Gipsplaten online kopen?

Gipsplaten kopen? Wij leveren gipskartonplaten, gipsplaten en stucplaten van diverse merken zoals Gyproc, Siniat, Knauf, etc (dit hangt af van de leverende vestiging). De gipsplaten zijn allemaal van dezelfde hoge kwaliteit. Ook kunt u gemakkelijk en snel Fermacell en Estrich platen en Metal Stud profielen kopen bij Online Bouwmaterialen. Gipsplaten koopt u bij ons tegen scherpe prijzen!

Categorieën
Ronde kant (RK)
Ronde kant (RK)
Afgeschuinde kant (AK)
Afgeschuinde kant (AK)
Stucplaten
Stucplaten
Gipsplaten 4x AK
Gipsplaten 4x AK
Gipsplaten waterwerend
Gipsplaten waterwerend
Gipsvezelplaten
Gipsvezelplaten
Metal Stud
Metal Stud
Plafondpanelen
Plafondpanelen
Accessoires
Accessoires

Gipsplaten, stucplaten of fermacell platen kopen?

Gipsplaten kopen? Wij leveren gipskartonplaten, gipsplaten en stucplaten van diverse merken zoals Gyproc, Siniat, Knauf, etc (dit hangt af van de leverende vestiging). De gipsplaten zijn allemaal van topkwaliteit. Online Bouwmaterialen heeft een breed gamma aan gipsplaten voor elke klus en ruimte.Welk type gipsplaten u ook zoekt, u kunt gemakkelijk elke gipsplaat bestellen bij ons.

Ook kunt u gemakkelijk en snel Fermacell, Fermacell Estrich vloerplaten en Metal Stud profielen kopen bij Online Bouwmaterialen. Gipsplaten koopt u bij ons tegen scherpe prijzen! De prijs van een gipsplaat kunt u vinden op de pagina van de gewenste plaat.

Gipsplaten RK Dit zijn gipsplaten met een ronde kant. De RK gipsplaten kunnen worden toegepast voor beoogd gebruik als een plafond en u kunt deze gipsplaat afwerken zonder stucen. Ideaal voor het voor het maken van plafonds of afwerking van de schuine kap op zolder. Door de ronde kanten van deze plaat, kunt u sierlijke naden vormen die ook afgevoegd kunnen worden naar wens.
Gipsplaten AK Deze platen hebben een afgeschuinde kant. De gipsplaat met afgeschuinde kanten wordt het meest gebruikt. Gipsplaten van 9,5 mm dik worden normaliter gebruikt voor plafonds. De 12 en 15 mm gipsplaten worden gebruikt voor wanden (en plafonds waar extra eisen op het gebied van brandwerendheid of geluidisolatie worden gesteld).
Gipsplaten 4xAK De 4 afgeschuinde kanten gipsplaat is geschikt voor plafonds en hoge wanden die aan de strengste kwaliteitseisen qua afwerking moeten voldoen.
Stucplaten Dit zijn gipsplaten die worden gebruikt als ondergrond voor pleisterwerk tegen plafonds en schuine daken. Stucplaten zijn pleisterdragers voor gipspleisters. De stukadoorszijde en de langskanten van de plaat zijn bekleed met een goed hechtend, poreus karton waarop direct gestukadoord kan worden.

Hydro-gipsplaten

Gipsplaten met een waterbestendige laag (Hydro) zijn geschikt gemaakt van gips voor een ommanteling, zoals bijvoorbeeld een ombouw voor een bad.
Fermacell gipsplaten

Gipsplaten net een vezellaag. Deze gipsvezelplaten zorgen voor vermindering van akoestiek en zijn ook geschikt voor vloeren. Deze zijn ook bekend onder Estrich vloerplaat: isolering, geluidreductie en houdt warmte vast. Deze fermacell vloerelementen zijn ook geschikt voor vloeren met vloerverwarming, of waar nog vloerverwarming ingefreesd moet worden. Deze Fermacell vloer dient wel na het aanleggen geegaliseerd te worden met speciale egaline. Dit zorgt dat scheurvorming wordt voorkomen door de bewapening in de vezels.

Deze gipsplaten kunnen ook worden gebruikt rondom een open haard of (pallet)kachel, omdat ze brandbestendig en hittebestendig zijn. De fermacell platen kunnen als afwerking worden gebruikt achter een inbouwhaard. Zorg ervoor dat de muur goed geisoleerd wordt met brandbestendige isolatie, zoals Promatect-H platen.

Gipsplaten afwerken: het beste resultaat

Voor het afwerken van gipsplaten kunt u door middel van voegenvuller (jointfiller) de gipsplaat strak afwerken in een handomdraai met Gyproc jointfiller. Plafondplaten met ronde kant (RK) kunt u gebruiken en 4x AK (afgeschuinde kant).Gipsplaten afwerken lijkt een heel karwei, maar met onze kwaliteitsproducten zal dit heel erg meevallen!

In natte ruimtes gebruikt u de groene gipsplaat die geschikt zijn voor het maken van een scheidingsmuur. Deze platen bestaan uit een gipsplaat, afgewerkt met een speciale hydro laag voor vochtige ruimtes. Deze laag zorgt ervoor dat de plaat vochtbestendig en waterdicht is. Wij hebben een gipsplaten gamma in verschillende afmetingen, waardoor er zeker een plaat bij zit dat geschikt is voor uw klus.

Afwerking in vochtige of natte ruimtes

De groene gipsplaten, ook wel hydro gipsplaten genoemd, hebben een speciale laag van waterafstotende siliconen waardoor ze geschikt zijn voor natte ruimtes. Gewone gipsplaten hebben deze waterafstotende siliconenlaag niet. Daardoor zijn normale gipsplaten niet geschikt zijn voor vochtige ruimtes; het materiaal is enkel gemaakt van karton en een kern van gips.

De laag van de hydro gipsplaten zorgt ervoor dat de gipsplaat beschermd is tegen vocht. U kunt deze daarom uitstekend gebruiken voor in de badkamer of toilet. Deze platen hebben als basisfunctie een mooi en afgewerkte wand, maar u kunt ook over de gipsplaten tegelen indien gewernst. Het is daarbij zaak dat de platen goed afgewerkt worden en behandeld worden met voorstrijk zodat de lijm goed kan hechten.

Het voordeel van hydro gipsplaten in een badkamer, is dat ze ook bewerkt kunnen worden met beton cire. Beton ciré is een trend waarbij het de uitstraling heeft van een betonlook. Dit is gemakkelijk aan te brengen en heeft een ruimtelijk effect. De hydro-gipsplaten hebben een beoogd gebruik voor de binnenmuur. U kunt ook tegels verwerken op een wedi-plaat indien gewenst: beiden kunnen worden gebruikt in een vochtige ruimte.

Gipsplaten geschikt voor plafond

Een gipsplaten plafond zorgt voor een strakke uitstraling. Deze platen kunt u namelijk net en vlak uitwerken en behandelen met stucwerk. Het voordeel hierbij is ook dat door middel van bevestigen het een stevig plafond maakt. De gipsplaten RK kunnen worden toegepast voor een mooi en stevig plafond. Hierbij is stucwerk niet noodzakelijk. U kunt hierop vertrouwen op een stevig maar tevens duurzaam plafond. Een populair artikel is de Gyproc plafondplaat (260x60x0,95cm) vanwege de verwerking. De 9,5 mm is gemakkelijk te verwerken, licht in materiaal en ook een handzame plaat. Op deze manier is een plafond makkelijk te plaatsen. Plafonds met een mooie afwerklijst zorgt voor een gedetailleerde afwerking. Deze lijsten zijn gemaakt van EPS en zijn gemakkelijk bij een plafond te plaatsen.

De sierlijsten worden toegepast bij plafonds voor een sierlijke uitstraling. Uiteraard is dit naar eigen wens in de richten en is het niet noodzakelijk om deze te verlijmen.

Tips voor het verwerken van gipsplaten en hydro-gipsplaten

Zorg dat u de naden tussen de platen goed afplakt met wapeningsband. Deze zorgt ervoor dat er geen scheuren ontstaan in de gipsplaten. Nadat deze band geplakt is, is het belangrijk dat u de wand goed schuurt met middelfijn tot fijn schuurpapier. Eventuele schroefgaten (zorg dat u niet te diep schroeft) kunnen afwerkt worden met jointfiller. Op deze manier wordt het strak afgewerkt en ziet u de schroefgaten en naden niet meer. Wij adviseren altijd om een voorstrijkmiddel te gebruiken. De reden hiervoor is omdat de bovenste laag van een gipsplaat bestaat uit een kern van gips, met twee zijden karton. Deze laag zorgt ervoor dat de gipsplaat een zuigende ondergrond is.

Zorg voor een goede basis voordat u aan de eindafwerking begint. U zult merken dat op een simpele manier een goede basis wordt gelegd. U heeft later daar veel meer profijt van: mooiere en nette afwerking en voor een duurzaam gebruik. U kunt over de gipsplaten behangen, schilderen, lakken en tegelen. Wanneer u de gipsplaten voorbewerkt met voorstrijk, wordt de zuigkracht aanzienlijk minder: u zult dit merken in het verbruik van bijvoorbeeld behanglijm, latex of muurverf. Bovendien geeft voorstrijk, grondering of primer een betere kleurbeleving wanneer u deze als eerste laag toepast op de gipsplaat en zorgt deze voor een betere hechting (ook voor behang).

Gipsplaten zijn licht in gewicht, in vele soorten en maten verkrijgbaar. Er zijn speciale platen met beoogd gebruik voor een binnenmuur (bijvoorbeeld AK en stucplaten). Gipsplaten RK, 4xAK kunnen worden toegepast worden bij plafonds.

Met onze gipsplaten heeft u een mooi en stevig plafond voor jarenlang plezier. U kunt dan eventueel naar wens de plafonds met een mooie sierlijst voorzien. Een stevig plafond maakt een verzorgde indruk.

Eventueel hebben wij ook als alternatief Agnes - plafondplaten. Deze platen kunt u gebruiken om snel een strak plafond te plaatsen: deze hebben geen afwerking nodig. 

Wij hebben verschillende merken in het assortiment van topkwaliteit in verschillende afmetingen en diktes. Wij hebben gipsplaten in 9,5 mm, 12,5 mm RK, AK, 4xAK. Voor plafonds kunnen RK gipsplaten worden toegepast omdat deze 9,5 mm zijn, makkelijk af te werken en lichter in gewicht. Fermacell gipsvezelplaten zijn te verkrijgen van minimaal 10 tot 15 mm dik.

Om de gipsplaten te bevestigen worden de schroeven ongeveer om de 25 tot 30 centimeter geschroefd. Gemiddeld gezien gebruikt u voor een normale gipsplaat ongeveer (afhankelijk van de maat) 20 tot 30 gipsplaatschroeven. Wanneer u deze vuistregel gebruikt kunt u vertrouwen op stevigen wanden. 

Voor het bevestigen van gipsplaten gebruikt u gipsplaatschroeven. Met deze schroeven maakt u een stevig plafond en scheidingswand. 

Gipsplaten bestaan uit een kern van gips met aan beide zijden kartonnen platen ter versteviging.