Vurenhout online kopen?

Op zoek naar vurenhout? Bij ons koopt u voordelig diverse soorten en afmetingen. Van geschaafd vurenhout tot ruw vurenhout, mastiek vuren, panlatten en geïmpregneerd vurenhout! Vloerdelen en rabatdelen zijn ook verkrijgbaar via Online Bouwmaterialen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes: bekijk ons aanbod!

Categorieën
Vurenhout geschaafd
Vurenhout geschaafd
Panlatten
Panlatten
Vurenhout ruw
Vurenhout ruw
Vurenhout SLS
Vurenhout SLS
Vurenhout geimpregneerd
Vurenhout geimpregneerd
Vloerdelen en rabat
Vloerdelen en rabat
Steigerplanken
Steigerplanken

Bij Online Bouwmaterialen koopt u veilig online vurenhout uit ons grote assortiment. Of u nu vuren balken, vuren planken of ruw vuren nodig heeft, wij hebben verschillende afmetingen, kopmaten en diktes leverbaar.

Wanneer u een project start met duurzaam hout, dan is vurenhout wellicht een goede houtsoort om mee te werken. Het voordeel hierbij is dat het een veelzijdig type hout is: geschaafd vurenhout, rabatdelen, panlatten, mastiek vuren, geïmpregneerd vurenhout en ruw vurenhout: dit alles is snel leverbaar tot lengtes van 5,4 meter.

Online bestellen doet u gemakkelijk via onze website: u klikt het type vuren aan en daarbij kunt u de kopmaat en lengte aangeven. Houdt vooraf wel rekening met de brutomaat van hout van geschaafd vurenhout. De maatvoering wordt gehanteerd van geschaafd vurenhout minus circa 4 tot 6 mm.

Wilt u top kwaliteit vurenhout kopen?

Van oudscher wordt vurenhout ook gebruikt als vloerdelen en als u kwalitatief goed hout zoekt voor het bouwen van een schuur, schutting. veranda of overkapping dan kunt u kiezen voor onze vurenhout rabatdelen.

Als alternatief voor douglas hout komt vurenhout het beste in de buurt. DIt komt omdat vuren een duurzame houtsoort is, maar qua levensduur verlengt wordt als deze geïmpregneerd of gewolmaniseerd is: dit is een houtbehandeling dat ervoor zorgt voor extra bescherming.

Douglashout en vurenhout

Het verschil met douglashout is dat deze in de loop van de jaren verhardt door het kernhout. De hoeveelheid hars zorgt voor de verharding waardoor douglashout niet behandeld hoeft te worden. De levensduur van douglashout is ongeveer 10 tot 15 jaar en veranderd in de loop der jaren naar een grijsachtige kleur.

Vurenhout voor buiten wordt gebruikt voor onder andere schutting, tuinhuis, afdak en vele andere toepassingen. De impregneerlaag waarmee vurenhout wordt behandeld, is te herkennen aan de groenachtige kleur. Ook deze vergrijsd in de loop der jaren: deze beschermingslaag zorgt voor verlenging van levensduur, tegen insecten (zoals houtworm) en bescherming tegen weersinvloed en schimmelvorming. Dit type vurenhout is qua levensduur vergelijkbaar met douglashout: 10 tot 15 jaar!

Vurenhout voor verschillende doeleinden

Naast vurenhout voor buiten, kunt u vuren ook binnen gebruiken. Dit type houtsoort is erg veelzijdig: vuren hout regels, ragels, vuren balken worden vaak als houten balken gebruikt voor bijvoorbeeld het plaatsen van een plafond of scheidingswand in combinatie met gipsplaten.

Onze vurenhouten balken zijn leverbaar als vuren geschaafd, maar ook ruw hout en vele afmetingen. Kwaliteit- en duurzaamheidskeurmerken zoals FSC en/of PEFC zijn hier van toepassing. Een verantwoord bosbeheer dat rekening houdt met natuur en kwaliteit.

Vurenhout is leverbaar tegen scherpe prijzen en is snel leverbaar. U kunt vurenhout balken ook prima als alternatief gebruiken voor metal studs voor voorzet- of scheidingswanden. Nieuwe plafonds, een verlaagd plafond, alles is mogelijk met deze houtsoort.

Panlatten, tengels, ragels, balken: het is allemaal vindbaar in ons assortiment. Een van de belangrijkste punten: de vurenhout balken zijn kaarsrecht en van aannemer kwaliteit.

SLS vurenhout

SLS vurenhout is ook wel bekend als CLS hout: scandinavian lumber. Dit type hout wordt gebruikt veelal voor het maken van staanders (in plaats van metal studs) voor binnenwand, dakconstructie en hout-skeletbouw.

Let wel, dit is een onbehandeld en geschaafd vuren, waardoor het niet geschikt is voor buitengebruik. Een groot aantal vurenhout nodig? U kunt dan makkelijk via het contactformulier een offerte aanvragen. Via onze website kunt u uw online aankoop snel laten leveren.

LET OP De maatvoering van geschaafd vurenhout is minus ca. 4-6mm.