Panlatten online kopen?

1

Wilt u vuren panlatten kopen? Online-Bouwmaterialen.nl heeft diverse maten en afmetingen panlatten, voor een scherpe prijs! Vurenhout panlatten klasse C op dikte geschaafd, per stuk te kopen bij Online Bouwmaterialen. De maatvoering van geschaafd vurenhout panlatten is minus ca. 1-3mm.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Op zoek naar panlatten?

In ons vurenhouten assortiment hebben we tevens vuren panlatten (ook wel houten latten genoemd). WIj hebben verschillende afmetingen beschikbaar voor dragende constructies voor bijvoorbeeld een hellend dak. Een vuren panlat is een horizontale lat van vuren hout die vastgezet zijn aan het dakbeschot. De verticale laten worden ook wel tengels genoemd.
De vuren panlat is de fundering voor de dakpan, dat tevens door bouwfolie dampdichte folie bekleed is. Op deze manier zorgt u voor een vochtdichte omgeving en houdt u het vocht buiten. Voor meer informatie kunt u dit vinden in onze blog over bouwfolie.
Het is belangrijk om de juiste maat panlatten te kopen wanneer u het dak gaat aanpassen, omdat dit vrij veel gewicht moet dragen. Zeker wanneer u in de toekomst zonnepanelen wilt gaan plaatsen, moet de dakconstructie daarop bestendig zijn gemaakt.

Wij hebben diverse afmetingen vuren panlatten beschikbaar: vanaf 22x42 mm, 22x50 mm, 22x63 mm, 22x75 mm. Let op: dit zijn bruto maten. U kunt deze zowel per stuk als in een bundel kopen. De vuren panlat, onmisbaar in de (constructie)bouw!

De maat panlatten is belangrijk voor de draagbaarheid van onder andere de dakbedekking als u deze hiervoor wil gebruiken (horizontale latten zijn net zo belangrijk als de verticale latten!). Voor grotere hoeveelheden tengels koopt u voordelig een bos panlatten. De panlatten monteren kunt u zowel met een spijkerpistool, handtacker of door middel van schroeven doen: bij de laatste toepassing adviseren we wel altijd om voor te boren om splijten te voorkomen.

Vurenhout soorten

Vurenhout is gemaakt van noord europese naaldbomen. Vuren laat zich makkelijk bewerken en is leverbaar in verschillende maten: van vuren balken, vuren planken tot bewerkt vuren zoals geïmpregneerd vuren. Voor een goede prijs leverbaar, snel geleverd en in vele maten, diktes en varianten te verkrijgen.
Dit type hout is afkomstig van de fijnspar en grenen van de grove den. Deze boom is veelal bekend als kerstboom, maar is een zeer stevige boomsoort.

Vurenhout heeft een erg brede toepassing: in daken (in dit geval de panlatten), gevels, renovatie, dakconstructies, wanden en tuinhout. Verkrijgbaar in geschaafd, gezaagd: balken, latten enzovoorts: allemaal leverbaar. En het belangrijkste: al het vurenhout is zeer gunstig geprijsd, hoge kwaliteit en ook de vurenhouten balken zijn recht (van aannemer kwaliteit!). Vurenhout SLS wordt voornamelijk gebruikt voor constructies, tengels in combinatie met panlatten en geïmpregneerd tuinhout voor buiten.

Kwaliteit vurenhout

Douglas hout is te vergelijken met vurenhout: echter is douglas heel iets duurzamer dan vuren. Omdat ons vurenhout keurmerken heeft en klasse C als onderscheiding heeft (zeer sterk) met minimale noesten, bent u gegarandeerd aan het juiste adres voor kwalitatief goed hout.

Deze kwaliteit vurenhout is de ideale houtsoort en tevens ook perfecte maat voor dakpannen. De montage van panlatten plaatsen is zeer gemakkelijk: U plaatst de tengels (panlatten) horizontaal die gespijkerd zijn op de verticale panlatten. Bij het plaatsen van deze tengels moet u er rekening mee houden dat de dakpannen elkaar moeten overlappen. Daarbij moet u ook rekening mee houden met de plaatsing van de dakbedekking: u moet hierbij met hele dakpannen eindigen voor een mooi en waterdicht resultaat.

Van geïmpregneerd vurenhout, vurenhouten planken, houten balken: u kunt het allemaal via onze website vinden.