TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Golfplaten (op kleur of transparant) kopen?

5

Bent u op zoek naar een waterdichte dakbedekking? Wij bieden verschillende dakbedekkingsoorten aan, zoals EPDM dakbedekking , maar ook golfplaten van PVC, polycarbonaat en vezelcement zijn een uitstekende keuze om uw project waterdicht te maken. Wij bieden als aanvulling op de golfplaten ook nokstukken, afstandhouders en schroeven.

Meer lezen

Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Soorten golfplaten

Online Bouwmaterialen biedt verschillende merken golfplaten aan van vezelcement. Dit is een combinatie van kunststofvezels, portlandcement en andere toeslagstoffen waardoor deze ook in verschillende kleuren leverbaar zijn.
Tegenwoordig zijn ook de golfplaten verbeterd en zien deze er prachtig uit op uw schuur, afdak, overkapping, loods of andere bouwwerken. Er zijn verschillende soorten mogelijkheden om op schuine daken nieuwe dakbedekking te laten plaatsen.

Bitumen dakbedekking vergt veel werk om het te laten plaatsen. Dit terwijl u met pvc platen of polycarbonaat golfplaten binnen een mum van tijd een nieuw dak heeft gelegd. De golfplaten dakbedekking gaat jarenlang mee en u kunt direct goedkope dakbedekking toepassen. Resultaat binnen een zeer korte tijd.

Als dakbedekking voor platte daken wordt tegenwoordig EPDM dakbedekking gebruikt of bitumen. Het voordeel bij (wat) schuinere daken is de afwatering bij toepassing van pvc dakbedekking en bitumen golfplaten. Een goede dakbedekking zorgt voor zo min mogelijk onderhoud en het voorkomen van wateroverlast binnen.

Het voordeel van deze eigenschappen zijn:

  • De platen zijn roestvrij en onderhoudsvrij
  • De golfplaten zijn brandveilig
  • Beschermende coating tegen rotting en chemisch invloed
  • Door het toepassen van golfplaten is er een goede ventilatie
  • Geluidsdempende eigenschappen
  • Asbestvrij

Wij bieden als aanvulling op de golfplaten ook nokstukken, afstandhouders en schroeven. Wij verkopen via onze webshop de vezelcement golfplaten. Bent u op zoek naar andere typen? Stuur ons dan even een bericht en wij helpen u graag verder.

Waar gebruik ik welk type golfplaat?

Bij het aanleggen van een dak voor schuur, loods of berging kunt u kiezen voor goedkopere golfplaten. Deze zijn niet lichtdoorlatend, maar hebben wel geluidsdempende eigenschappen en zijn brandwerend. U kiest in dit geval dan voor vezelcement golfplaten.

Bij het aanleggen van een nieuw of vervangend dak bij een afdak, adviseren wij om transparante of doorzichtige golfplaten te kiezen vanwege de lichtinval. Deze golfplaten kunt u vinden als polycarbonaat golfplaten.

PVC golfplaten zijn enkelwandig en daarmee de dunste in zijn soort. Ze zijn transparant (op aanvraag) en laten een grote hoeveelheid licht door.