Geïsoleerde kantplanken om koudebruggen te voorkomen ?

1

Bent u op zoek naar geïsoleerde kantplanken? Deze kunt u bestellen via Online Bouwmaterialen. Dit type isolatie plaatst u onder kozijnen, tussen kozijn en metselwerk of tussen funderingen bij vloeren. Het toepassen van geïsoleerde kantplanken kan het warmteverlies met wel 86% beperken!


Styrock Kantplank geisoleerd
53,82 Vanaf 46,80
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

De geïsoleerde kantplank zorgt voor constructieve ondersteuning van de onderdorpel. Deze kantplank voorkomt koudebruggen. Koudebruggen wil zeggen dat dit in de buitenkant (gevel, dak of vloer) niet goed geïsoleerd is. Dit zorgt voor warmteverlies en ook snelle afkoeling door tochtvorming.
Dit is niet het enige resultaat bij slechte isolatie. Het kan zelfs leiden tot condensvorming, geurhinder en zelfs schimmelvorming met alle gevolgen van dien.

Nu is het uiteraard niet alleen in de winter een probleem wanneer een woning niet goed geïsoleerd is, of de koudebruggen optreden. In de winter warmteverlies, in de zomer juist dat de warmte in de woning trekt.
In de winter heeft u dan meer stookkosten, maar in de zomer zal de airconditioning of ventilator harder moeten werken. Kantplanken worden voornamelijk gebruikt als afwerking onder raam-, deurkozijnen en schuifpuien. 

Hoe kunt u een koudebrug herkennen en verhelpen?

U kunt dit zelf aanvoelen, of eventueel een stuk papier gebruiken. Wanneer u merkt dat er tocht of temperatuurverschil optreedt, kan dit een vorm zijn van koudebrug. Anderzijds kunt u dit ook herkennen aan vochtplekken of condensvorming. Belangrijk is dan om dan goed te isoleren en later de schade te repareren.

Op deze manier voorkomt u dat de schimmelvorming verder trekt. Twijfelt u of er een koudebrug in uw woning, of gebouw plaatsvindt? Schakel dan een professioneel bedrijf in om dit te onderzoeken. Vaak wordt dit onderzocht door middel van thermografie: ook bekend als meten met een visuele temperatuurindicatie of infaroodscanner.