VBI of Havebo combinatievloer / renovatievloer kopen?

Wilt u een vloer gaan leggen of vervangen? Wij hebben een breed assortiment broodjesvloeren, scherp geprijsd en snel leverbaar. We werken onder andere met de vloeren van VBI en HAVEBO. Te verkrijgen in de VBI/HAVEBO Renovatievloer (stalen liggers) of de VBI/HAVEBO PS-isolatievloer (betonnen liggers). Verschillende vulelementen en broodjes in de diverse isolatiewaardes verkrijgbaar. Toebehoren nodig, zoals een vloerluik? Wij helpen u graag met advies, offerte of bestelling.

Categorieën
VBI Renovatievloer
VBI Renovatievloer
VBI PS-isolatievloer
VBI PS-isolatievloer
Havebo Renovatievloer
Havebo Renovatievloer
Havebo Combinatievloer
Havebo Combinatievloer
VBI Funderingsbekisting
VBI Funderingsbekisting
Vloerluik
Vloerluik
Isobouw Powerkist
Isobouw Powerkist
Estrich vloerelementen
Estrich vloerelementen
Oplegdrukvilt
Oplegdrukvilt

Assortiment aan vloersystemen

Bent u op zoek naar een nieuw vloersysteem, of bent u op zoek naar de broodjesvloer prijs per vierkante meter (m2)? Wij hebben een groot assortiment VBI en HAVEBO broodjesvloer / PS combinatievloer / PS isolatievloer / VBI en HAVEBO Renovatievloer. Online Bouwmaterialen heeft een groot online assortiment waar u alles vindt wat u nodig heeft voor het aanleggen van een broodjesvloer. De broodjesvloer bestaat uit betonnen liggers (combinatievloer VBI of HAVEBO) of stalen liggers (VBI/HAVEBO Renovatievloer) en VBI of HAVEBO vulelementen. Deze vloer wordt vooral toegepast op de begane grond (boven een kruipruimte). Voor de afwerking van de broodjesvloer / combinatievloer wordt een betonnen druklaag gestort.

VBI Vloer

VBI is niet alleen leverancier, maar ook veel mensen zijn bekend met de VBI vloeren. VBI is een producent van innovatieve prefab vloeren met diverse vloersystemen: vbi combinatievloer (met betonnen liggers) en een ps renovatievloer (met stalen liggers). De broodjesvloer en renovatievloeren zijn in vele maten beschikbaar. Zowel particulieren als aannemers, constructeurs en architecten werken graag met deze vloeren omdat deze samen met alle partijen worden ontwikkeld en verbeterd. Omdat deze technisch continu worden geoptimaliseerd, bent u garant van de beste kwaliteit!

Er kan een complete berekening gemaakt kan worden per ruimte (dit geldt voor zowel de combinatievloer als renovatievloer), waarbij u alleen rekening hoeft te houden met de afmetingen van de ruimte, leidingen en/of vloerwarming en de isolatiewaarde. Toebehoren zoals kruipluik/vloerluik kunt u tevens hier vinden.

Constructies zoals Isobouw Powerkist en VBI funderingsbekisting zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Ook hier kunnen wij een complete vrijblijvende offerte voor opstellen (inclusief optionele toebehoren als wapeningskorf etc). Wanneer u een houten vloer heeft, kan er na verloop van tijd verrotting optreden. De oude houten vloeren hebben op een gegeven moment een werking, waar rotte balken niet meer voldoen aan de veiligheidseisen. Wanneer u dit merkt, is het van belang om zo snel mogelijk een nieuwe vloer te plaatsen.

Niet alleen veiligheid is hier van belang, maar ook om uw huis of ruimte te verduurzamen. De begane grondvloer kan gelegd worden met een vbi sl combinatievloer (betonnen vloerbalken) met betonnen broodjes. De broodjes worden geplaatst om de stevigheid te garanderen. Op een verdiepingsvloer kunt u kiezen voor een (VBI) ps renovatievloer. De EPS vulelementen zijn te verkrijgen in verschillende isolatiewaarden. Deze verduurzaming kan u vele euro's per jaar besparen aan stookkosten.

De betonnen balk als de stalen balk is in verschillende maatvoeringen te verkrijgen. Het grootste voordeel aan een nieuwe begane grondvloer is dat deze goed geïsoleerd kan worden op moeilijk bereikbare plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan een kruipruimte. Doordat deze vloeren (HAVEBO en VBI) goed isoleren, kunt u bijvoorbeeld isolatieplaten kiezen die worden bevestigd aan de onderkant van de vloer.

Zowel de renovatievloer als de combinatie kan als vloer afgewerkt worden: PVC (klik)laminaat, parketvloer, laminaat, of tegelvloer: met een goede ondervloer als fundering kunt u jarenlang genieten van uw vloer. De PS renovatievloer semi droog wordt afgewerkt in combinatie met zwaluwstaartplaten die de mogelijkheid hebben om vloerverwarming te verwerken.

HAVEBO of VBI vloer

Wij hebben recent HAVEBO liggers en vulelementen toegevoegd aan het assortiment. Gemakkelijk te verwerken en snel leverbaar. HAVEBO heeft twee verschillende type wapening van betonnen vloer liggers: Type 25 met 2 wapeningsstaven van 5 millimeter en type 29 met 2 wapeningsstaven van 9 millimeter.

De vulelementen of isolatie elementen

De hart op hart ligging van de HAVEBO EPS vulementen hebben een verschil ten op zichte van de VBI vulelementen. Een HAVEBO vloer heeft isolatie elementen van 600 en 480 mm met een lengte van 1250 mm, terwijl VBI renovatievloer vulelementen 635 en 515 een lengte van 2000 mm.

HAVEBO combinatievloer

Een HAVEBO combinatievloer kan droog worden afgewerkt op verschillende manier: underlayment van 21 mm, zwaluwstaartplaten en een druklaag (vooraf voorzien wapeningsnet). De stalen liggers zijn verkrijgbaar in lengtes van 50 tot 500 cm.

U kunt bij ons uiteraard altijd om advies vragen. Wij kunnen voor u een offerte op maat opstellen en eventuele een compleet plaatje leveren. Wij kunnen deze artikelen snel leveren, zodat u meteen door kunt met uw klus. De HAVEBO liggers zijn bredere liggers dan de VBI liggers. Wat wel overeenkomt is dat u beiden kunt gebruiken voor het leggen van een goede fundering.

Tips voor het leggen van een VBI of HAVEBO vloer

Wanneer u heeft gekozen voor een van de vloeren dat toepasbaar is voor uw project, dan kunt u gebruik maken van de voordelen van deze vloeren. Beiden hebben een hoge isolatiewaarde naar wens en kunnen goed afgewerkt worden. In de afwerklaag of deklaag kunt u vloerverwarming of vloerverkoeling gebruiken. U behoudt dan de isolatiewaarde, maar deze afwerklaag is geschikt om uw uiteindelijke vloer te leggen. U kunt daarbij kiezen voor steeds meer mogelijkheden: PVC vloeren (klik PVC of verlijmbare PVC stroken), tegels, laminaat en zelfs parket.

Twijfelt u of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming? Vraag altijd na bij de leverancier van uw gewenste vloer of dit mogelijk is. Dit kan uw isolatiewaarde namelijk beïnvloeden.

Om de isolatiewaarde van uw vloer te bevorderen en te verhogen, kunt u kiezen voor vulelementen van een hogere Rc-waarde. Op deze manier zorgt u ervoor dat de koude lucht niet in uw woning komt en maakt u optimaal gebruik van uw duurzame vloer. Hier geldt namelijk: hoe hoger de Rc-waarde, hoe meer de woning warmte kan vasthouden. Deze kunt u op verschillende manieren gebruiken: om te beginnen natuurlijk bij een geïsoleerde vloer, maar ook dakisolatie en spouwmuursiolatie kunnen aanzienlijk bijdrage aan een duurzamer verbruik van energie. Bekijk onze andere pagina's met isolatiemateriaal voor isolatie die kan bijdragen aan vermindering van uw energieverbruik.

Hoe leg ik een vloer (geldt voor zowel HAVEBO als VBI):

  1. Bereken het vloeroppervlak waar u de vloer wilt leggen. Wij helpen u graag met het opstellen van een offerte voor het aantal liggers en vulelementen. U kunt hiervoor ook de vloercalculator gebruiken van VBI of HAVEBO.
  2. Zorg voor een fundering die waterpas is. Dit geldt voor zowel de renovatieligger als de combinatieliggers. Houdt een minimale afstand per ligger tot ligger van 50 tot 60 centimeter voor de belasting van de vloer. Wanneer er een zwaardere vloer wordt gelegd of de belasting veel meer is, dan kunt u kiezen voor een mindere afstand.
  3. U kunt de liggers gemakkelijk op maat maken wanneer deze te lang zijn: bijvoorbeeld met een slijpschijf (diamantschijf of diamantzaag voor de betonnen liggers en stalen liggers).
  4. Nadat de liggers geplaatst zijn, kunt u de vulelementen of broodjes tussen de liggers plaatsen. Doordat de vulelementen van EPS/piepschuim zijn, kunt u ze makkelijk op maat snijden of zagen. U kunt gaten boren voor een elektrabuis of riool door middel van een gatenzaag.
  5. U plaatst de funderingsbekisting over de vloer en vulelementen. Belangrijk hierbij is dat de bekisting ietwat boven de EPS vulelementen/broodjes uitkomen. In deze funderingsbekisting kunt u dan de druklaag storten van beton.
  6. Nadat de funderingsbekisting is geplaatst moeten er wapeningsmatten geplaatst worden. Op deze manier zorgt u dat beton massief wordt en dat het veel duurzamer is. Zorg voor een overlapping van een paar centimeter van elke bouwstaalmat. U plaatst de bouwstaalmatten niet tot aan het uiteinde van de funderingsbekisting om te voorkomen dat er roestvorming optreedt.
    LET OP u heeft onbehandelde bouwstaalmatten nodig, dus geen gegalvaniseerde/verzinkte. Deze verzinkte bouwstaalmatten kunnen niet verwerkt worden in een vloer, maar enkel voor bijvoorbeeld in een tuin.
  7. Nadat bouwstaal is geplaatst kunt u beton storten. U kunt bij ons voordeling grindzand, beton en grind bestellen, waarmee u gemakkelijk beton kunt maken. Kijk voor de verhoudingen in onze blog, waarbij we tips geven voor de verhoudingen. Op deze manier bent u ervan verzekerd dat u een stevige beton druklaag/constructielaag opbouwt waarbij u lang plezier heeft van uw vloer.
  8. Nadat de druklaag gestort (minimaal 4-5-6 cm) kunt u de afwerklaag storten. Hier kunt u vloerverwarming aanleggen indien gewenst. Voor de afwerklaag kunt u een cementdekvloer op de draagvloer storten. Zorg als eindafwerking dat u de vloer egaliseert: hierdoor heeft u een goede basis voor het leggen van uw uiteindelijke zichtvloer.

LET OP VBI en Havebo zijn niet door elkaar te gebruiken. Iedere fabrikant heeft zijn eigen systeem.

Hoeveel beton heb ik nodig voor een VBI vloer druklaag?

Op de broodjesvloer worden bouwstaalmatten gebruikt als wapening met daarop de druklaag (3 tot 4 centimeter boven de balklaag en minimaal 4 centimeter boven de EPS vulelementen).

Wat is het verschil tussen een VBI renovatievloer en een gewone VBI vloer?

De VBI Renovatievloer is erg geschikt voor de renovatie van oude vloeren, en met name huizen die op houten palen staan, en/of huizen die een niet al te zware vloer mogen hebben. Dit komt omdat de renovatievloer erg licht gewicht is. De liggers wegen maar ca. 6,5kg per meter, daarentegen wegen de betonnenliggers al gauw rond de 31kg per meter.
Nog een voordeel van de vloer is dat de hart-op-hart afstand van de vulelementen 900mm (natte variant) is, bij de andere vloer is dit 635mm.

Een nadeel van de renovatievloer is dat hij qua prijs wat hoger ligt dan de standaard betonnenligger vloer.

Hoeveel beton heb ik nodig voor VBI?

Voor een druklaag gebruikt u zoals aangegeven minimaal 4 cm aan beton. Verhouding is ongeveer 55 liter betonspecie per vierkante meter (in dit geval is dat voor de smalle broodjes a 515 mm). Voor de brede broodjes (635 mm) heeft u 65 liter per m2 nodig.

Ik wil graag vloerverwarming aanleggen. Wat heb ik hiervoor nodig en hoeveel?

Bovenop de druklaag legt u dan een deklaag van ongeveer 5 centimeter. Deze legt u dan het beste wanneer de druklaag al volledig is uitgehard.

Indien u zowel de dekvloer als de druklaag in één keer wilt plaatsen, dan heeft u 85 liter beton, voor broodjes van 515 mm, en 95 liter voor brede broodjes van 635 mm, per vierkante meter nodig. 

Hoeveel liggers of vloerbalken heb ik nodig voor mijn vloer?

U kunt kosteloos een offerte opvragen. Wij helpen u graag door een offerte op te stellen en advies te geven.