Ytong blokken online kopen?

2

Bent u op zoek naar cellenbeton Ytong blokken? U kunt gemakkelijk en snel verschillende varianten gasbeton bij Online-Bouwmaterialen bestellen tegen scherpe prijzen. Wij hebben naast cellenbetonblokken ook toebehoren zoals kozijnankers, lijmankers plafond, wand en vloerprofielen in verschillende lengte- en breedte maten. U kunt bij ons G4 cellenbetonblokken kopen, maar ook G5 separatiepaneel op bestelling plaatsen. U kunt door middel van deze blokken snel een duurzame en geïsoleerde muur bouwen.


Ytong blok
2,76 Vanaf 2,40
ACTIE

Ytong Fix blokkenlijm
15,70 Vanaf 13,65
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Ytong blokken kopen?

Ytong cellenbeton blokken zijn gemaakt van onder andere zand, kalk en cement. Gasbetonblokken zijn ook wel bekend als andere naam cellenbeton blok.

De naam hebben de blokken te danken aan de dichtheid van de blokken. Deze bestaan uit microscopisch kleine cellen met lucht gevuld die versteend zijn. De gesloten cellen zorgen voor de stevigheid waarbij de muur tevens als dragende muur kan worden gebruikt, afhankelijk van het type blok.

Voor het creeëren van een dragende muur moet u de Ytong cellenbeton van 600x400x100mm (100 mm is de minimale dikte voor een draagmuur betreft de stevigheid) gebruiken. De buitenste blokken worden met veeranker bevestigd om de twee rijen. U kunt elk Ytong blok op maat zagen met een speciale cellenbetonzaag, of met een zaagblad voor de reciprozaag geschikt voor cellenbetonblokken. Eventueel kunt u ook een oude handzaag of houtzaag gebruiken met echter het nadeel van snelle slijtage van het blad.

U kunt Ytong blokken per stuk kopen, maar ook per pallet. Deze blokken kennen meerdere toepassingen, namelijk: Ytong cellenbeton blokken badkamer hebben een speciale laag (hydro variant) die ongevoelig is voor vocht. Voor normale ruimtes kunt u Ytong blokken van 70 mm (niet dragende binnenwanden) en 100 mm (dragende muur).

Voor alle varianten geldt dat u bij de eerste rij cellenbetonblokken (gasbetonblokken) alleen tussen de blokken de verticale voeg verlijmd van ongeveer 4 mm. Op deze manier kunt u ervoor zorgen met een metselkoord dat de blokken waterpas zijn en u er zeker van bent dat u een rechte muur bouwt. De eerste laag is namelijk belangrijk voor het waterpas maken van de muur. U kunt hierbij het vloerprofielen en ook de wandprofielen gebruiken van PVC als ondersteuning. Met een lijmkampschep zorgt u voor een goede verdeling van de lijm: op deze manier krijgt u een evenredige laag met blokkenlijm.

Voordelen gasbetonblokken

Het voordeel bij deze cellenbeton blokken is dat het erg licht bouwmateriaal die ook nog eens gemakkelijk te verwerken is. Ytong blokken zijn brandwerend, thermisch isolerend, vochtongevoelig en hebben een warmte accumulatief effect (koel in de zomer, warm in de winter).

Voor de Ytongblokken hebben we Ytong blokken lijm. Kant- en klare lijm, maar ook blokkenlijm (Ytong-fix) in poedervorm die u zelf als aanmaakpasta kunt gebruiken. Voor meer informatie voor de verhoudingen verwijzen wij naar onze blog. U kunt ook in een andere blog op onze website vinden hoe u een Ytong scheidingswand plaatst.

Wij leveren de G4 Ytongblokken en kunnen op aanvraag G5 separatiepanelen Ytong blokken leveren. Vraag hierbij naar de levertijd. Voor het verschil in blokken: klik op de foto om te vergroten. U ziet dat (G5) separatiepanelen van Ytong kant en klare panelen zijn van gasbeton die u kunt plaatsen. Deze worden onder andere in kantoorpanden gebruikt.

Cellenbetonblokken is heel wat anders dan celbeton. Ytong Cellenbeton wordt gebruikt voor vloeren op een begane grond: ook wel bekend als schuimbeton. Deze wordt alleen voor begane grondconstructies gebruikt en is niet geschikt als draagvloer of draagconstructie.

Wat is het verschil tussen cellenbeton of gasbeton blokken?

Cellenbeton of gasbeton blokken zijn dezelfde blokken.

Kan ik Ytong celbetonblokken ook gebruiken als uitbreiding van bestaande muren?

Zeker kan dat! Net als met het bouwen van nieuwe muren, de buitenste blokken worden deze gestabiliseerd door met een veeranker bevestigen

Zijn deze celbetonblokken isolerend?

Het gebruik van Ytong-blokken hebben een goede isolerende (zowel geluid als thermisch) werking vanaf 7 cm dikte. U kunt deze gasbetonblokken voor verschillende muren gebruiken: het verbouwen van een douchewand, opslagplaats, muren in kantoren, het bouwen van een kamer of om een tussenwand te plaatsen.

Welke merken kunnen jullie leveren in deze gasbetonblokken?

Wij bieden kwalitatief goede merken aan, zoals onder andere Ytong, H+H en Ytong multipor.

Hoeveel Ytong blokken heb ik nodig voor mijn wand?

In onze blog vertellen wij u meer over de verhoudingen van lijm en het aantal stuks per vierkante meter.