Schuurpapier op rol of vel

1

Wanneer u aan een klus begint is het belangrijk om goede voorbereidingen te treffen. Voor een strak eindresultaat (zichtwerk en geen zichtbare delen) is het belangrijk dat u het hout en plaatmateriaal goed schuurt.


Schuurrol droog
7,76 6,75
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Schilderstoebehoren: schuurpapier op rol of vel

Dit geldt uiteraard niet alleen voor hout en plaatmateriaal, maar alle materialen die u wilt afwerken, of voorkomen dat er splintervorming optreedt grondig schuurt. U dient vooraf te zorgen voor goede ontvetting van materialen.

U kunt bij ons gemakkelijk alle schuurpapier soorten bestellen: zowel op vel, schuurpapier voor de schuurmachine, schuurpapier op rol verkrijgbaar.

Waterproof schuurpapier heeft als voordeel dat u het vooraf aan het schuren nat maakt : het papier daarom minder snel scheurt, minder (schadelijke) fijnstof afgeeft, het tevens dient als reiniging (hoewel wij altijd aanraden om het materiaal daarna alsnog te ontvetten) en er minder krassen op het te bewerken materiaal terechtkomt.

Nat schuren is daarom een aanrader voor zowel metaal als hout. U gebruikt dan het schuurpapier voor het handmatig nat schuren. Wanneer er minder krassen op het materialen komt geldt dat het materiaal daarna een stuk minder bewerkelijker is dan bij regulier schuurpapier.

Welk soort schuurpapier u gebruikt bij uw klus is afhankelijk van het doel. Wanneer u alleen iets gladder wilt maken, gebruikt u zeer fijn schuurpapier. Hoe hoger het getal, hoe fijner het schuurpapier (de korrel). U gebruikt de fijne korrel als laatste (minstens korrel 180 tot boven de >1000 korrel) en daarna kunt u alle soorten lakken gebruiken.

  • Grof schuurpapier (korrel 60) wordt gebruikt voor grof schuurwerk zoals bijvoorbeeld het verwijderen van roest of een oude afgebladderde verflaag. Gebruik deze niet wanneer de verf is gaan schroeien!*
  • Middelgrof schuurpapier (korrel 80 tot 120) voor het afronden van hoeken en fijner schuren voor het lakken of schilderen
  • Fijn(er) schuurpapier (korrel 120, korrel 150 tot korrel 180) wordt gebruikt na aanbrengen van een grondverf laag
  • Zeer fijn schuurpapier (korel 200, korrel 320 tot korrel 600, 1000  en hoger) wordt gebruikt na anabrengen van een alle soorten laklagen.

U kunt zowel met de hand schuren als met een vlakschuumachine en een excentrische schuurmachines. Een excentrische schuurmachine wordt gebruikt voor grotere oppervlakten waarbij de schijf roterende bewegingen maakt. De vlakschuurmachine (zoals bijvoorbeeld bij merken van Makita of Black en Decker) wordt over het algemeen gebruikt om in hoeken te schuren.

Het schuurpapier wordt in eigen merken aangeboden van hoge kwaliteit. Het schuurpapier is verkrijgbaar in x 280 mm als 118 mm. Het schuurpapier vel heeft 10 stuks schuurpapier in de verpakking zitten. Schuurpapier op rol is gebruikelijk in 3 tot 5 meter.