Bouwstaalmatten online kopen?

6

In deze categorie zijn diverse soorten bouwstaalmatten te vinden: verzinkt en reguliere bouwstaalmatten in verschillende diktes. Deze bouwstaalmatten, ook bekend als wapeningsmat, wordt gebruikt voor verschillende doeleinden: voor het gebruiken als fundering in/en betonvloeren of de gegalvaniseerde (verzinkte) variant in de tuin, als hekwerk of tuinafscheiding.


Bouwstaalmat
€ 49,85 Vanaf € 43,35
ACTIE

Bouwstaalmat gegalvaniseerd
€ 77,63 Vanaf € 67,50
ACTIE

Vlechtdraad rol 5kg
€ 25,13 € 21,85
ACTIE

Stoter Hunebed zonder draad
€ 19,32 Vanaf € 16,80
ACTIE

Bouwstaalmatten kopen?

Bij Online Bouwmaterialen kunt u goed terecht voor bouwstaalmatten van hoge kwaliteit, en scherpe prijzen!

Maar waar worden deze bouwstaalmatten voor gebruikt? En welke soorten zijn er? Hier geven wij antwoorden op onder andere deze vragen!

Bouwstaalmatten worden doorgaans gebruikt voor in gewapende betonwanden en -vloeren. Ook kunnen bouwstaalmatten gebruikt worden in prefab-elementen, randwapening, boven- en onderwapening en als voegwapening. De bouwstaalmatten zorgen voor een solide wapening, waarop de betonvloer gestort kan worden. Door toevoeging van betonijzer aan beton ontstaat een sterke combinatie die de levensduur van uw constructie verhoogd.

Verschillende soorten bouwstaalmatten

Hieronder lichten wij kort toe welke soorten betonmatten wij in ons assortiment hebben om u hier zodoende een goed beeld van te geven. Zo kunt u zien welke soort betonmat het beste past bij uw klus. Is er nog iets onduidelijk,bijvoorbeeld met betrekking tot het gebruik van de betonmatten? Neem dan contact met ons op en onze gespecialiseerde collega’s staan u graag te woord met deskundig advies.

1. Bouwstaalmatten

Deze bouwstaalmatten zijn onbehandeld en hebben daarom een geribbeld en roestig uiterlijk. De frictie tussen het ijzer en bijvoorbeeld beton zorgt ervoor dat deze bouwstaalmatten altijd op hun plek blijven. Deze matten worden voornamelijk gebruikt voor het wapenen van een betonnen vloer. Wij hebben bouwstaalmatten leverbaar in de volgende diameters: 5mm - 6mm - 8mm.

Er zijn twee verschillende varianten bouwstaalmatten: verzinkte- en normale bouwstaalmatten. Verzinkte bouwstaalmatten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor een creëeren van een afscheiding (in de tuin). Deze mogen niet verwerkt worden in vloeren: de normale bouwstaalmatten kunnen hiervoor wel gebruikt worden.

2. Gegalvaniseerde bouwstaalmatten

Gegalvaniseerde bouwstaalmatten (ofwel gegalvaniseerde matten) zijn de meest duurzame keuze. Een andere benaming hiervoor is ook wel draadmatten of betongaas. Deze matten worden vervaardigd uit blank draad en na het lassen worden ze gegalvaniseerd. Dit zorgt ervoor dat de maten roestarm zijn en daarom hebben ze een langere levensduur, zelfs bij weersomstandigheden als sneeuw en regen. Deze matten worden bijvoorbeeld vaak gebruikt voor het maken van schuttingen. Gebruik deze matten nooit voor verwerking in vloeren!

De gegalvaniseerde bouwstaalmatten zijn overigens ook zeer geschikt om te gebruiken bij het aanleggen van een vloer van natuursteen.

3. Cementdekvloerengaas

Cementdekvloerengaas is ideaal te gebruiken als krimpnet onder tegelvloeren in de badkamer- en keukenvloer. Zo kunnen slangen en buizen van de vloerverwarming makkelijk aan het gaas worden gekoppeld. Vanwege de compacte afmetingen kan de verzinkte mat vrij eenvoudig en snel worden geplaatst. Omdat het gelast verzinkt draad is, is het een zeer duurzaam product.

Cementdekvloerengaas is ook beter bekend als een aardmat.

Toebehoren

In ons assortiment vindt u ook verschillende toebehoren voor het gebruik betonmatten. Zo hebben we ook vlechtdraad waarmee u de bouwstaalmatten aan elkaar kunt verbinden. Daarnaast hebben we ook nog afstandhouders van kunststof. Deze worden gebruikt aan de zijkant van de funderingsbalken om de dekking van de wapening te waarborgen.