Spaanplaat online kopen?

4

Van melamine vloerplaat, tot spaanplaat en meubelpanelen. Bent u op zoek naar spaanplaten voor verschillende doeleinden? U kunt bij ons vele soorten en maten vinden.


Spaanplaat E1
30,99 Vanaf 26,95
ACTIE

Spaanplaat V313 vochtwerend
37,38 Vanaf 32,50
ACTIE

Melamine vloerplaat P5
19,32 Vanaf 16,80
ACTIE

Meubelpaneel wit
21,68 Vanaf 18,85
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Spaanplaat kopen?

Bij ons kunt u diverse soort spaanplaat platen kopen voor een scherpe prijs! Spaanplaat wordt gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes (spaanders) hout en een bindmiddel en meestal een kunsthars. Deze houtspaanders komen niet alleen van bomen, maar ook worden er soms kleine stukjes gebruikt van houtachtige planten zoals vlas, rijststro en rietsuikerstro. De spaanders zijn van een bepaalde minimum en maximum grootte: andere typen plaat gebruiken kleinere of grotere spaanders.
Deze spaanders worden gemengd met de kunstharslijm en gelijkmatig op een vlakke ondergrond verdeeld. Dan worden ze onder invloed van warmte tot een plaat geperst. Dankzij hun vlotte verwerkbaarheid, kennen spaanplaten een ruim toepassingsveld: als wand, vloer of dakbedekking, verwerkt in interieurs en meubels, of als betonbekisting.

Op zoek naar een stevig, maar licht bouwmateriaal met verschillende doeleinden? Dan is spaanplaat misschien precies wat je nodig hebt! Vaak gemaakt van zaagsel en houtsnippers samengebonden met synthetische harsen, spaanplaat is gemakkelijk te bewerken en kan worden gebruikt voor een verscheidenheid aan toepassingen, waaronder wandbekleding, vloeren, dakbedekking, en betonbekisting. Plus, onze selectie van spaanplaatplaten komt aan een concurrerende prijs. Dus waarom wachten? Winkel vandaag!

Wat is een spaanplaat?

Spaanplaat is een soort samengesteld houtproduct dat wordt gemaakt van zaagsel en houtspaanders die met synthetische harsen aan elkaar worden gebonden. In tegenstelling tot massief hout, dat gemaakt is van 100% natuurlijke materialen, is spaanplaat een door de mens gemaakt product.

Hoe wordt spaanplaat gemaakt?

Het productieproces van spaanplaat begint met het verzamelen van de grondstoffen: zaagsel en houtspaanders afkomstig van zagerijen of andere houtbewerkingen. Deze grondstoffen worden vervolgens gemengd met synthetische harsen en gelijkmatig verdeeld over een vlakke ondergrond. Vervolgens worden ze onder invloed van warmte tot platen geperst.

Wat zijn de voordelen van spaanplaat?

Het gebruik van spaanplaat heeft verschillende voordelen:

  • Spaanplaat is licht van gewicht en gemakkelijk om mee te werken.
  • Het is goedkoop.
  • Spaanplaat is veelzijdig en kan voor allerlei toepassingen worden gebruikt.

Wat zijn de nadelen van spaanplaat?

Er zijn ook enkele nadelen aan het gebruik van spaanplaat:

  • Het is niet zo sterk of duurzaam als massief hout.
  • Spaanplaten zijn gevoelig voor vocht.
  • Het kan schadelijke chemicaliën afgeven als het niet goed is afgedicht of afgewerkt.

Als u op zoek bent naar een betaalbaar, lichtgewicht bouwmateriaal, kan spaanplaat de juiste keuze voor u zijn. Bekijk onze selectie vandaag nog!