Isolatie folie

1

Isolatie folie wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, gevels en dakconstructies. Wij bieden onder andere dampremmende isolatiefolie aan dat geschikt is tegen vocht en optimale luchtdichte isolatie. Let op: u kunt de isolatiefolie voor verschillende doeleinden gebruiken. Twijfelt u over het type isolatiefolie dat u nodig heeft voor uw verbouwing? Neem dan contact met ons op voor advies. Wij helpen u graag.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

Verschillende isolatiefolies

Wij bieden verschillende typen isolatiefolie aan: van zelfklevende folie, tot aan noppenfolie, PE folie (T100 en T200), DPC folie in verschillende lengtes en breedtes.

Bent u op zoek naar een isolatiefolie voor uw verbouwing en twijfelt u welk type u nodig heeft? Neem dan contact met ons op en wij kunnen u helpen aan de juiste isolatiefolie. Vraag naar de mogelijkheden voor noppenfolie, dampopen of juist dampdoorlatende folie. Wat u ook zoekt, wij kunnen u hier hoogstwaarschijnlijk wel aan helpen om uw huis of gebouw duurzaam te isoleren.

We zetten de werking van een aantal folies (of het type isolatiemateriaal) voor u op een rijtje om zo de keuze gemakkelijker te maken:

  • Isolatie met aluminiumfolie wordt vaak toegepast op betonnen vloeren, met eventueel kans op vochtdoorslag. Ook wordt deze als muur isolatie folie gebruikt bij bijvoorbeeld radiatoren als isolerende werking. Zo voorkomt u namelijk dat de binnenmuur verwarmt wordt, in plaats van de binnenruimte. 
  • Isolerende vloerfolie, dus met de aluminium laag heeft een hoge isolatiewaarde ten opzichte van traditionele isolatiematerialen. 

Anderzijds, wanneer u de warme zijde (dus binnenshuis) wilt isoleren, dan is het wellicht een goed idee om vooraf te bekijken welke werking de gewenste bouwfolie heeft. Dit kan namelijk toegepast worden in vochtige ruimtes, maar ook voor tussenwanden. Afhankelijk van de toepassing, omdat het namelijk niet wenselijk is om schimmelvorming te krijgen! Bekijk onze blog met meer informatie over bouwfolie