Wapeningskorf type bajonet

Wapeningskorf type bajonet
ACTIE

Wapeningskorf type bajonet kopen? De beste kwaliteit betonstaal (B500A) leverbaar in verschillende afmetingen. Om uw fundering of funderingsbekisting te voorzien van een prefab wapeningskorf, hebben wij verschillende typen wapeningskorven leverbaar.

Lengte
Breedte
Hoogte
85,30 70,50 ex. btw

Specificaties

Specificaties

Merk De Hoop Pekso
Lengte 3000 mm
Type korf Bajonet
Levertijd 1-5 werkdagen
Handleiding Download
Vragen over dit product?
Klik hier voor contact met de klantenservice

Beschrijving

Beschrijving

Het type bajoneteind (ook wel aangeduid als type B) gebruikt u voor bijvoorbeeld hoekstukken in combinatie met een gesloten wapeningskorf. Wij bieden de beste kwaliteit wapeningskorven aan met betonstaalsoort B500A (glad, gedeukt of geribd staal oppervlak).

De prefab wapeningskorven is toe te passen als kant en klare wapening. Deze kunt u gebruiken voor verschillende soorten EPS funderingsbekistingen zoals VBI funderingsbekisting, Isobouw Powerkist en Havebo Ekokist. Verkrijgbaar in verschillende maten, met een standaard lengte van 3 meter. Beugels hebben een standaardmaat van 8 mm.

 • 300x400 bovenwapening bouwstaalstaven rond 3 mm, diameter 12 mm.
 • 350x400 bovenwapening bouwstaalstaven rond 3 mm, diameter 12 mm.
 • 350x500 bovenwapening bouwstaalstaven rond 3 mm, diameter 12 mm
 • 400x500, bovenwapening bouwstaalstaven rond 4 mm, diameter 12 mm

Om beton de optimale sterkte te geven, is het belangrijk om gewapend beton te gebruiken. Dit voorkomt scheurvorming en zorgt ervoor dat het beton bestand is tegen drukkrachten en trekkrachten.

Toebehoren van wapeningskorven

De haarspelden (U-beugels), koppelstaven en afstandhouders zijn daarbij niet inbegrepen. U kunt gemakkelijk berekenen hoeveel haarspelden en koppelstaven u nodig heeft, namelijk:

 • Koppelstaven: 120 cm per stuk (2x zijkanten, 3x bovenkant en 3x onderkant). Totaal is dat 4,80 meter van bouwstaalstaaf rond 10 of 12 mm
 • Haarspelden: 3 a 4 per wapeningskorf ter verbinding hiervan, minstens 20% van de wapeningskorf moet gekoppeld worden met zowel haarspelden als bouwstaalstaven.

Toepassing bij EPS funderingsbekistingen

Deze bestaan in verschillende varianten. Waar Isobouw Powerkist bestaat uit een driedelig systeem (bodemplaat en 2 zijwanden), heeft HAVEBO Ekokist en VBI funderingskisting een EPS bekisting dat bestaat uit twee delen. De stukken zijn beiden recht, maar hierbij heeft u hoekstukken nodig. Het kan natuurlijk voorkomen dat u alleen rechte stukken heeft: maar ook hieruit kunt u gemakkelijk zelf hoekstukken maken. Voor meer informatie over de VBI funderingsbekisting, klikt u op deze pagina.

Voor de HAVEBO Ekokist kunt u een aanvraag doen: deze kunnen wij uiteraard snel en op aanvraag leveren.

De Isobouw powerkist zijwanden plaatst u pas nadat de wapeningskorven zijn gemaakt waardoor u geen hoge wanden heeft. Bij dit type systeem is aanvulling met zand niet nodig. De Isobouw Powerkist heeft geen hoekstukken en is geschikt voor paalfunderingen. Voor meer informatie over Isobouw Powerkist XL, bekijkt u deze pagina.

Alle typen funderingskisten uitstekende kwaliteit en hier kunt u zelf zonder enige moeite een sparing maken voor doorvoer van nutsvoorzieningen.

Hoekverbinding maken

Om een goede verbinding te maken als hoekverbinding bij andere typen wapenkorven zijn er verschillende constructies mogelijk, namelijk

 • Variant 1: een gesloten wapeningskorf in combinatie met een bajonet
  Bij deze variant gebruikt u de bajonet korf, die u simpelweg in de gesloten wapeningskorf schuift.
 • Variant 2: een open wapeningskorf in combinatie met een bajonet
  Bij deze variant plaatst u eerst drie haarspelden aan het einde van de open wapeningskorf. Daarna schuift u de bajonet haaks in de zojuist gemaakte wapeningskop.

T- verbinding maken

Een variant om een tussenverbinding te maken, doet u gemakkelijk door de zijkant van de in te schuiven wapeningskorf door te knippen. Daarna schuif u de bajonet haaks in de zojuist gecreëerde opening van de korf.

Specificaties:

Wapeningskorf type bajonet

 • Staafdiameter: 12mm
 • Diameter beugel: 8mm
 • Beugelafstand: 300mm

Vaak samen gekocht (9)

Vaak samen gekocht (9)

Vlechtdraad rol 5kg
26,90
Adviesprijs 30,94
ACTIE
Wapeningskorf type kop
85,30
Adviesprijs 98,10
ACTIE
Wapeningskorf type open
85,30
Adviesprijs 98,10
ACTIE
VBI funderingsbekisting
Vanaf 33,40
Adviesprijs 38,41
ACTIE
VBI funderingsbekisting hoekelement
Vanaf 33,80
Adviesprijs 38,87
ACTIE
Grind 8-16mm
Vanaf 4,15
Adviesprijs 4,77
ACTIE
Metselzand 0-2mm
Vanaf 2,35
Adviesprijs 2,70
ACTIE
Enci Portlandcement
9,10
Adviesprijs 10,47
ACTIE
Eigen merk Portland cement
8,75
Adviesprijs 10,06
ACTIE