Bouwstaalmatten online kopen?

7

In deze categorie zijn diverse soorten bouwstaalmatten te vinden: verzinkt en reguliere bouwstaalmatten in verschillende diktes. Deze bouwstaalmatten, ook bekend als wapeningsmat, worden gebruikt voor verschillende doeleinden: voor het gebruiken als fundering in/en betonvloeren. De gegalvaniseerde (verzinkte) variant in de tuin, als hekwerk of tuinafscheiding.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Bouwstaalmatten online kopen?

Bij Online Bouwmaterialen kunt u goed terecht voor bouwstaalmatten van hoge kwaliteit, en scherpe prijzen! Onze bouwstaalmatten hebben standaard een maaswijdte van 15x15 cm (150x150 mm), maar andere maten zijn op aanvraag te bestellen.

Bouwstaalmatten worden normaliter gebruikt voor in gewapende betonwanden en -vloeren. Naast deze constructies kan dit betonijzer gebruikt worden in prefab-elementen, randwapening, boven- en onderwapening en als voegwapening.

De bouwstaalmatten zorgen voor een solide wapening, waarop de betonvloer gestort kan worden. Door toevoeging van betonijzer aan beton ontstaat een sterke combinatie die de levensduur van uw constructie verhoogd.

Bij grotere afname of afwijkende maten kunt u een offerte aanvragen, waarna u deze kunt bestellen. Wij adviseren om daarbij altijd naar de levertijd te vragen.

Verschillende soorten bouwstaalmatten

Wij lichten toe welke soorten betonmatten wij in ons assortiment hebben zodat u direct de juiste keuze maakt. Op deze manier maakt u de keuze welke betonmat er bij uw klus past. Wanneer u vragen heeft, bijvoorbeeld over het gebruik van draadstaalmatten, neem dan contact met ons op. Wij kunnen u adviseren, maar tevens ook andere matten met kleinere of grotere maaswijdte bestellen.

Bouwstaalmatten

Deze bouwstaalmatten zijn onbehandeld en hebben daarom een geribbeld en roestig uiterlijk. De frictie tussen het ijzer en bijvoorbeeld beton zorgt ervoor dat deze bouwstaalmatten altijd op hun plek blijven. Deze matten worden voornamelijk gebruikt voor het wapenen van een betonnen vloer. Wij hebben betonijzermatten leverbaar in de volgende diameters: 5mm - 6mm - 8mm.

Er zijn twee verschillende varianten bouwstaalmatten leverbaar: verzinkte- en normale bouwstaalmatten. De verzinkte bouwstaal matten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor een creëeren van een afscheiding (in de tuin). Deze mogen niet verwerkt worden in vloeren: de normale bouwstaal matten kunnen hiervoor wel gebruikt worden.

De normale bouwstaalmatten zijn roestige bouwstaalmatten. Door deze te gebruiken in een betonnen fundering ontstaat er een chemische reactie. De zuurtegraad van het cement (pH-waarde) zorgt namelijk voor verbinding met het wapeningsstaal. Dit wordt ook wel passivering genoemd: wanneer het bouwstaal in aankomt komt met een hoge pH waarde (alom zuurtegraad) ontstaat er een chemische reactie, namelijk het ontstaan van een dunne laag ijzeroxide.

Deze zorgt voor de verbinding en hechting met het beton. Het verschil met een verzinkte, of gegalvaniseerde bouwstaalmat is dat de verzinkte variant (dus het schone betonstaal) geen passiveerlaag, of chemische reactie, kan ontwikkelen. Door de oxidatie van het roestige betonstaal zorgt dit voor een hechting en kan dit de constructie-veiligheid waarborgen.

Voor het storten van een betonvloer, adviseren wij minstens om bouwstaal met diameter 5 of 6 mm aan te houden. Bij een hogere veiligheidseis wordt er geadviseerd om 8 mm te gebruiken wanneer drukbelasting plaatsvindt.

Gegalvaniseerde bouwstaalmatten

Gegalvaniseerde bouwstaalmatten (ofwel verzinkte bouwstaalmatten) zijn de meest duurzame keuze. Een andere benaming hiervoor is ook wel verzinkte draadmatten of betongaas. Deze volbad verzinkte matten worden vervaardigd uit blank draad en na het lassen worden ze gegalvaniseerd.

Deze behandeling zorgt ervoor dat de maten roestarm zijn en daarom hebben ze een langere levensduur, zelfs bij weersomstandigheden als sneeuw en regen. Deze varianten worden gebruikt voor het maken van schuttingen, het laten begroeien met Hedra (klimop) of het maken van omheiningen voor dieren.

De gegalvaniseerde bouwstaalmatten zijn overigens ook zeer geschikt om te gebruiken bij het aanleggen van een vloer van natuursteen.
LET OP: Gebruik verzinkte bouwstaalmatten nooit voor verwerking in (beton)vloeren, met uitzondering van natuursteen!

Cementdekvloerengaas

Cementdekvloerengaas is ideaal te gebruiken als krimpnet onder tegelvloeren in de badkamer- en keukenvloer. Zo kunnen slangen en buizen van de vloerverwarming makkelijk aan het gaas worden gekoppeld. Vanwege de compacte afmetingen kan de verzinkte mat vrij eenvoudig en snel worden geplaatst. Omdat het gelast thermisch verzinkt draad is, is het een zeer duurzaam product.

Cementdekvloerengaas is ook beter bekend als een aardmat.

Toebehoren

In ons assortiment vindt u ook verschillende toebehoren voor het gebruik van betonmatten. Zo hebben we ook vlechtdraad waarmee u de betonijzer matten aan elkaar kunt verbinden. Daarnaast hebben we ook nog afstandhouders van kunststof in het assortiment. Deze worden gebruikt aan de zijkant van de funderingsbalken om de dekking van de wapening te waarborgen. Het is namelijk belangrijk dat het ijzerwerk in het beton komt te liggen.

TIP Voor een goede dekking, houdt minstens 25 mm ruimte aan de zijkant vrij. Daarnaast moeten de matten met overlap worden aangelegd. Dat wil zeggen, ongeveer 30 centimeter aanhouden voor overlap. Op deze manier heeft u altijd een goede dekking van het beton en uw constructie!