Golfplaten (op kleur of transparant) kopen?

5

Bent u op zoek naar een waterdichte dakbedekking? Wij bieden verschillende dakbedekkingsoorten aan, zoals EPDM dakbedekking , maar ook golfplaten van PVC, polycarbonaat en vezelcement zijn een uitstekende keuze om uw project waterdicht te maken. Wij bieden als aanvulling op de golfplaten ook nokstukken, afstandhouders en schroeven.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Soorten golfplaten

Online Bouwmaterialen biedt verschillende merken golfplaten aan van vezelcement. Dit is een combinatie van kunststofvezels, portlandcement en andere toeslagstoffen waardoor deze ook in verschillende kleuren leverbaar zijn.
Tegenwoordig zijn ook de golfplaten verbeterd en zien deze er prachtig uit op uw schuur, afdak, overkapping, loods of andere bouwwerken. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden om op schuine daken nieuwe dakbedekking te laten plaatsen.

Snel resultaat en waterdicht

Bitumen dakbedekking vergt veel werk om het te laten plaatsen. Dit terwijl u met pvc platen of polycarbonaat golfplaten binnen een mum van tijd een nieuw dak heeft gelegd. De golfplaten dakbedekking gaat jarenlang mee en u kunt direct goedkope dakbedekking toepassen. Resultaat binnen een zeer korte tijd.

Andere soorten dakbedekkingen

Als dakbedekking voor platte daken wordt tegenwoordig EPDM dakbedekking gebruikt of bitumen. Het voordeel bij (wat) schuinere daken is de afwatering bij toepassing van pvc dakbedekking en bitumen golfplaten. Een goede dakbedekking zorgt voor zo min mogelijk onderhoud en het voorkomen van wateroverlast binnen.

Het voordeel van deze eigenschappen zijn:

 • De platen zijn roestvrij en onderhoudsvrij
 • De golfplaten zijn brandveilig
 • Beschermende coating tegen rotting en chemisch invloed
 • Door het toepassen van golfplaten is er een goede ventilatie
 • Geluidsdempende eigenschappen
 • Asbestvrij

Wij bieden als aanvulling op de golfplaten ook nokstukken, afstandhouders en schroeven. Wij verkopen via onze webshop de vezelcement golfplaten. Bent u op zoek naar andere typen? Stuur ons dan even een bericht en wij helpen u graag verder.

Waar gebruik ik welk type golfplaat?

Bij het aanleggen van een dak voor schuren, carport, stallen, loods of berging kunt u kiezen voor goedkopere golfplaten. Deze zijn niet lichtdoorlatend, maar hebben wel geluidsdempende eigenschappen en zijn brandwerend. U kiest in dit geval dan voor vezelcement golfplaten.

Bij het aanleggen van een nieuw of vervangend dak bij een afdak, adviseren wij om transparante of doorzichtige golfplaten te kiezen vanwege de lichtinval. Deze golfplaten kunt u vinden als polycarbonaat golfplaten. Wij lichten graag toe welke producten wij in ons uitgebreid assortiment hebben, zodat u de juiste keuze maakt.

De voor- en nadelen per type golfplaten

Elk type golfplaten heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Bekijk voordat u een keuze heeft gemaakt, onderstaand plaatmateriaal voor het dak met de voor- en nadelen.

We bieden ook nog andere soorten golfplaten aan, namelijk ons uitgebreid assortiment bevat zowel de platen als toebehoren (zoals schroeven, HWA-afvoer):

 • PVC golfplaten zijn enkelwandig en daarmee de dunste in zijn soort. Ze zijn transparant (op aanvraag) en laten een grote hoeveelheid licht door. PVC is ook uitermate geschikt voor het maken van kassen, omdat deze bestand is weersbestendig is. PVC is overigens ook lichtdoorlatend, in tegenstelling tot golfplaten van vezelcement en stalen golfplaten.
  (+) lichtdoorlatendheid is hoog(ongeveer 88%), lage prijs, sterk materiaal.
  (-) zware hagelbuien kunnen schade en breuk veroorzaken.

 • Golfplaten met PVA kunststof vezels (polyvinylalcohol of polyester golfplaat). Dit zijn golfplaten met cementgebonden toevoeging dat verkocht wordt als vezelcement golfplaten. Maak gebruik van speciale golfplaatschroeven om deze te bevestigen.
  (+) lichtdoorlating is hoog (ongeveer 75%), maar minder dan een PVC dak, sterker dan PVC, bestand tegen (drastische) temperatuursverschillen
  (-) niet transparant, minder licht

 • Stalen golfplaten of metalen platen : deze worden voornamelijk toegepast als duurzame dakbedekkingen. Er zitten wel voor- en nadelen aan om stalen golfplaten te gebruiken op hellende daken, namelijk
  (+) duurzaam en milieuvriendelijk, lange levensduur, onderhoudsvriendelijk en eenvoudige montage vanwege het lichte gewicht.
  (-) zichtbare afwerking, roestvorming is mogelijk , kleurverschil mogelijk en kans op geluidsoverlast (regen/hagel etc). Dakplaten van staal gemaakt hebben een vaste maat en geen lichtdoorlatendheid.

Als u een dakbedekking golfplaten wil hebben met lichtdoorlatende golfplaten, dan kunt u beter PVC golfplaten gebruiken. Deze doorzichtige/ transparante golfplaten zijn meer geschikt voor lichtdoorlating, maar als het qua stevigheid vereist is, en sterk moet zijn tegen weersbestendigheid, kies dan zelfs voor de polyester golfplaat (tevens als scheidingswand te gebruiken).