Bevestigingsmateriaal: schroeven, ankers, pluggen en dragers

1

Wilt u bevestigingsmaterialen kopen? Bij Online Bouwmaterialen vindt u een ruim assortiment aan bevestigingsmateriaal. Wij hebben grote merken als HECO, Fischer en Woodies in het assortiment aan schroeven en draadnagels.

Categorieën
Schroeven en draadnagels
Schroeven en draadnagels
Balkdragers en hoekankers
Balkdragers en hoekankers
Chemisch anker
Chemisch anker
Draadeinden en moeren
Draadeinden en moeren
Spouwankers
Spouwankers
Kozijnankers
Kozijnankers
Muurplaatanker
Muurplaatanker
Dakankers
Dakankers
Pluggen
Pluggen

Uitvulplaatje
14,89 Vanaf 12,95
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Wanneer u onze website bekijkt, bieden wij verschillende soorten bevestigingsmiddelen zoals onder andere schroeven, draadnagels, draadeinden en moeren en pluggen aan. Aanvullende accessoires zoals uitvulplaatjes kunt u in verschillende maten bestellen. Een uitvulplaatje gebruiken is vaak van toepassing bij het stellen van regelwerk, ookwel rachelwerk.

De verschillende soorten schroeven en draadeinden

Wanneer u gaat schroeven, is het soms belangrijk om eerst voor te boren. Dit voorkomt splijten van het hout. Zorg voor goede ventilatie wanneer u gaat boren! Dit is het geval bij houten regels, balken of latten. Advies is om aan te houden: alle gaten groter dan 8 mm, kunt u voorboren met een boor van 4 mm. De meestgebruikte schroeven zijn de spaanplaat schroeven: geschikt voor alle houtsoorten en plaatmaterialen (zoals onder andere spaanplaat en houtvezelplaat): verkrijgbaar in kruiskop (ookwel Philips (PH), Star of Pozidriv (PZ) genoemd) en Torx.

Het voordeel bij de spaanplaatschroeven is dat deze een zeer scherpe punt heeft en diep schroefdraad waardoor deze soepel het materiaal in draait.

De houtdraad bouten hebben een zeskantkop waardoor u deze zeer strak kunt aandraaien door middel van een steeksleutel, ringsleutel of een moersleutel. Deze worden vaak gebruikt voor het veranderen van onder andere verbindingsstukken van een pergola of (punt)paalhouders. De houtdraadbouten zorgen voor een directe en erg strakke verbinding tussen houten delen waarbij slechts een schroef niet voldoende is. Welke maat u ook nodig hebt, wij kunnen dit zeker leveren!

Wanneer gebruikt u welk type anker?

Online Bouwmaterialen heeft een groot assortiment bevestigingsmaterialen te bieden. Hieronder een aantal scenario's met toelichting welk type anker geschikt is voor uw klus. U wilt nieuwe kozijnen plaatsen: hiervoor gebruikt u een kozijnanker (tevens geschikt voor kunststof kozijnen, waar niet in geboord hoeft te worden). Dit geldt voor zowel houten kozijn en kunststof kozijnen. Door het gebruik van deze kozijnankers heeft u een stevige constructie en geen extra afwerking.

U wilt een nieuw kozijn plaatsen of uw oude houten kozijnen vervangen door kunststof kozijnen. Volg dan eerst een stappenplan om veilig het oude kozijn te verwijderen. Gebruik dan een stelblokjes om het regelwerk te stellen. Zo bent u verzekert van een gelijke afstand wanneer u een nieuw kozijn gaat plaatsen.

Het verbinden van binnen en buitenblad van een spouwmuur gebeurt door het gebruik van een spouwanker. De spouwmuur constructie behoeft een speciaal type anker, namelijk een van roestvrijstaal (RVS) omdat de spouwmuren vaak vochtig zijn. Bij het gebruik van verzinkt stalen (VS) spouwmuurankers kan vocht een oorzaak zijn van het verroesten van de ankers. Zorg daarom altijd dat er een verticale open ruimte is tussen twee bakstenen of betonstenen in metselwerk. Dit is ook bekend als een open stootvoeg. Dit wordt gebruikt om de achterliggende spouwmuur (buitenblad) te ventileren en eventueel vocht af te voegen. Om te voorkomen dat insecten, zoals bijen en wespen, zich nestelen in de spouwmuur, kunt u een bijenbekje of stootvoegrooster gebruiken.

U gebruikt een chemisch anker wanneer er sprake is van veel trek- of schuifkracht. Deze kan worden toegepast in droge en vochtige materialen. Vaak wordt dit gebruikt in volle of holle stenen in een betonnen vloer of muur. De chemische verankering heeft een hoge draaglast.

Het gebruik van een muurplaatanker of muuranker is voor het vastzetten van onder andere dakkappen. Dit type anker wordt ook gebruikt om balken van een verdiepingsbalklaag te verbinden aan de gevel. Op deze manier wordt de gevel beschermd tegen uitknikken. Het type veervaker of wandanker wordt gebruikt wanneer een cellenbetonwand wordt geplaatst: bij het plaatsen van een gipsblokkenwand worden lijmbouwmuurankers gebruikt. Bij het metselen van een raam- en deurkozijn van cellenbetonblokken worden veerankers gebruikt tussen de muur en het eerste cellenbetonblok en het laatste blok. Bij het maken van een scheidingswand van gasbetonblokken en het plaatsen van een kozijn gebruikt u ook hoekankers.

Welke plug is geschikt voor uw klus?

Welke soort plug heeft u nodig voor uw klus? Wij lichten het toe omdat er vele verschillende soorten pluggen verkrijgbaar zijn. De universeel plug, ook bekend als de nylon plug is geschikt voor allerlei toepassingen: beton, massief en hol metselwerk. Door de te schroeven in de plug spreidt de plug zich in de muur. Wanneer u iets wilt bevestigen aan de muur is dit ten zeerste aan te raden om een plug te gebruiken.

Wanneer u een gipsplaten voorzetwand of scheidingswand heeft, kunt u beter hollewandpluggen, parapluplug of gipsplaatpluggen gebruiken.

Zo kunt u zwaardere en massieve materialen bevestigen aan de holle wanden omdat dit type plug een hogere draagkracht heeft ten opzichte van een universeel plug, en blijft dit stevig vast zitten. Een nagelplug wordt gebruikt in een stenen muur. Deze gebruikt u alleen als de bevestiging zware draagkracht behoeft. De nagel plug staat ook bekend als de slagplug dat zorgt voor verbinding in materialen als beton, wand en metaal.

Isolatiemateriaal (PIR) bevestigen

Wanneer u isolatiemateriaal wilt bevestigen zijn daar tevens verschillende pluggen voor verkrijgbaar. Wanneer deze juist bevestigd zijn, versterkte het de isolerende functie.

De rocktect plug is een isolatieplug dat gemaakt is voor bevestiging van minerale wol isolatieplaten van steenwol aan gevels en onderzijden van vloeren.

Voor de Kingspan (PIR platen) en andere spouwisolatie platen gebruikt u flexpluggen en slagspouw of boorspouwankers.