TIJDELIJKE KORTING gebruik kortingscode ZOMER22

Wapeningskorf online kopen?

3

Onze wapeningskorven zijn in verschillende afmetingen en soorten te verkrijgen. Deze worden gebruikt als kant-en-klare wapening en wordt toegepast in de EPS-Standaardkist en Superkist. Op deze manier is beton een stuk minder fragiel en broos, kan het beter verwerkt worden en is de fundering aanzienlijk sterker met een wapening. Let op: er worden geen bouwstaalstaven standaard meegeleverd.


Wapeningskorf type bajonet
€ 115,29 Vanaf € 100,25
ACTIE

Wapeningskorf type kop
€ 115,35 € 100,30
ACTIE

Wapeningskorf type open
€ 115,35 € 100,30
ACTIE
Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Email sturen

Afmetingen van het bouwstaal

De standaard wapeningskorf met prefab bouwstaal om fundering te voorzien van staal. Deze korven met boven- en onderwapening rond 3 van bouwstaalstaven met diameter 12 mm. Dit geldt voor zowel de 300x400, 300x500, 350x400 en 350x500.

Voor de wapeningskorven van 400x500 geldt dat boven- en onderwapening gemaakt is van rond 4 bouwstaalstaven met diameter 12mm. De diameters van de beugels zijn 8 mm met een afstand van 300 mm.

De wapeningskorf wordt gebruikt als wapening voor fundering en gewapend beton. Beton zonder bouwstaal is niet sterk genoeg tegen trekkracht en drukkracht. Houdt vooraf rekening met een duurzame en stevige constructie voor funderingsbekisting.

Wapeningskorven maatvoeringen

De korf is leverbaar voor funderingskisten met een afmeting van 300x400, 350x400 en 350x500. De korven zijn eenvoudig te plaatsen waardoor het vlechten op het werk sterk gereduceerd wordt tot het onderling koppelen van de korven. Hiervoor worden standaard haarspelden en afstandhouders meegeleverd.

De verschillende soorten funderingsbekisting van Isobouw, VBI, HAVEBO ekokist en De Hoop Pesko zijn geschikt om de wapeningskorf in te verwerken.

Wapeningskorf varianten

De Standaard Wapeningskorf wordt in drie uitvoeringen geleverd: type Open, type Kop en type Bajonet. Wapeningskorf type Open heeft twee open uiteindes. Deze korf kan eenvoudig worden verlengd met behulp van koppelstaven. Deze worden niet standaard meegeleverd. U heeft ongeveer 60 cm per 2 wapeningskorven (x3 bouwstaalstaven onder, x3 bouwstaalstaven boven en x2 zijkanten) nodig. 

De variant kan op verschillende manieren gekoppeld worden: gesloten kop en bajonet zijn gemakkelijk te verbinden. Deze zijn te verlengen door middel van een wapeningskorf type open variant. Wanneer dit goed is gekoppeld en het beton voorzien is van wapening, zorgt dit voor een langere levensduur. Funderen op staal is het duurzaam bouwen en het beton voorzien van een lange levensduur.