Filters

Dakpannen bestellen?

Dakpannen bestellen?

Geen producten gevonden

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

In ons assortiment hebben we verschillende kleuren aan dakpannen. Toebehoren zoals een beginvorst, tussenvorst en eindvorst zijn de perfecte afwerking voor uw woning.

Bent u op zoek naar een aanvulling, bijvoorbeeld door een uitbouw, op uw huidige dakpannen? Houdt dan rekening met het type dakpan dat u heeft. Op de achterkant van de dakpan het type dat u nodig heeft.

Wij kunnen u hiermee helpen, als wij weten welke kleur deze dakpan heeft. De reden hiervan is dat wij verschillende kleuren dakpannen en sneldek dakpannen aanbieden. Hetzelfde principe geldt als voor de gevelstenen: wanneer u een aanvulling zoekt, is het vaak verstandig om dit even bij ons aan te vragen. Wij kijken graag met u mee en zorgen voor een passende oplossing. Het kan zelfs voorkomen dat er een voorstel wordt gemaakt waarbij we u adviseren om bij een vestiging bij u in de buurt langs te gaan voor de kleurechtheid. 

Dakpannen zet u vast met een panhaak zodat dit voldoet aan de veiligheidseisen van het Bouwbesluit. Het verankeren van dakpannen is dan ook verplicht, om schade en ongelukken te voorkomen.

Dakpannen op aanvraag

Dakpannen bestellen? Neem contact met ons op.

Merken van dakpannen

Wij hebben verschillende merken leverbaar, maar een van de meest populaire is de Monier dakpan. Let wel op dat er op dit moment mogelijk een vertraging in levertijd zit. Wij adviseren u om vooraf contact op te nemen, zodat we de voorraad kunnen controleren.

Wij leveren merken van dakpannen zoals: 

  • Kloosterwaard (keramische dakpan)
  • Koramic (keramische dakpan) 
  • Monier (zowel sneldek van beton, als de keramische dakpan)

Populaire kleurstellingen: antraciet, natuurrood, leigrijs, blauw, Hollands rood

Hoelang gaat een schuin dak met dakpannen mee?

Een keramische dakpan heeft een levensduur van ongeveer 75 jaar, terwijl een betonnen dakpan 40 jaar meegaat. U merkt dat op een gegeven moment uw dak, of een deel daarvan, aan vervanging toe is wanneer u last krijgt van lekkages. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer de weersomstandigheden veranderen zoals aan harde windvlaag, of in vochtige seizoenen.

Wat heb ik nodig als ik mijn dak wil gaan vervangen?

U gebruikt bij het vervangen van uw dak altijd een ruiterrol. Dit wordt gebruikt om de bovenste rand (ook wel nok genoemd) waterdicht te maken. Het is belangrijk om dit altijd vooraf toe te passen, omdat u dan zorgt dat het een vocht- en waterdichte constructie wordt. 

Kies een kleur naar keuze, of eventueel wanneer u enkele dakpannen wilt gaan vervangen is het belangrijk om de achterkant van een bestaande dakpan te bekijken. Hierop kunt u vaak de kleur van de dakpan vinden. Bij een nieuw dak kunt u uiteraard zelf de kleurkeuze bepalen (mits dit vastgelegd is in het bouwbesluit). Kies voor een nok, begin- eindvorst en een reguliere vorst om bij een schuin dak netjes af te werken.

Heeft u een plat dak? Dan hebben wij vele alternatieven voor dakpannen leverbaar zoals golfplaten, EPDM folie. Tip: zorg voor extra isolatiemateriaal voor het verduurzamen van uw project wanneer nodig, zoals bijvoorbeeld een schuur, afdak of veranda.

Heeft u hulp nodig of wilt u een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Welke dakpan heb ik?

Er zijn talloze soorten dakpannen, afhankelijk van de bouw van uw woning of gebouw. Er zijn een paar hoofdcategorieën te verdelen hieronder, namelijk:

  • Holle dakpannen (met- en zonder sluiting): te herkennen aan de holling. Voornamelijk gebruikt in de oudere bouw.
  • Vlakke dakpan 
  • Tegelpan, ookwel bekend onder leipan of dakpan van natuursteen

Dezer dagen worden er voornamelijk de stormpan gebruikt van onder andere Monier gamma. Heeft u vragen over uw dakpan, bekijk dan de achterkant van de dakpan waar mogelijk is. Wij kunnen u eventueel wel helpen met achterhalen welk type dakpan u heeft. Belangrijk hierbij is uiteraard het type en de kleur.

Wat kost een dakpan?

Dit is afhankelijk van het type dat u nodig heeft. Bent u op zoek naar een snelpan (dakpan van beton) of een keramische dakpan? Vraag ons dan vrijblijvend een offerte aan met kleuraanvraag.