Gipsplaten online kopen?

5

Wij leveren gipskartonplaten, gips platen en stucplaten van diverse merken zoals Gyproc, Siniat, Knauf, etc (dit hangt af van de leverende vestiging). Met onze bouwmaterialen maakt u binnen een handomdraai een strakke wand of plafond van hoge kwaliteit. Bij Online Bouwmaterialen bestelt u gemakkelijk en snel Fermacell en Estrich platen en Metal Stud profielen tegen scherpe prijzen!

Categorieën
Ronde kant (RK)
Ronde kant (RK)
Afgeschuinde kant (AK)
Afgeschuinde kant (AK)
Stucplaten
Stucplaten
Gipsplaten 4x AK
Gipsplaten 4x AK
Gipsplaten waterwerend
Gipsplaten waterwerend
Gipsvezelplaten
Gipsvezelplaten
Metal Stud
Metal Stud
Plafondpanelen
Plafondpanelen
Accessoires
Accessoires

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Gipsplaat, stucplaat of fermacell platen kopen?

Via onze website Online-Bouwmaterialen.nl heeft u heeft een breed assortiment gipsplaten kopen, geschikt voor elke klus en ruimte. Welk type u ook zoekt, u kunt gemakkelijk elke gipsplaat bestellen bij ons, wij leveren o.a. afgeschuinde kanten gipsplaten, brandwerende gipsplaten, ronde kanten gipsplaten. Bekijk ook eens onze blog over gipsplaten en de toepassing daarvan. 

Ook kunt u gemakkelijk en snel Fermacell, Fermacell Estrich vloerplaten en Metal Stud profielen kopen bij Online-Bouwmaterialen.nl. Gipsplaten koopt u bij ons tegen scherpe prijzen! De prijs van een gipsplaat kunt u vinden op de pagina van de gewenste plaat. Gipsplaten bezorgen? Bestel ze gemakkelijk bij ons!

RKRonde kant. De RK-gipsplaat kan worden toegepast voor beoogd gebruik als een plafond en u kunt deze gipsplaat afwerken zonder stucen. Ideaal voor het voor het maken van plafonds of afwerking van de schuine kap op zolder. Door de ronde kanten van deze plaat, kunt u sierlijke naden vormen die ook afgevoegd kunnen worden naar wens.
AK Afgeschuinde kanten. De gipsplaat met afgeschuinde kanten wordt het meest gebruikt. Een gipsplaat van 9,5 mm dik wordt normaliter gebruikt voor plafonds, de 12 en 15 mm worden gebruikt voor wanden (en gipsplaten plafond waar extra eisen op het gebied van brandwerendheid of geluidisolatie worden gesteld).
4xAK 4 afgeschuinde kanten gipsplaat is geschikt voor plafonds en hoge wanden die aan de strengste kwaliteitseisen qua afwerking moeten voldoen.
Stucplaten Dit zijn platen die worden gebruikt als ondergrond voor pleisterwerk tegen plafonds en schuine daken. Stucplaten zijn pleisterdragers voor gipspleisters. De stukadoorszijde en de langskanten van de plaat zijn bekleed met een goed hechtend, poreus karton waarop direct gestukadoord /gestuct kan worden.

Hydro

Platen van gips met een waterbestendige laag (Hydro) zijn geschikt gemaakt van gips voor een ommanteling in een vochtige ruimte, zoals bijvoorbeeld een ombouw voor een bad.
Fermacell gipsvezelplaten

Deze platen zijn voorzien van een vezellaag. Deze gipsvezelplaten zorgen voor vermindering van akoestiek en zijn ook geschikt voor vloeren. Deze zijn ook bekend onder Estrich vloerplaat: isolering, geluidreductie en houdt warmte vast. Deze fermacell vloerelementen zijn ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming, of waar nog vloerverwarming ingefreesd moet worden. Deze Fermacell vloer dient wel na het aanleggen geegaliseerd te worden met speciale egaline. Dit zorgt dat scheurvorming wordt voorkomen door de bewapening in de vezels.

Deze platen van gips kunnen ook worden gebruikt rondom een open haard of (pallet)kachel, omdat ze brandbestendig en hittebestendig zijn. De fermacell platen kunnen als afwerking worden gebruikt achter een inbouwhaard. Zorg ervoor dat de muur goed geisoleerd wordt met brandbestendige isolatie, zoals Promatect-H platen.

Gipsplaten afwerken: het beste resultaat

Voor het afwerken kunt u door middel van voegenvuller (jointfiller) elke gipsplaat strak afwerken in een handomdraai met Gyproc jointfiller. Plafondplaten met ronde kant (RK) kunt u gebruiken en 4x AK. Het afwerken lijkt een heel karwei, maar met onze kwaliteitsproducten zal dit heel erg meevallen!

In natte ruimtes gebruikt u de groene gipsplaat die geschikt zijn voor het maken van een scheidingsmuur. Deze platen bestaan uit een gipsplaat, afgewerkt met een speciale hydro laag voor vochtige ruimtes. Deze laag zorgt ervoor dat de plaat vochtbestendig en waterdicht is. Wij hebben een veel varianten in verschillende afmetingen, waardoor er zeker een plaat bij zit dat geschikt is voor uw klus.

Afwerking in vochtige of natte ruimtes

De groene hydro-gips platen, ook wel hydro genoemd, hebben een speciale laag van waterafstotende siliconen waardoor ze geschikt zijn voor natte ruimtes. Gewone gipsplaten hebben deze waterafstotende siliconenlaag niet. Daardoor zijn normale gipsplaten niet geschikt zijn voor vochtige ruimtes; het materiaal is enkel gemaakt van karton en een kern van gips.

De laag van de hydro-gipsplaat zorgt ervoor deze beschermd is tegen vocht. U kunt deze daarom uitstekend gebruiken voor in de badkamer of toilet. Deze platen hebben als basisfunctie een mooi en afgewerkte wand, maar u kunt ook over de gipsplaten tegelen indien gewenst. Het is daarbij zaak dat de platen goed afgewerkt worden en behandeld worden met voorstrijk zodat de lijm goed kan hechten.

Het voordeel van de hydro gipsplaat in een badkamer, is dat ze ook bewerkt kunnen worden met beton cire. Beton ciré is een trend waarbij het de uitstraling heeft van een betonlook. Dit is gemakkelijk aan te brengen en heeft een ruimtelijk effect. De hydro-gipsplaten hebben een beoogd gebruik voor de binnenmuur. U kunt ook tegels verwerken op een wedi-plaat indien gewenst: beiden kunnen worden gebruikt in een vochtige ruimte.

Gipsplaten plafond

Een afgewerkt plafond zorgt voor een strakke uitstraling. Deze platen kunt u namelijk net en vlak uitwerken en behandelen met stucwerk. Het voordeel hierbij is ook dat door middel van bevestigen het een stevig plafond maakt. De gipsplaat RK kan worden toegepast voor een mooi en stevig plafond. Hierbij is stucwerk niet noodzakelijk. U kunt hierop vertrouwen op een stevig maar tevens duurzaam plafond. Een populair artikel is de Gyproc plafondplaat (260x60x0,95cm) vanwege de verwerking. De 9,5 mm is gemakkelijk te verwerken, licht in materiaal en ook een handzame plaat. Op deze manier is een plafond makkelijk te plaatsen. Plafonds met een mooie afwerklijst zorgt voor een gedetailleerde afwerking. Deze lijsten zijn gemaakt van EPS en zijn gemakkelijk bij een plafond te plaatsen.

De sierlijsten worden toegepast bij plafonds voor een sierlijke uitstraling. Uiteraard is dit naar eigen wens in de richten en is het niet noodzakelijk om deze te verlijmen.

Tips voor het verwerken en afwerken van de gipsplaat

Zorg dat u de naden tussen de platen goed afplakt met wapeningsband. Deze zorgt ervoor dat er geen scheuren ontstaan in de gipskartonplaten. Nadat deze band geplakt is, is het belangrijk dat u de wand goed schuurt met middelfijn tot fijn schuurpapier. Eventuele schroefgaten (zorg dat u niet te diep schroeft) kunnen afwerkt worden met jointfiller. Op deze manier wordt het strak afgewerkt en ziet u de schroefgaten en naden niet meer. Wij adviseren altijd om een voorstrijkmiddel te gebruiken. De reden hiervoor is omdat de bovenste laag van een gipsplaat bestaat uit een kern van gips, met twee zijden karton. Deze laag zorgt ervoor dat de gipsplaat een zuigende ondergrond is.

Zorg voor een goede basis voordat u aan de eindafwerking begint. U zult merken dat op een simpele manier een goede basis wordt gelegd. U heeft later daar veel meer profijt van: mooiere en nette afwerking en voor een duurzaam gebruik. U kunt erover behangen, schilderen, lakken en tegelen. Wanneer u de gipsplaten voorbewerkt met voorstrijk, wordt de zuigkracht aanzienlijk minder: u zult dit merken in het verbruik van bijvoorbeeld behanglijm, latex of muurverf. Bovendien geeft voorstrijk, grondering of primer een betere kleurbeleving wanneer u deze als eerste laag toepast op de gipsplaat en zorgt deze voor een betere hechting (ook voor behang).

Welke gipsplaten voor een plafond?

Gipsplaten zijn licht in gewicht, in vele soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn speciale platen met beoogd gebruik voor een binnenmuur (bijvoorbeeld AK en stucplaten). Gipsplaten RK, 4xAK kunnen worden toegepast worden bij plafonds.

Met onze gipsplaten heeft u een mooi en stevig plafond voor jarenlang plezier. U kunt dan eventueel naar wens de plafonds met een mooie sierlijst voorzien. Een stevig plafond maakt een verzorgde indruk.

Eventueel hebben wij ook als alternatief Agnes - plafondplaten. Deze platen kunt u gebruiken om snel een strak plafond te plaatsen: deze hebben geen afwerking nodig. 

Hoe dik is een gipsplaat?

Wij hebben verschillende merken in het assortiment van topkwaliteit in verschillende afmetingen en diktes. Wij hebben gipsplaten in 9,5 mm, 12,5 mm RK, AK, 4xAK. Voor plafonds kunnen RK gipsplaten worden toegepast omdat deze 9,5 mm zijn, makkelijk af te werken en lichter in gewicht. Fermacell gipsvezelplaten zijn te verkrijgen van minimaal 10 tot 15 mm dik.

Hoeveel schroeven per gipsplaat?

Om de gipsplaten te bevestigen worden de schroeven ongeveer om de 25 tot 30 centimeter geschroefd. Gemiddeld gezien gebruikt u voor een normale gipsplaat ongeveer (afhankelijk van de maat) 20 tot 30 gipsplaatschroeven. Wanneer u deze vuistregel gebruikt kunt u vertrouwen op stevigen wanden. 

Welke schroeven voor gipsplaat?

Voor het bevestigen van gipsplaten gebruikt u gipsplaatschroeven. Met deze schroeven maakt u een stevig plafond en scheidingswand. 

Waar zijn gipsplaten van gemaakt?

Gipsplaten bestaan uit een kern van gips met aan beide zijden kartonnen platen ter versteviging. 

Waarom gipsplaten met afgeschuinde kant?

Het voordeel van de de afgeschuinde gipsplaten (2 of 4 kanten) is dat u deze helemaal glad kan afwerken. Gebruik hiervoor een voegenvuller zoals Jointfiller.