Vurenhout online kopen?

3

Op zoek naar vurenhout? Bij ons koopt u voordelig diverse soorten en afmetingen. Van geschaafd vurenhout tot ruw vurenhout, mastiek vuren, panlatten en geïmpregneerd vurenhout! Vloerdelen en rabatdelen zijn ook verkrijgbaar via Online Bouwmaterialen. Verkrijgbaar in verschillende afmetingen en diktes: bekijk ons aanbod en het ruime assortiment!

Categorieën
Vurenhout geschaafd
Vurenhout geschaafd
Panlatten
Panlatten
Vurenhout ruw
Vurenhout ruw
Vurenhout SLS
Vurenhout SLS
Vurenhout geimpregneerd
Vurenhout geimpregneerd
Vloerdelen en rabat
Vloerdelen en rabat
Steigerplanken
Steigerplanken

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Wilt u top kwaliteit vurenhout kopen?

Als u op zoek bent naar een topkwaliteit vurenhout, recht, minimale knoesten en daardoor uitstekend te gebruiken als constructiehout bent u bij Online-Bouwmaterialen.nl aan het juiste adres. Bij ons koopt u veilig online geschaafd vurenhout uit ons grote assortiment. Of u nu geschaafde vuren balken, vurenhout balken, vuren planken of ruw vuren nodig heeft, wij hebben verschillende afmetingen, kopmaten en diktes leverbaar. Bouwmaterialen bestellen uit ons ruime assortiment en snelle levering!

Wij hebben een breed assortiment berken- en vurenhoutproducten, afgestemd op uw behoeften. Onze grote voorraad ruwe houtproducten is een van de belangrijkste redenen waarom klanten voor ons kiezen - omdat we het altijd goed, snel en efficiënt kunnen leveren.

Wanneer u een project start met duurzaam hout, dan is vurenhout wellicht een goede houtsoort om mee te werken. Het voordeel hierbij is dat het een veelzijdig type hout is: geschaafd vurenhout, rabatdelen, panlatten (vuren latten), vurenhouten balken, mastiek vuren, geïmpregneerd vurenhout en ruw vurenhout: dit alles is snel leverbaar tot lengtes van 5,4 meter. Vurenhout is een uitstekend constructiehout door zijn rechte nerf en minimale knoesten. Ideaal voor vloeren en afwerking - er zijn verschillende maten beschikbaar.

Hout online bestellen

Online bestellen doet u gemakkelijk via onze website: u klikt het type vuren aan en daarbij kunt u de kopmaat en lengte aangeven. Houdt vooraf wel rekening met de brutomaat van hout van geschaafd vurenhout. De maatvoering wordt gehanteerd van geschaafd vuren minus circa 4 tot 6 mm.

Van oudscher wordt vurenhout ook gebruikt als vloerdelen en als u kwalitatief goed C18 en/of C24 hout zoekt voor het bouwen van een schuur, schutting, veranda of overkapping dan kunt u kiezen voor onze vurenhouten rabatdelen.

Als alternatief voor douglas hout komt vurenhout het beste in de buurt. Dit komt omdat vuren een duurzame houtsoort is, maar qua levensduur verlengt wordt als deze geïmpregneerd of gewolmaniseerd is: dit is een houtbehandeling dat ervoor zorgt voor extra bescherming. Als het vurenhout dat we leveren is noord- en midden europees vurenhout (scandinavisch vurenhout / europees vurenhout).

Douglashout en vurenhout

Het verschil met onbehandeld douglas hout is dat deze in de loop van de jaren verhardt door het kernhout. De hoeveelheid hars zorgt voor de verharding waardoor douglashout niet behandeld hoeft te worden. De levensduur van douglashout is lang en gaat ongeveer 10 tot 15 jaar mee. Het hout veranderd in de loop der jaren naar een grijsachtige kleur.

Vurenhout voor buiten wordt gebruikt voor onder andere schutting, tuinhuis, afdak en vele andere toepassingen. De impregneerlaag waarmee vurenhout wordt behandeld, is te herkennen aan de groenachtige kleur. Ook deze vergrijsd in de loop der jaren: deze beschermingslaag zorgt voor verlenging van levensduur, tegen insecten (zoals houtworm) en bescherming tegen weersinvloed en schimmelvorming.

Dit type vurenhout is qua levensduur vergelijkbaar met douglashout en douglas balken: 10 tot 15 jaar! Eventueel kunt u geschaafd (vuren) hout behandelen voor een warme uitstraling.

Vurenhout voor verschillende doeleinden

Naast vurenhout voor buiten, kunt u vuren ook binnen gebruiken, zoals vurenhouten planken en vuren balken. Dit type houtsoort is erg veelzijdig: vuren hout regels, ragels, vurenhouten balken worden vaak als houten balken gebruikt voor bijvoorbeeld het plaatsen van een plafond of scheidingswand in combinatie met gipsplaten.
Onze vurenhouten balken zijn leverbaar als vuren geschaafd, maar ook ruw hout en vele afmetingen. Kwaliteit- en duurzaamheidskeurmerken zoals FSC en/of PEFC zijn hier van toepassing. Een verantwoord bosbeheer dat rekening houdt met natuur en kwaliteit.
Vurenhout is leverbaar tegen scherpe prijzen en is snel leverbaar. U kunt vurenhouten balken ook prima als alternatief gebruiken voor metal studs voor voorzet- of scheidingswanden. Nieuwe plafonds, een verlaagd plafond, alles is mogelijk met deze houtsoort.
Vuren panlatten, tengels, vuren latten, ragels, balken: het is allemaal te vinden in ons assortiment. Een van de belangrijkste punten: de vurenhouten balken en vurenhouten planken zijn kaarsrecht en van aannemer kwaliteit.

Vurenhout is verkrijgbaar in verschillende maten. Of u nu onbewerkt vurenhout zoekt, of geschaafd (en eventueel geploegd) vurenhout, wij hebben het allemaal in het assortiment. Wij hebben ook een grote verscheidenheid aan andere houtsoorten, waaronder douglasspar en Western Red Cedar. Ons vurenhout is verkrijgbaar in verschillende diktes, breedtes en lengtes. Wij hebben alles van 2" x 4" tot 8" x 10' planken. U kunt kiezen tussen blank of ruw gezaagd hout, afhankelijk van uw behoeften.

Geschaafd vuren wordt gebruikt als constructiehout (zoals onder andere panlatten en steigerhout). Dit laatste type vuren is hout van de fijnspar en heeft als kleur witachtig geel. Het hout is de meest bekende naaldhoutsoort, relatief goedkoop en kunt u ook verven. Mensen kiezen ervoor om steigerhout te gebruiken voor de bouw van meubels omdat het gemakkelijk te schroeven is. Een tip van ons: zorg dat u het licht opschuurt om splinters te voorkomen!

Sterkteklasse

Ons gehele vurenhout assortiment heeft minimaal sterkteklasse C18. Op aanvraag kunnen we uiteraard ook C24 leveren.

SLS vurenhout

SLS vurenhout is ook wel bekend als CLS hout: Scandinavian lumber. Dit type hout wordt gebruikt veelal voor het maken van staanders (in plaats van metal studs) voor binnenwand, dakconstructie en hout-skeletbouw.
Let er wel op, dit is een onbehandeld en geschaafd vuren, waardoor het niet geschikt is voor buitengebruik. Een groot aantal vurenhout nodig? U kunt dan makkelijk via het contactformulier een offerte aanvragen. Via onze website kunt u uw online aankoop snel laten leveren.
Er wordt geadviseerd om voor constructiebouw voor buiten, bijvoorbeeld met het bouwen van veranda, overkapping, schuur of afdak regulier vuren of douglashout te gebruiken. SLS of CLS vurenhout is het meest gebruikte houtsoort omdat deze uit Scandinavië komen. Het verschil met vurenhout uit Midden-Europa is dat deze sneller groeien en na verloop van tijd er snellen noesten in het hout kunnen vormen.

LET OP De maatvoering van geschaafd vurenhout is minus ca. 4-6mm.

Welke kwaliteit vurenhout biedt Online-Bouwmaterialen.nl aan?

Wij bieden altijd het beste vurenhout aan. Dat wil zeggen dat wij al het vurenhout (geschaafd, geïmpregneerd, gewolmaniseerd en ruw) klasse C aanbieden. Al ons hout heeft minimaal sterkteklasse C18. C24 kunnen wij uiteraard ook leveren, neem hiervoor even contact op!

Klasse C geeft aan dat het vurenhout dat wij leveren uit Noord-Europa afkomstig is en uit duurzame bossen wordt geteeld. Het vuren heeft een keurmerk (onder andere Greenworks en FSC) dat het houdt mag beschikken over een bepaalde marge aan (k)noesten en hardheid.

Is vurenhout geschikt voor binnen en buiten?

Ja. Vurenhout is geschikt voor interieur als exterieur. Vaak wordt vurenhout gebruikt voor constructies vanwege prijs en kwaliteit. Het hout is te verkrijgen in diverse afmetingen zoals panlatten, tengels, regels, balken enzovoorts. Bepaal vooraf welke afmeting u nodig heeft om zo de juiste kopmaat te bestellen.

Een tweede waar u rekening mee moet houden is dat als het vurenhout geschaafd is, dat het een netto en brutokopmaat betreft. Een van de populaire maten is bijvoorbeeld 50x75. Dit is dan een bruto kopmaat, de netto kopmaat is 45 mm x70 mm. 


Welk vurenhout kan ik specifiek voor buiten gebruiken?

Wij adviseren om voor buitenshuis specifiek vurenhout te gebruiken dat geïmpregneerd of gewolmaniseerd is. Dit houdt in dat het vurenhout een dompelbad heeft gehad en dat het tot in de poriën bescherming biedt tegen weersomstandigheden. U kunt uiteraard ook achteraf impregneren of het hout behandelen, maar houdt er dan wel rekening mee dat het alleen oppervlakkige bescherming biedt. 

Voor buiten wordt vaak voor het bouwen van bijvoorbeeld een afdak, schuur, veranda of een schutting vurenhouten rabatdelen of planken gekozen die al volledige behandeld zijn. Zo bent u zeker van een zeer goede bescherming en een houdbaarheid van minstens 10 jaar.

Echter zijn vurenhout balken niet geschikt voor het bouwen van veranda's, omdat het een zachte naaldhout soort is. In dit geval kunt u beter kiezen voor hardhout: dit wordt ook gebruiken voor kozijnen en vloeren, in bijvoorbeeld een overkapping.

Kan ik mijn groene vurenhout afspuiten met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger?

In principe heeft vurenhout dat behandeld is een beschermlaag gekregen dat tot in elk deel van het hout bescherming biedt. Dat betekent wel dat deze impregneerlaag vaak een groene laag heeft en uiteindelijk gaat vergrijzen.

Op het moment dat u het hout met een hogedrukreiniger gaat schoonmaken, dan tast het wel deze impregneer beschermingslaag aan. U maakt niet alleen het hout daarmee ruwer, maar ook neemt de bescherming van het hout af.  Houtbescherming kan op een natuurlijke wijze een natuurlijke kleur krijgen, bijvoorbeeld door beits of  natuurlijke olie (zoals lijnzaadolie). Op de markt bestaan tevens ook producten waarmee u het hout andere kleuren kunt geven. Houdt er wel rekening mee dat dit ook alleen oppervlakkige verf is, omdat het niet door de beschermlaag kan dringen.

Welk vurenhout kan ik gebruiken voor bijvoorbeeld een plafond of wand te maken?

Online-bouwmaterialen biedt meerdere kopmaten aan, die u voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Voor het maken van een plafond met regelwerk of bijvoorbeeld een nieuw geïsoleerde voorzetwand / tussenwand kunt u het beste gebruik maken van de volgende maten:

  • Gipsplatenplafond: houten panlat van 22 mm x50 mm  (bruto kopmaat)
  • Voorzetwand, scheidingswand of tussenwand: 50 mm x75 mm (bruto kopmaat). Dit wordt ook soms gebruikt als alternatief voor metal studwanden. De 50 mm x 75 mm vurenhouten balk wordt ook gebruikt als afstandregel ter versteviging van funderingsbekisting (VBI en Isobouw).
  • Vloerdelen of wandbekleding :v uren planken: varieert van 22 mm x100 mm tot grotere maten. 
  • Afwerking constructiebouw: Vuren tengels variabele maten vanaf 11 mm x32 mm

Dit zijn meerdere voorbeelden waarvoor u het vurenhout kunt gebruiken. Twijfelt u over een maat van uw constructie of afwerking? Vraag het ons!