VBI PS-isolatievloer online kopen?

3

De VBI combinatievloer is geschikt om een oude (houten) vloer snel en voordelig te vervangen. Deze variant is goedkoper, maar ook duurzaam. Lagere isolatiewaarden maar een stevige vloer? Deze combinatievloer is alleen te gebruiken voor een natte variant. Advies hierbij om een tussenoplegging te gebruiken. Isolatiewaarden Rc 3,7 - 5,0 - 6,5. Lengtes van 1480 tot en met 4980 mm kunnen met deze vloerbalken overbrugd worden. Langere lengtes vloerbalken zijn op aanvraag.


Niet gevonden wat u zocht?

We helpen u graag!

074 - 711 34 33 Contact

VBI PS-isolatievloer kopen?

De VBI combinatievloer is geschikt om een oude (houten) vloer snel en voordelig te vervangen. Deze variant is goedkoper, maar ook duurzaam. Lagere isolatiewaarden maar een stevige vloer? Deze combinatievloer is alleen te gebruiken voor een natte variant. Op onze website vindt u alle producten die u nodig heeft voor het leggen van een nieuwe vloer.

Wij adviseren om bij langere lengtes om een tussenoplegging te gebruiken. Dit kan gecreëert worden door middel van een muurtje van kalkzandsteen (vuilwerk).
Kunt u iets niet vinden, wilt u een offerte opvragen of heeft u hulp nodig? Neem gerust contact op!

Welke lengtes betonnen vloerbalken zijn er leverbaar?

Balken broodjesvloer met ligger lengtes van 1480 tot en met 4980 mm kunnen met deze vloerbalken overbrugd worden. Langere lengtes vloerbalken zijn op aanvraag.

Een combinatievloer of balken broodjesvloer en de isolatiewaardes

De EPS vulelmenten zijn leverbaar in verschillende isolatiewaarden, ookwel RC-waarde genoemd. De volgende vulelementen zijn leverbaar:

  • HKX (515mm) en HNX (635 mm): isolatiewaarde 3.7
  • QKB (515 mm) en QNB (635 mm): isolatiewaarde 5.0

Voor de renovatievloer zijn de afmetingen anders, namelijk 610 mm breedte (KDB) met isolatiewaarde 4.0 en de 900 mm (QDB)

Wanneer gebruik ik welk type vloer van VBI?

VBI is een producent van innovatieve prefab vloeren. De producten zijn toegankelijk en worden door zowel door aannemers als constructeurs gebruikt. De ontwikkeling van de vloeren worden samen met alle partijen steeds meer verbeterd, waardoor er meerdere type vloeren beschikbaar zijn.
Er zijn verschillende soorten vloeren leverbaar van VBI. Wij leggen uit welke vloer u nodig heeft voor uw project, want niet alle vloeren zijn geschikt voor uw verbouwing vanwege veiligheidseisen.

  • VBI PS-isolatievloer: Deze variant met betonnen vloerbalken of liggers heeft PS (polystyreen of piepschuim) vulelementen. Deze mogen gebruikt worden voor een begane grond. Voorbeelden zijn grondgebonden woningen, appartementen, kantoor, winkel of bijeenkomstruimte. De vulelementen zijn voorzien van isolatie en hebben daardoor een isolerende werking. Keuze uit RC-waarde 3.7 (HNX of HN), of 5.0 (QN of QK). De begane grondvloer boven kan afgewerkt worden met een vloer naar keuze.
  • VBI combinatievloer: deze variant met betonnen liggers of vloerbalken hebben betonnen vulelementen. Deze hebben geen enkele isolatiewaarde. Vanwege de stevigheid mogen deze gebruikt worden op een verdiepingsvloer of dakvloer. Geschikt voor bijvoorbeeld een grondgebonden woning, appartement, kantoor, bijeenkomstruimte, winkel of opslagruimte. De betonnen broodjes (vloerblok AN of AK) zijn niet vereist te isoleren, omdat kou vanuit de grond in de begane grond trekt. Vandaar dat u voor een begane grondvloer wel een vloer moet hebben met isolerende werking.

De afwerking geschiedt altijd door middel van een natte afwerking met een betonnen laag.

  • VBI PS-renovatievloer: deze variant met stalen liggers hebben PS (polystyreen) vulelementen. Dit type vloer mag enkel gebruikt worden voor een beganegrondvloer. De vulelementen hebben een andere maat (QDB of KDB) dan die van de VBI PS-isolatievloer, maar hebben een hoge isolatiewaarde van RC-waarde 4.0 (KDB) of 5.2 (QDB). De stalen liggers zijn wellicht anders geprijsd dan de betonnen vloerbalken, maar zijn vele malen gemakkelijker te verwerken van de betonnen liggers. Dit komt omdat het een lichtgewicht combinatievloer is dat afgewerkt kan worden met een gewapende betonnen druklaag.

Let bij het afwerken van de vloeren wel op de mogelijkheden wanneer u eventueel vloerverwarming of vloerverkoeling wilt plaatsen. In principe kunt u in de renovatievloer ook, wanneer ingefreesd, vloerverwarming plaatsen. Bekijk onze pagina met mogelijkheden bij de VBI renovatievloer.

VBI PS-isolatievloer kopen?

VBI vloerensysteem kunt u op verschillende aanleggen en gebruiken. De combinatievloer, ook wel broodjesvloer, bestaat uit VBI betonnen liggers en vulelementen. Voor de afwerking van een VBI broodjesvloer/combinatievloer wordt een betonnen druklaag gestort. Wanneer vloerverwarming wenselijk is, wordt er ook nog een dekvloer gestort.

Dit type vloersysteem wordt vooral toegepast op de begane grond (boven een kruipruimte). Op de broodjesvloer worden bouwstaalmatten gebruikt als wapening met daarop de druklaag (3 tot 4 centimeter boven de balklaag en minimaal 4 centimeter boven de EPS vulelementen). VBI vloerbalken kennen verschillende typen met wapening (1, 2 of 3 ijzeren staven). De ontwikkeling is een slimmere en duurzamere oplossing dat ervoor zorgt dat de vloer stevig is en jarenlang mee kan.

Wat is het verschil qua typen bij betonnen liggers? (1T, 2T of 3T)

Wanneer betonnen liggers een bepaalde lengte hebben, heeft VBI ervoor gezorgd dat er stalen staven verwerkt zijn in het beton om te voorkomen dat er breuk op kan treden (gewapend beton). De aanduiding van 1T, 2T of 3T is de dikte van het staal.
Voor het verwerken van betonnen liggers van langere lengte, adviseren wij om een tussenoplegging te maken ter ondersteuning van deze. De betonnen vloerbalken moeten eventueel ingehakt worden in de bestaande fundering of stenen muur.