TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Panlatten online kopen?

1

Wilt u vuren panlatten kopen? Online Bouwmaterialen heeft diverse maten en afmetingen panlatten, voor een scherpe prijs! Vurenhout panlatten klasse C op dikte geschaafd, per stuk te kopen bij Online Bouwmaterialen. De maatvoering van geschaafd vurenhout is minus ca. 1-3mm.

Meer lezen

Vuren panlatten op dikte geschaafd
€ 2,13 Vanaf € 1,85
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Op zoek naar panlatten?

In ons vurenhout assortiment hebben we tevens vuren panlatten (ook wel houten latten genoemd). WIj hebben verschillende afmetingen beschikbaar voor dragende constructies voor bijvoorbeeld een hellend dak. Een panlat is een horizontale lat van vuren hout die vastgezet zijn aan het dakbeschot. De verticale laten worden ook wel tengels genoemd.
De panlat is de fundering voor de dakpan, dat tevens door bouwfolie dampdichte folie bekleed is. Op deze manier zorgt u voor een vochtdichte omgeving en houdt u het vocht buiten. Voor meer informatie kunt u dit vinden in onze blog over bouwfolie.
Het is belangrijk om de juiste maat panlatten te kopen wanneer u het dak gaat aanpassen, omdat dit vrij veel gewicht moet dragen. Zeker wanneer u in de toekomst zonnepanelen wilt gaan plaatsen, moet de dakconstructie daarop bestendig zijn gemaakt.
Diverse afmetingen panlatten zijn leverbaar: 22x42, 22x50, 22x63, 22x75 mm. Let op: dit zijn bruto maten. U kunt deze zowel per stuk als in een bundel kopen.

Vurenhout soorten

Vurenhout is gemaakt van noord europese naaldbomen. Vuren laat zich makkelijk bewerken en is leverbaar in verschillende maten: van vuren balken, vuren planken tot bewerkt vuren zoals geïmpregneerd vuren. Voor een goede prijs leverbaar, snel geleverd en in vele maten, diktes en varianten te verkrijgen.
Vurenhout is afkomstig van de fijnspar en grenen van de grove den. Deze boom is veelal bekend als kerstboom, maar is een zeer stevige boomsoort.
Vurenhout heeft een erg brede toepassing: in daken (in dit geval de panlatten), gevels, renovatie, dakconstructies, wanden en tuinhout. Verkrijgbaar in geschaafd, gezaagd: balken, latten enzovoorts: allemaal leverbaar. En het belangrijkste: al het vurenhout is zeer gunstig geprijsd, hoge kwaliteit en ook de vurenhoute balken zijn recht (van aannemer kwaliteit!)
Vurenhout SLS wordt voornamelijk gebruikt voor constructies, tengels in combinatie met panlatten en geïmpregneerd tuinhout voor buiten.

Kwaliteit vurenhout

Douglas hout is te vergelijken met vurenhout: echter is douglas heel iets duurzamer dan vuren. Omdat ons vurenhout keurmerken heeft en klasse C als onderscheiding heeft (zeer sterk) met minimale noesten, bent u gegarandeerd aan het juiste adres voor kwalitatief goed hout.

Van geïmpregneerd vurenhout, vurenhouten planken, houten balken: u kunt het allemaal via onze website vinden.