verkrijgbaar van 500 mm tot 5050 mm.

De EPS elementen van HAVEBO

Havebo heeft op dit moment 3 verschillende type vulelementen, namelijk:

  • type G: h.o.h. afstand 60 cm. Afmeting vulelement 54x125 mm. Rc waarde 4,0
  • type K: h.o.h. afstand 48 cm. Afmeting vulelement 42x125 mm. Rc waarde 4,0
  • type S: h.o.h. afstand 48 cm. Afmeting vulelement 42x125 mm. Rc waarde 5,0 Deze EPS vulelementen hebben verschillende voordelen: gemakkelijk uitsparingen maken voor leidingen, kabels, utiliteit (zoals UTP internetaansluiting), vloerverwarming enzovoorts.

Benodigdheden en de afwerking van HAVEBO vloer

Havebo renovatievloer natte vorm Plaats de HAVEBO raveelschoenen en bevestig deze zoals beschreven in de instructie. Plaats de stalen liggers en zorg dat deze goed afgesloten zijn met flexibel PUR schuim. Stort het beton tot ongeveer 30 mm boven de ligger, dit noemt men de constructieve druklaag. Gebruik hiervoor de bouwstaalmatten met staven met diameter 5 of 6 mm. Houdt vooraf rekening met een uitsparing wanneer u een kruipruimte (vloerluik) wilt plaatsen. Na uitharding moet de druklaag van de Havebo afgewerkt worden met een cementdeklaag van minstens 5 cm. Wilt u hierin vloerverwarming verwerken, vraag dan altijd na of het systeem geschikt is om deze te verwerken in de cementdeklaag.

Havebo renovatievloer droge variant Voor de droge variant van de combinatievloer met stalen liggers, gebruikt u een Havebo hoeklijn. Deze zet u vast met de bijbehorende Havebo montageset. Het aanpassen van een stalen ligger is zeer gemakkelijk: door middel van een reciprozaag kunt u de liggers van Havebo aanpassen op maat.

Wanneer u de liggers verwerkt heeft en de EPS vulelementen zijn geplaatst, dan kunt u naden en kieren afwerken met flexibele PUR schuim. De reden hiervan is dat alles goed is geïsoleerd. De afwerking van de droge variant is zeer gemakkelijk: u plaatst de underlaymentplaten van 21 mm dik haaks op de liggers van staal. Voor het afschroeven gebruikt u (gefosfateerde) gipsplaatschroeven van 3,5 x 35 mm. Zorg dat u elke hoek van een plaat vastzet om omkrullen te voorkomen. Breng tevens ook de platen verspringend aan, met elke 15 cm een schroef ter bevestiging.

Overspanningen en steunpunten

Heeft u een overspanning van balken met hartmaat balk 60 cm? De producent adviseert bij overspanningen meer dan 3750 mm een tussensteunpunt om te voorkomen dat er onvoldoende steun is. Heeft u een overspanning met hartmaat balk 48 cm? Dan adviseert de producent bij een overspanning van meer dan 3950 mm een tussensteunpunt ter voorkoming dat de balken gaan veren. Wenst u een offerte op maat hebben? Vraag ons dan om advies. Wij kunnen voor u een complete offerte met plaatmateriaal, vulelementen, renovatie liggers en toebehoren verwerkt zijn.

U kunt eventueel ook de rekentool van HAVEBO gebruiken om een berekening te maken. U kunt op deze pagina de afmetingen aangeven. Bij "bestellen" kunt u dan het aantal balken en vulelementen inzien.

LET OP Alleen te combineren met producten van Havebo!