Pur - lijm - kit - verf online kopen?

Wij hebben verschillende soorten pur, lijm, kit en verf in het assortiment om uw project te laten slagen. Door middel van deze producten kunt u de laatste details aan uw project afronden.

Categorieën
Purschuim
Purschuim
Lijm
Lijm
Kit
Kit
Verf
Verf
Kwasten en rollers
Kwasten en rollers
Plamuur
Plamuur
Schuren
Schuren

Bent u op zoek naar een bepaald soort pur lijm, kit of verf? Wij hebben deze in ons assortiment waardoor u uw project goed kunt afronden. De laatste details zorgen voor een goede en nette afwerking van uw project.

Echter is het wel zo, dat u de juiste kitten en pur nodig heeft voor uw project. De producten die wij leveren hebben namelijk verschillende doeleinden. U kunt per artikelgroep lezen wat u met deze kunt doen.

PUR lijm en isolatie

PUR (ofwel Polyurethaan) is een kunststof hardschuim die in verschillende mogelijkheden leverbaar. Hierbij kan gedacht worden aan PUR-isolatie in plaatmateriaal: deze platen hebben een afgewerkte laag en is een duurzame manier van isoleren. Daarnaast, zoals wij ook kunnen leveren is dat PUR-schuim. U kunt hiermee een aantal projecten uitvoeren waaronder het isoleren van een spouwmuur, maar u kunt ook lijmen met pur.

PUR- isolatieplaten zijn gemakkelijk op maat te zagen, in verschillende maten leverbaar en ook nog eens zorgen voor een duurzaam verbruik van energie vanwege de hoge isolatiewaarde (RC-waarde). Deze isolatieplaten hebben een afwerklaag van vaak aluminium, waardoor deze gemakkelijk bewerkbaar zijn en een snel op maat te zagen of snijden zijn.

U kunt bijvoorbeeld gemakkelijk kalkzandsteen lijmen met pur, maar ook is het mogelijk om gipsplaten en tempex te lijmen met PUR-schuim. Let wel dat het afhankelijk is van de hoeveelheid PUR-schuim dat u gebruikt, omdat deze uitzet. Indien u wenst kunt u gipsplaten lijmen met pur, let dan op de geringe hoeveelheid die u op de platen aanbrengt. De PUR-schuim zet namelijk uit: u kunt het wel gemakkelijk wegsnijden (met een stanleymes) of zagen met een zaag.

PUR lijm is verkrijgbaar in bus op het pistool (tevens leverbaar: purpistool). voor het opvullen van gaten na een klus zoals dakbedekking of het isoleren van kieren en gaten kunt u PU schuim verkrijgen. Dit is een rubberachtig schuim en zorgt voor thermische isolatie die tevens akoestiek vermindert. PUR of PU schuim is hetzelfde: PU is wordt gebruikt voor zowel PUR en PIR, de grondstoffen zijn hetzelfde, maar het productieproces en de verhouding zijn anders.

PUR pistoolschuim is ook leverbaar als een kant-en-klare bus waarbij u geen pistool nodig heeft. Vaak zal een professionele klusser kiezen voor een purpistool, omdat deze netter kan afwerken en de bus minder snel verstopt raakt. De bussen met PUR-lijm kunt u goed bewaren op een koelere plaats.

Kit

Naar PUR-lijm hebben we ook lijmkit / montagekit in het assortiment. Wanneer u aan het klussen bent, kunt u door middel van verschillende soorten kit afwerken en verlijmen. Kitten kopen kunt u gemakkelijk via de website.

Wij hebben een breed gamma aan soorten kitten die uw klus gemakkelijk kunnen maken en daarnaast ook nog eens scherp geprijsd zijn. Alles voor uw klus kunt u bij ons verkrijgen: nét zo handig zodat u direct door kunt. Wanneer gebruikt u nu welke kit? Hieronder een toelichting van de soorten kit die wij in ons assortiment hebben:

Acrylaatkit

Acrylaatkit is een van de meest populaire kitsoorten die zowel binnen als buiten bruikbaar is. Deze kit heeft als eigenschap dat het een elastische kit is en een goede hechting heeft. Nog een voordeel van deze kit: acrylaatkit is ook nog eens overschilderbaar. Doordat de overschilderbare kitten makkelijk naden en scheuren kunnen opvullen kunt u daarna deze afwerken met een verf naar keuze.

Een goede tip is dat ondanks dat deze gebruikt kan worden voor veel toepassingen, gebruik deze niet voor een vochtige ruimte of een scheur, hoek op naad die met veel water in aanraking komt. Daarvoor kunt u beter siliconenkit gebruiken.

Siliconenkit of sanitairkit

Het gebruik van siliconen kit is aan te raden in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een toilet of badkamer. Deze kit heeft als eigenschap dat dat deze water en schimmelbestendig is. Door de flexibele kit heeft u een goede hechting tussen kitlaag en gladde oppervlakken.

De sanitairkit of siliconenkit zorgt ervoor dat uw meubelen zoals bijvoorbeeld badmeubel netjes wordt afgewerkt. De siliconenkit is transparant waardoor deze niet opvalt: hierdoor is de afwerking schimmelbestendig.

High tack kit

Deze kitsoort wordt vaak gebruikt wanneer er hoge aanvangskleefkracht nodig is. Dat betekent dat wanneer u een zwaarder gewicht wilt bevestigen u het beste deze kit kunt gebruiken. Hightackkit is verre weg de beste en sterktste montagekit dat zorgt voor een goede hechting. U kunt deze gebruiken voor het verlijmen van vele bouwmaterialen zoals beton, glas, PVC, steen en veel meer.

High tack lijmkit is te verwerken met kitspuit en andere kitgereedschap: deze kunt deze ook bestellen via de categorie gereedschap.

EPS, Tempex of polystyreenlijm

Wanneer u piepschuim wilt lijmen, let dan wel op dat u hiervoor polysyreenschuimlijm gebruikt. Wanneer u een ander lijmsoort hiervoor gebruikt heeft het kant op het "oplossen" van piepschuim. Dat betekent dat u echt hier speciale lijm voor nodig heeft.

Bij piepschuim elementen kunt u denken aan sierlijsten, plafondlijsten, styrodur en andere isolatie schuimplaten. Twijfelt u welke lijm u hiervoor nodig heeft? Neem dan contact op: wij kunnen u hierbij helpen.

Verf en muurverf

De beste muurverf en verschillende soorten grondverf hebben wij in ons assortiment: merken zoals Brander hebben wij leverbaar. Grondverf acryl en alkyd grondverf worden veelal gebruikt om een goede basis. Wanneer u een donkere lak heeft kunt u een grijze grondverf of primer gebruiken. Dit zorgt voor een goed dekkend en strak eindresultaat.

Snelgrondeer grijs kan worden gebruikt voor donkere lakken, voor lichtere lakken kunt u grondverf wit gebruiken.

Ook voor muurverf kunt u bij ons terecht. Wij hebben de beste muurverf die ook goed reinigbaar is. In bepaalde ruimtes zoals bijvoorbeeld een keuken kunt u een goede muurverf toepassen. Let wel op de soorten muurverf: schrobvaste verf, afneembare verf en reinigbare verf. Kijk voor het uitzoeken van muurverf naar de intenstiteit van gebruik (zoals bijvoorbeeld een keuken).

U kunt voordat u muurverf aanbrengt ook terecht bij ons voor voorstrijk en primer. Wanneer u een hechtlaag aanbrengt, heeft u meer profijt van een goed dekkende muurverf: de kleurbeleving is een stuk mooier.

Is purschuim overschilderbaar?

U kunt de PUR zowel binnen als buiten gerbuiken. Deze is inderdaad overschilderbaar.

Hoe kan ik het beste een geopende bus PURschuim bewaren?

Wanneer u na gebruik nog PUR overheeft, kunt u het beste een beetje PUR laten zitten op de bus. De bus wordt dan lichtdicht afgesloten waardoor uitdroging voorkomen wordt.

Hoeveel PUR heb ik nodig voor mijn klus?

Afhankelijk van de fabrikant kunt u uit een bus ongeveer 45 liter PURschuim halen. Dit geldt voor PUR bussen van 750 mililiter. Uitzetting ongeveer 70% (afhankelijk van het werk en type PUR).

Ik wil graag plafondprofielen van piepschuim bevestigen. Kan ik dit ook met High tack kit doen?

Kortgezegd: nee. Dat komt omdat er chemische middelen verwerkt zitten in hightack kit die zorgen voor de kleefkracht. Daarnaast is piepschuim een licht materiaal dat met veel mindere mate bevestigd kan worden. Gebruik hier altijd polystyreenlijm voor. Op deze manier "vreet" het piepschuim niet en wordt deze ook stevig bevestigd. 

Is siliconenkit overschilderbaar?

Veelal zijn er merken leverbaar waarbij siliconenkit of sanitairkit niet overschilderbaar is. De reden hiervan is dat er grondstoffen in verwerkt zitten die anders schimmelvorming kunnen veroorzaken. De reden dat siliconenkit gebruikt wordt in vochtige ruimtes is juist om schimmelvorming tegen te gaan. U kunt siliconenkit of sanitairkit wel verkrijgen in speciale kleuren, zodat het toch minder opvalt. U kunt dus de kit niet overschilderen.

Hoe kan ik kit netjes afwerken?

Gebruik voordat u gaat kitten altijd afplaktape. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat de kit minimalistisch wordt aangebracht, zonder dat u oppervlaktes raakt die u niet wenst te kitten. Wij bieden ook handige tools aan zodat u een naad strak kunt afwerken. Wanneer u siliconenkit gebruikt, is het de tip om geen normale zeep te gebruiken, maar neutrale zeep. Het kan anders voorkomen dat er alsnog schimmelvorming optreedt. Dit geldt overigens ook voor andere kitten zoals bijvoorbeeld op natuursteen: in normale zeep zit vaak citroenzuur wat het natuursteen aan kan tasten.

Wij hebben speciale tools voor het afwerken van een kitrand. Snijdt voordat u gaat kitten de oude kit weg, dan heeft u een betere hechting.