EPDM dakbedekking online kopen?

10

EPDM dakbedekking/dakrubber is een ideale oplossing voor platte daken zoals aanbouw, veranda, dakkapel, carports en garages. Dit type dakbedekking is een ideaal materiaal om gemakkelijk te verwerken. Het materiaal is flexibel en blijvend elastisch. Gemakkelijke verlijming zonder branden en onderhoudsvrij materiaal.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Wij hebben een zeer groot assortiment leverbaar waardoor u allerlei soorten bouwmaterialen kunt bestellen. Via onze website kunt u online bouwmaterialen kopen voor zowel binnen als buitenshuis. Zo bieden wij ook EPDM folie aan die u makkelijk online kunt bestellen. U krijgt daarbij altijd de beste kwaliteit, scherpe prijzen en een zeer snelle levering.

EPDM: Het vernieuwde soort dakbedekking

Wanneer u een aanbouw, schuur, veranda of overkapping wilt maken, dan hoeft u daar uiteraard niet altijd producten zoals golfplaten of bitumen voor te gebruiken. EPDM folie is een vernieuwde en verbeterde variant ten opzichte van de bitumen. Daarnaast zitten hier veel voordelen aan vast, namelijk:

  • Lange levensduur ten opzichte van bitumen en dakleer: tot wel 70 jaar in theorie, 50 jaar als aanbeveling.
  • Zelf makkelijk leggen binnen een paar uur: u heeft hier geen brander voor nodig. Met de juiste quickprimer (verkrijgbaar in bus als in spuitbus) en de bijpassende EPDM (contact)lijm kunt u het synthetische rubber verlijmen op de ondergrond. Het is daarbij ook mogelijk om onder het EPDM dak isolatiemateriaal zoals PIR platen te verlijmen.
  • Kant- en klaar bestellen: EPDM is zeer makkelijk op maat te knippen met een EPDM of PVC-schaar, bijvoorbeeld met afwijkende hoeken of eventueel bij het aanleggen van hemelwaterafvoer (HWA). Deze koker voor HWA kunt u dan met de contactlijm en kit (rubber seal) afwerken.
  • Omdat dit soort dakbedekking uit 1 stuk bestaat, geen lekkages! Dit is wellicht een van de grootste voordelen, omdat er vaak bij het aanleggen van andere materialen zoals bitumen, lasnaden niet goed overlappen, bijvoorbeeld door te weinig gebruik van lijm of eventueel door schade. Omdat het uit één deel bestaat, kunt u het op maat bestellen.
  • Het EPDM is een syntetisch rubber en kan daarom op verschillende ondergronden worden verlijmd, zoals op meerdere soorten plaatmateriaal (OSB, underlayment). Zorg wel dat het materiaal geschikt is voor exterieur. Zo voorkomt u dat het houten plaatmateriaal gaat schimmelen.

TIP: zorg wel dat u iets ruimer aanmeet, wege de overlapping op de randen. Denk daarbij ook aan mastiekhoeken, daktrim en toebehoren.
TIP 2: zorg wel dat u iets ruimer aanmeet, wege de overlapping op de randen. Denk daarbij ook aan mastiekhoeken, daktrim en toebehoren. Bekijk onze blog voor tips bij voor het plaatsen van EPDM folie.Gebruik altijd persoonlijke bescherming wanneer u gaat verlijmen.

U koopt voordelig EPDM gemakkelijk en op maat bij Online Bouwmaterialen. Indien gewenst kunnen wij voor u een complete offerte maken met EPDM, voorstrijk en verlijming en toebehoren zoals daktrim en hemelwaterafvoerartikelen. Naast het online bestellen van bouwmaterialen hebben wij producten die zeer goed te combineren zijn met producten van onze andere webshop Wateroverlastshop, waarmee u hemelwater/regenwater kunt bufferen of drainage kunt aanleggen.