Metal Stud online kopen?

2

Metal Stud profielen vormen de basis voor scheidingswanden en plafonds. De profielen zijn gevormd uit verzinkt staal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen de C en U profielen. De C-profielen, vaak ook staanders genoemd, worden bevestigd aan de U-profielen, vaak ook liggers genoemd.


Metal Stud C wandprofiel
8,17 Vanaf 7,10
ACTIE

Metal Stud U plafondprofiel
10,70 Vanaf 9,30
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Metal Stud kopen

Metal Stud profielen vormen de basis voor scheidingswanden en plafonds. De profielen zijn gevormd uit verzinkt staal. De C-profielen, vaak ook staanders genoemd, worden bevestigd aan de U-profielen, vaak ook liggers genoemd. Deze liggers worden aan het vloeroppervlak en plafond bevestigd.

Normaal gesproken wordt aangeraden om de C-profielen om de 60cm in de U-profielen te plaatsen en fixeren. Hierdoor ontstaat er een stabiel frame waar makkelijk isolatie en beplating op en in bevestigd kan worden.

Er zijn in de metal stud C-profielen uitsparingen gemaakt waardoor het mogelijk is om al het leidingwerk in één keer door te trekken door de wand. Dit bespaart een hoop tijd en moeite aangezien er geen rekening meer gehouden hoeft te worden met op maat gemaakt handwerk. Zo kan er geruime tijd van te voren al worden ingecalculeerd waar de toekomstige voorzieningen geplaatst moeten worden. Andere termen voor metalstudprofielen zijn MSH (metal stud horizontaal, of U profiel), en MSV (metalstud verticaal, of C profiel).