Daktrim en toebehoren als afwerking voor platdak

1

Daktrim kunt u gebruiken voor meerdere typen dak. Zo is er daktrim leverbaar voor EPDM en bitumen daken. U kunt makkelijk zelf daktrim plaatsen, wat zorgt voor afsluiting van gevel en dak. Daktrim is gemaakt van aluminium en leverbaar in verschillende maten. Deze kunt u bevestigen met daktrim schroeven of eventueel vasttimmeren met nagels.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Daktrim bevestigen 

Als afwerking van EPDM kunt u kiezen voor daktrim. Het voordeel hierbij is dat het direct tot in detail is afgewerkt. Daarnaast heeft het ook nog de functie om het dak goed af te sluiten tegen doordringend water en vocht. Vaak worden underlayment platen gebruikt als dak voor overkapping, schuur, afdak of veranda.

De daktrim zorgt dat het verlijmde EPDM folie op uw dak goed af te werken is. Op deze manier heeft u jarenlang plezier van uw platte dak. De aluminium sierrand heeft dus wel degelijk een functie: het detail voor afwerking en behoud van uw platdak. 

Daarnaast kunt u ook nog buitenhoeken bestellen voor het maken van hoeken op uw daktrim. U kunt eventueel ook zelf hoeken maken in de daktrim: door middel van een blikschaar kunt u dit op maat knippen. Daktrim met elkaar verbinden door het maken van langere lengtes doet u door middel van koppelplaatjes. Deze kunt u dan weer bevestigen met schroef of nagel.

Het bevestigen van EPDM folie

De EPDM folie kunt u met EPDM lijm aanbrengen. Deze kunt u ter plaatse leggen en per lengte verlijmen. Zorg dat de helft van het dak vrij is, zodat u de EPDM folie kunt verlijmen en later makkelijk het overtollige EPDM af kunt snijden.

EPDM dakbedekking is onderhoudsvriendelijk en heeft een lange levensduur. Zorg ervoor dat EPDM folie niet met scherpe delen niet in aanraking komt.

De lijm voor EPDM die wordt gebruikt is contactlijm: beide kanten verlijmen, dus ondergrond en onderkant van EPDM. Zorg ervoor dat u een masker draagt omdat dit schadelijk is voor de gezondheid! Bekijk onze pagina met persoonlijke bescherming om goed voorbereid aan de klus te beginnen! 

Opstaande randen kunt u gemakkelijk verlijmen met EPDM lijm en aandrukrol. EPDM, ookwel Ethyleen Propyleen Rubber genoemd, is een syntetisch rubber wat tegen behoorlijke hitte kan: maximaal tot 150 graden celcius en minimaal tot -50 graden celcius. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het blijvend elastisch is en vliegvuurbestendig: tijdens het verwerken is er ook geen kans op brand.

Goede voorbereiding is het halve werk

Zodra deze namelijk beschadigd wordt, kan dit mogelijk later voor lekkages zorgen. Echter, het voordeel van verlijming van EPDM is dat het een stevig materiaal is. Ook is het verlijmen van EPDM een van de gemakkelijkste manieren om dakbedekking te leggen. Wij adviseren ervoor te zorgen dat u samen met iemand werkt zodat u de rollen folie kunt verplaatsen. 

Meerdere afmetingen leverbaar 

Bij daktrim kunt u ook nog een extra afwerkmethode kiezen, namelijk over de boeidelen nog een extra laag met trespa te plaatsen. Dit materiaal is onderhoudsvriendelijk en direct in een strakke witte kleur geleverd. Daktrim kunt u gebruiken voor zowel bitumen (dit is dikker qua materiaal en daardoor een andere afmeting) als EPDM.