Gevelreiniging en andere reinigingsmiddelen online kopen?

3

Gevelreiniging producten voor de reiniging van gevels. Door het regelmatig onderhoud plegen aan gevelbekleding heeft u jarenlang plezier van uw gevelbekleding. Dit dient ter bescherming van de buitenmuur. U kunt ook de buitenmuur impregneren en reinigen met onze kwaliteitsproducten.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Op zoek naar gevelreinigingsproducten?

Wij verkopen diverse producten voor de reiniging van gevels. Denk aan impregneermiddel, algenverwijderaar, cementsluierverwijderaar en Anti-graffiti coating.
Bij hout wordt impregneermiddel gebruikt om hout goed waterafstotend te maken. Geïmpregneerd hout heeft een aanzienlijk langere levensduur. Ditzelfde geldt voor het (laten) impregneren van uw gevel. Een geïmpregneerde gevel, ook wel hydrofoberen genoemd, heeft een langer behoud.

Misschien bent u er bekend mee: het hout impregneren om de levensduur van het hout te verlengen. Voor een gevel bestaat er een gelijksoortig product om de levensduur van de stenen buitenmuur te verlengen. De gevel is namelijk de stenen buitenmuur dat wordt blootgesteld aan weer en wind en kan te maken krijgen met atmosferische vervuiling.

De aanslag of vervuiling kan er voor zorgen dat er slijtage aan de gevelstenen voorkomt. Door de gevel te impregneren (ookwel hydrofoberen van gevels genoemd) beschermt u uw woning tegen doorslaand vocht en voorkomt u in de toekomst een vervuilde gevel.

Hoe kan ik mijn buitenmuur of gevel impregneren?

We hebben voor deze vraag een stappenplan opgesteld. Wanneer u deze stappen volgt, heeft u het beste resultaat. Raadpleeg voor het verbruik het advies van de fabrikant.

  1. De gevel reinigen kan het beste met een hoge drukspuit. Graffiti verwijderen doet u tevens gelijk met deze stap.
  2. Repareer na het groffe schoonmaakwerk eventuele oneffenheden in het voegwerk.
  3. Zorg dat ramen en kozijnen eventueel afgeplakt zijn. Let ook op het afplakken van de ondergrond. Zo voorkomt u namelijk vlekvorming op uw terrastegels of terrasstenen.
  4. Door middel van een lage drukspuit kan het gemakkelijkste het waterafstotende middel (het impregneermiddel, verkrijgbaar op solventbasis en waterbasis) op de gevel worden aangebracht.

Het impregneren van uw gevel zorgt voor bescherming. Wij leveren ook andere producten zoals cementsluierverwijderaar, anti-graffiticoating, alg- en mosverwijderaar. Denk hierbij ook aan persoonlijke bescherming en afdekfolie.

U kunt dit allemaal zelf doen, maar u kunt uw gevel ook laten reinigen. Het is wel belangrijk dat dit vooraf goed gebeurd, om het vocht en vuil te verwijderen. Zo kan het verbruik om de gevel waterafstotend per m2 verminderd worden en de bescherming optimaler.

Waarom mijn gevel impregneren?

De gevel van uw huis of pand is een visitekaartje. Wanneer u een verzorgd pand heeft, zonder smerige gevels, geeft dit een goede indruk. Na verloop van jaren kunnen er ook op de gevelstenen algen en mossen zichtbaar worden: dit gebeurt dus niet alleen op terrastegels of stenen.
Behalve het aangezicht van gevels dat u hiermee kunt u verbeteren, door slechts een simpele reiniging met de juiste materialen, verlengt u ook de levensduur van gevelstenen en blijven deze in goede staat. 

Hoevaak moet ik de gevelstenen impregneren?

Het advies is om ongeveer elke 10 jaar te impregneren. Invloeden op de levensduur van het middel kunnen uiteraard zijn de weersomstandigheden. Het impregneermiddel zijn allen dampdoorlatend: dit betekent dat het vocht wel naar buiten kan, maar niet naar binnen.