TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode ZOMER22

Bouwstaalmat gegalvaniseerd

Bouwstaalmat gegalvaniseerd
ACTIE

Deze verzinkte (gegalvaniseerd) bouwstaalmatten zijn uitermate geschikt voor cement dekvloeren, erfafscheiding in de tuin of als omheining voor dieren. Wij leggen onderaan de pagina uit welk type bouwstaalmat het meest geschikt is voor uw klus.

Diameter
Gewicht
Vanaf € 67,50 Per mat € 55,79 ex. btw


Specificaties

Specificaties

Merk De Hoop Pekso
Maaswijdte 150x150 mm
Lengte 3000 mm
Breedte 2000 mm
Materiaal Gegalvaniseerd
Levertijd 1-2 werkdagen
Besteleenheid Per mat

Beschrijving

Beschrijving

Gegalvaniseerde of verzinkte bouwstaalmatten zijn een zeer duurzame keuze. Vanwege behandeling die deze draadmatten hebben gehad, gaat dit ijzer niet roesten. Deze matten worden vervaardigd uit blank ijzerdraad, en na het lassen krijgen deze een dompelbad hebben gehad waardoor deze resistent zijn tegen chemicaliën en het geleiden van elektriciteit.

Wij adviseren om dit type bouwstaalmat alleen te gebruiken in een dekvloer, omdat de gegalvaniseerde bouwstaalmatten geschikt zijn als ondervloer voor poreuze structuur zoals natuursteen. Voor betonvloeren of wanden dient u bouwstaalmatten (geroeste variant) te gebruiken vanwege de hechting.

Tuinafscheiding

In plaats van de reguliere houten schutting met verticale planken of een klassieke hout-beton schutting, kunt u een groene erfafscheiding creëeren van een nieuwe schutting. Door middel van gegalvaniseerde bouwstaalmatten kunt u daar bijvoorbeeld Hedra (klimop) tegenaan laten groeien, of andere klimplanten. U kunt u allerlei verschillende manieren toch een natuurlijke schutting maken, waarbij u met meer groenvoorziening een natuurlijke afscheiding opbouwt.

Het plaatsen van een schutting is een vrij kostbare investering. Door het gebruik van hardhouten palen in combinatie met verzinkte bouwstaalmatten, is dit stevig genoeg als afrastering. Bij het plaatsen van een schutting moet de fundering vlak liggen, en is dat juist een klus waardoor mensen de voorkeur hebben om een schutting te laten plaatsen.

Deze matten worden vervaardigd uit blank draad en na het lassen worden ze gegalvaniseerd. Dit zorgt ervoor dat de maten roestarm zijn en daarom hebben ze een langere levensduur, zelfs bij weersomstandigheden als sneeuw en regen.

Soorten bouwstaalmatten

Omdat bouwstaal in verschillende soorten leverbaar is, is het belangrijk om het onderscheid te weten voor het uiteindelijke gebruik. De gegalvaniseerde bouwstaalmatten zijn geschikt voor een ondervloer van poreus (natuur)steen, of als hechtend staal voor zandcement dekvloeren. Een bouwstaalmat een lange stek (bekend als B-mat, BEC-mat of lettermat). Dit zorgt voor overlapping bij plaatsing. Cementdekvloerengaas of een verzinkte bouwstaalmat zorgen voor een hechtende dekvloer. Afwerking geschiedt met vloeibaar zandcement (VZC).

U kunt de bouwstaalmatten verbinden door vlechtdraad te gebruiken. Bouwstaalmatten die verkrijgbaar zijn bij Online Bouwmaterialen hebben geen lange stek.

Gietvloer aanbrengen op bestaande vloer

Het is wél mogelijk om een gietvloer aan te brengen op een bestaande betonnen ondervloer. Op de dekvloer gebruikt u dan cementdekvloer gaas (geschikt voor keuken en badkamer) of gegalvaniseerde bouwstaalmatten. De meest geschikte ondergronden zijn onder andere een gietvloer over tegels (vlakke en stabiele ondergrond), beton en natuursteen.

Ondergronden die niet, of minder goed geschikt zijn voor een gietvloer is een houten vloer of linoleum (mits niet verlijmd). Bij voorkeur moet deze verwijderd worden om een goed resultaat te geven. Voordat de gietvloer gestort wordt, is het belangrijk om goed te ontvetten. Met een betonschaar maakt u ze gemakkelijk op maat.


Vaak samen gekocht (4)

Vaak samen gekocht (4)

Vlechtdraad rol 5kg
ACTIE
€ 25,13 € 21,85

BigBag Grindzand
ACTIE
€ 122,94 € 106,90

Enci Portlandcement
ACTIE
€ 8,91 € 7,75

Eigen merk Portland cement
ACTIE
€ 8,17 € 7,10