Havebo Combinatievloer

2

Havebo Combinatievloer met betonnen liggers en EPS vulelementen. Het verschil met VBI ligt bij het type vulelementen: deze zijn universeel voor zowel het natte als het droge systeem. U heeft de keuze uit Rc-isolatiewaarde van 4.0 of 5.0 in deze. Voor het plaatsen van betonnen liggers gebruikt u een (tussen)oplegging of plaatsing in een bestaande muur.


Havebo betonnen vloerbalk
29,96 Vanaf 26,05
ACTIE

Havebo EPS vulelement
33,47 Vanaf 29,10
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Havebo combinatievloer kopen?

HAVEBO is een andere leverancier dan VBI, maar hetzelfde principe. Er zit alleen een groot verschil in de vulelementen (hart op hart ligger: 48 en 60cm), terwijl VBI vulelementen heeft van 515 en 635 mm. Omdat u daarbij kunt kiezen tussen een nat- en droog systeem, is het afhankelijk van het type systeem of u beton en een zandcement dekvloer (nat systeem) nodig heeft of underlayment platen van minimaal 18 mm (droog systeem).

Een HAVEBO vloer met een natte afwerking (SL combinatievloer nat) zorgt u met betonwapeningsmatten (of bouwstaalmatten) dat met voldoende overlapping een stevige fundering wordt gemaakt voor de druklaag (tot 3 cm boven de ligger). Na uitharding moet de druklaag van de HAVEBO afgewerkt worden met een cementdeklaag van minstens 5 cm. Wilt u hierin vloerverwarming verwerken, vraag dan altijd na of het systeem geschikt is om deze te verwerken in de cementdeklaag.

Een HAVEBO vloer heeft een natte afwerking met underlayment platen van minimaal 18 mm dik (SL-combinatievloer droog).

Wilt u een offerte op maat hebben? Vraag ons dan om advies. Wij kunnen voor u een complete offerte maken waar alle vulelementen, betonnen liggers en alle toebehoren verwerkt zijn.

LET OP Alleen te combineren met producten van Havebo! 

HAVEBO EPS vulelement

De werkende breedte van EPS HAVEBO vulelementen zijn 60 cm of 48 cm (hart-op-hart afstand tussen de liggers).  Deze vulelementen zijn gemaakt van geëxpandeerd polystyreen en ontwikkeld voor thermische isolatie van systeemvloeren. De HAVEBO combinatievloer is toepasbaar boven de kruipruimte. 

HAVEBO betonnen liggers

Deze fabrikant heeft twee soorten vloerbalken van beton, namelijk het type 25 (met wapening van 2 stalen staven met diameter 5) en het type 29 (met wapening van 2 stalen staven met diameter 9). Deze betonnen vloerliggers zijn minder scheurgevoelig door de toepassing van een druklaag.