Foamglas online kopen?

1

Foamglas bestaat uit hermetisch gesloten glascellen (thermische isolatie) die zijn gevuld met sterk isolerend inert glas. Door deze samenstelling is Foamglas volledig waterdicht en volkomen lucht- en waterdampdicht.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Perinsul Foamglas kopen?

Wij leveren vanuit voorraad snel en voordelig bij u thuis! Foamglas is een merknaam voor van cellulair glas, ook wel schuimglas of Perinsul genoemd. Schuimglas is een hardschuim dat zich perfect schikt als isolatiemateriaal. Foam glas biedt vele voordelen die u allemaal kunt lezen hieronder.

Wat is Foamglas?

Zoals hier boven als benoemd is, is Foamglas een merknaam voor schuimglas dat gebruikt wordt als isolatiemateriaal. Foamglas bestaat uit hermetisch gesloten glascellen (thermische isolatie) die zijn gevuld met sterk isolerend inert glas. Door deze samenstelling is Foamglas volledig waterdicht en volkomen lucht- en waterdampdicht.

De toepassingen

Het product kan worden verwerkt in metselwerk. Door de drukvastheid verzekert een gelijkmatige lastenverdeling in het metselwerk, waardoor verhoogde spanningen of een ongecontroleerde breuk uitgesloten zijn. Ook platte daken en terrasdaken kunnen perfect worden geïsoleerd.

Het materiaal leent zich perfect om koudebruggen te onderbreken (koudebrugonderbreking). Ook vloeren kunnen hiermee worden geïsoleerd.

Cellulair glas is wat lastiger om toe te passen bij een hellend dak als het Foam glas tussen de spanten moet komen. Als het product bewerkt wordt kan het zijn dat er een rotte-eieren lucht vrijkomt. Dit komt door het eventueel ingesloten waterstofsulfide.

Duurzaam isolatiemateriaal

Foamglas isoleert na 50 jaar nog even goed als wanneer het net is geplaatst. Door zijn lange levensduur wordt Foamglas dus ook bestempeld als een duurzaam isolatiemateriaal. Daarnaast wordt foamglas geproduceerd met 100% groene stroom en gemaakt met 66% gerecycled glas als grondstof.

Voordelen

 • Door de lange levensduur en de productie is Foamglas een duurzaam isolatiemateriaal.
 • Het is blijvend isolerend. De isolatiewaarde neemt niet af.
 • Het materiaal is niet brandbaar aangezien het bestaat uit puur glas. Het ontwikkelt geen rook, geen giftige gassen en kent geen druppelvorming. Daarnaast veroorzaakt het ook geen brandoverslag. Brandklasse A1 S0 D0.
 • Het materiaal is maatvast en stabiel.De uitzettingscoëfficiënt is vergelijkbaar met die van staal en beton
 • Goed toepasbaar in zeer vochtige omgevingen. Foamglas is volledig waterdicht en lucht- en waterdampdicht. Het neemt geen vocht op en zet ook niet uit.
 • Het bevat geen brandwerende toevoegingen en geeft geen schadelijke rookgassen vrij.
 • Drukvast tot zo’n 160 ton/m2. Door de glasstructuur is het drukbestendig zonder indrukking, ook bij langdurige belasting.
 • Het materiaal rot niet en is ongevoelig voor ongedierte, knaagdieren en micro-organismen.
 • Gemakkelijk te bewerken
 • Het materiaal is zuurbestendig omdat het bestaat uit puur glas. Het is daarom bestand tegen organische oplosmiddelen en zuren.
 • Omdat het gasdicht is biedt het nagenoeg een volledige weerstand tegen mogelijke Radonstraling vanuit de grond.