Spaanplaat V313 vochtwerend

Spaanplaat V313 vochtwerend
ACTIE

Spaanplaat V313 is een veelzijdige, vochtwerende spaanplaat geschikt voor dragende toepassingen.

Lengte
Breedte
Dikte
Vanaf 26,55 Per plaat 21,94 ex. btw

Specificaties

Specificaties

Merk Eigen merk
Lengte 2500 mm
Breedte 1250 mm
Randafwerking Rechte kant
Productsoort V313 vochtwerend
Levertijd Langer dan 5 werkdagen
Besteleenheid Per plaat
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Wanneer u spaanplaat wilt gebruiken voor licht vochtige ruimtes of als afwerking van binnenkant van daken, dan adviseren wij u om spaanplaat vochtwerend te gebruiken. Er zijn meerdere soorten spaanplaat platen leverbaar. Wij hebben standaard in het assortiment 250x125 cm. De dikte van de spaanplaten variëren van 10 en 18 mm.

Eventuele grotere platen zijn op aanvraag.

Waar worden de V313 platen voornamelijk voor gebruikt?

Het product is goed leverbaar en biedt garantie voor stevige constructies.
Bij licht vochtige ruimtes kunt u denken aan een schuur of binnenkant van dakafwerking. De groene afwerklaag zorgt ervoor dat het materiaal zeer minimaal uitzet. Spaanplaat V313 wordt gebruikt voor meubels, constructieplaten als vloer, wand en dak.

Deze platen zijn per uitstek geschikt voor het afwerken van dakbeschot, uitbouw, overkappingen, erker en (carport) toepassingen.
De platen kunnen makkelijk met de hand, cirkelzaag of decoupeerzaag op maat worden gezaagd. Nadat u de platen op maat heeft gemaakt kunt u deze schroeven, nagelen of verlijmen. Eventuele afwerking kunt u doen door middel van lakverf (watergedragen of oplosmiddelenbasis) of met latex.

Wat is het verschil tussen V313 en E1?

Het verschil tussen reguliere spaanplaat E1 en spaanplaat v313 is de afwerklaag.
U kunt de V313 herkennen aan de melamine laag van kunsthars: deze heeft een groene kleur. De melamine kunsthars zorgt ervoor dat de plaat verwerkt kan worden in vochtige ruimtes: deze zal dan niet uitzetten.

TIP: Hier zijn verschillende varianten mogelijk: ongeschuurd en geschuurd. Kenmerkend is dat de ongeschuurde V313 plaat een gladde spaanplaat is terwijl de geschuurde variant een ruwe spaanplaat is.


Vaak samen gekocht (2)

Vaak samen gekocht (2)

Spaanplaatschroef verzinkt torx
Vanaf 4,50
Adviesprijs 5,18
ACTIE
Spaanplaatschroef RVS A2 torx
Vanaf 19,85
Adviesprijs 22,83
ACTIE

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen OSB en spaanplaat?

  • Spaanplaat V313 wordt gemaakt van houtspanen en een vochtwerende laag. Deze houtsnippers of houtspanen worden onder hoge druk en warmte op elkaar geperst. De melamine kunstharslaag wordt gebruikt als lijm (bindmiddel) om de plaat massief en vochtwerend te maken.

    Spaanplaat V313 heeft een rechte kant.
  • OSB 3 platen (ookwel oriented strand board) is een houten plaat dat bestaat uit drie lagen. De OSB platen zijn opgebouwd uit 3 lagen strands: de buitenste laag hebben houtspanen in dezelfde richting. De middelste laag ligt recht op de buitenste laag. Dit zorgt ervoor dat dit een zeer stevige constructieplaat is.

    OSB 3 is iets goedkoper en hebben tong en groef. Op deze manier kunt u de platen gemakkelijk aan elkaar bevestigen en verwerken.