TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode HERFST22

Wapeningskorf online kopen?

3

Onze wapeningskorven zijn in verschillende afmetingen en soorten te verkrijgen. Deze worden gebruikt als kant-en-klare wapening en wordt toegepast in de EPS-Standaardkist, Powerkist en Superkist. Op deze manier is beton een stuk minder fragiel en broos, kan het beter verwerkt worden en is de fundering aanzienlijk sterker met een wapening. Let op: er worden geen bouwstaalstaven standaard meegeleverd.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Afmetingen van het bouwstaal

De standaard wapeningskorf met prefab bouwstaal om fundering te voorzien van staal. Deze korven met boven- en onderwapening rond 3 van bouwstaalstaven met diameter 12 mm. Dit geldt voor zowel de 300x400, 300x500, 350x400 en 350x500.

Voor de wapeningskorven van 400x500 geldt dat boven- en onderwapening gemaakt is van rond 4 bouwstaalstaven met diameter 12mm. De diameters van de beugels zijn 8 mm met een afstand van 300 mm

De wapeningskorf wordt gebruikt als wapening voor fundering en gewapend beton. Beton zonder bouwstaal is niet sterk genoeg tegen trekkracht en drukkracht. Houdt vooraf rekening met een duurzame en stevige constructie voor funderingsbekisting.

Wapeningskorven maatvoeringen

De korf is leverbaar voor funderingskisten met een afmeting van 300x400, 350x400 en 350x500. De korven zijn eenvoudig te plaatsen waardoor het vlechten op het werk sterk gereduceerd wordt tot het onderling koppelen van de korven. Hiervoor worden standaard haarspelden en afstandhouders meegeleverd.

De verschillende soorten funderingsbekisting van Isobouw, VBI en De Hoop Pesko zijn geschikt om de wapeningskorf in te verwerken. Voor de HAVEBO Ekokist is geen wapeningsstaal nodig, daar heeft u staalvezels voor nodig. De HAVEBO Ekokist is ook niet geschikt voor paalfunderingen. 

Wapeningskorf varianten

De Standaard Wapeningskorf wordt in drie uitvoeringen geleverd: type Open, type Kop en type Bajonet. Wapeningskorf type Open heeft twee open uiteindes. Deze kunt u gemakkelijk koppelen door middel van onderstaande toebehoren.

De variant kan op verschillende manieren gekoppeld worden: gesloten kop en bajonet zijn gemakkelijk te verbinden. Deze zijn te verlengen door middel van een wapeningskorf type open variant. Wanneer dit goed is gekoppeld en het beton voorzien is van wapening, zorgt dit voor een langere levensduur. Funderen op staal is het duurzaam bouwen en het beton voorzien van een lange levensduur.

Belangrijk: toebehoren aan wapeningskorven

Daarnaast zijn haarspelden, afstandhouders  en koppelstaven niet meer inbegrepen bij de wapeningskorven. Deze zijn rond 12 mm (diameter), en zijn als volgt te berekenen: 3 tot 4 haarspelden per korf (20% van de wapeningskorf bedragen haarspelden). Met haarspelden maakt u een een verbinden met korfuiteindes of hoekverbindingen en bent u zeker van een juiste fundering bij het storten van beton. Deze haarspelden zijn ook bekend als U-beugels.

Deze korf kan eenvoudig worden verlengd met behulp van koppelstaven. Deze worden niet standaard meegeleverd. U heeft ongeveer 120 cm per verbinding 2 wapeningskorven (x2 bouwstaalstaven onder, x2 bouwstaalstaven boven en x2 zijkanten) nodig. Dit is dus in totaal 6 keer 120 cm, is een totaal van 7,2 meter per wapeningskorf. 

Welke maat wapeningskorf heb ik nodig voor mijn funderingsbekisting?

U kunt dit als volgt onthouden:

Wanneer u funderingsbekisting heeft met de maat 300x400, dan kunt u daarbij wapeningskorf bajonet, open kop en gesloten kop bestellen in de maat 300x400.

Opvolgend:

  • funderingsbekisting 350x500: wapeningskorf maat 350x500
  • funderingsbekisting 400x500: wapeningskorf maat 400x500
  • funderingsbekisting 450x500: wapeningskorf maat 450x500 enzovoorts.

Dit geldt voor alle typen funderingsbekisting van Isobouw Powerkist, VBI funderingsbekisting, HAVEBO Ekokist en De Hoop Pesko Superkist